Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ambiciózní policejní důstojník Cruchot je přeložen do Saint Tropez. Tady řeší nejen policejní případy, ale potýká se se svou dcerou, která se snaží udělat dojem na své nové přátele. Namluví jim, že její otec je milionář s jachtou v přístavu. Příběh se zamotá, když se zjistí, že původní majitelé jachty nejsou ti, za které se vydávají... (Intersonic)

(více)

Zajímavosti (44)

Piti Piti Pa (1970)

  • Serge Korber sa v roku 2001 vyjadril, že: „V mysli Louisa de Funèsa bol film veľmi nafúknutý projekt: hudobná komédia s tridsaťročnými chlapmi, ktorú malý virtuóz s revolučnými metódami pripravil na pop music. V porovnaní so Žandármi to bola takmer avantgarda!" (Arsenal83)

Záhada v Saint-Tropez (2021)

  • Pôvodný francúzsky (teraz už pracovný) názov "Do you do you Saint-Tropez" je počesť filmu Žandár zo Saint Tropez (1964) a slávnej piesni, ktorá v ňom odznie, hoci táto sa v skutočnosti volá "Douliou-douliou Saint- Tropez". Film nakoniec zmenil svoj názov, ale táto pieseň v ňom odznie. (Arsenal83)

Četník se žení (1968)

  • Pre filmových divákov a pre veľké množstvo fanúšikov je táto epizóda považovaná za najzábavnejšiu a najúspešnejšiu zo série. Podľa počtu návštev v kine je na druhom mieste - 7 miliónov len vo Francúzsku. Je to o jeden milión menej ako mala jednotka - Žandár zo Saint Tropez (1964). (Arsenal83)

Četník a četnice (1982)

  • Louis de Funès (Cruchot) nabídku na nový díl série rád přijal, přestože se mu nápad s četnicemi už od začátku nelíbil. Ostatně si sám uvědomoval, že jejich představitelky nemají jiné přednosti než svá těla. Ale natáčení si poměrně užíval, až do chvíle, než tragicky zemřel jeho velký přítel a režisér série Jean Girault. Poté se začalo uvažovat o tom, zda má cenu v natáčení pokračovat. Ale nedalo se nic dělat, snímek už spolykal mnoho peněz a musel být dotočen. Režie nebyla předána Funèsovi, ale asistentovi Tonymu Aboyantzovi, který se na sérii podílel už od prvního dílu. Film opravdu dotáhl do konce, ale dobrá nálada při natáčení byla od smrti Giraulta ta tam. Funès byl melancholický, tiše meditoval nad smrtí svého přítele. Film už ho vůbec nezajímal, což u něho bylo nezvyklé. Tonymu sem tam radil, ale když padla poslední klapka, tak si všichni oddychli, že to mají za sebou. Zbývá už jen dodat, že film v kinech kasovní úspěch nezaznamenal. (Pierre)

Četník v New Yorku (1965)

  • Scény na zámořské lodi, kdy četníci cestují z Francie do USA, se točily za plného provozu. Cestujicí si mysleli, že představitelé četníků jsou celníci a filmovému štábu uvěřili až když jim Girault a spol. promítli Četníka ze Saint Tropez (1964). (fandalehy)

Reklama

Reklama