Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý policejní důstojník Cruchot zachraňuje Saint Tropez před mimozemšťany s lidskou podobou. Jediný způsob jak je rozeznat od lidí je, že pijí olej a pohonné látky a když se jich člověk dotkne, znějí jako prázdné plechové nádoby. Podaří se Cruchotovi a jeho partě zamezit přílivu mimozemských bytostí na Zemi a zachránit nejen Saint Tropez ale i celé lidstvo? (Intersonic)

(více)

Recenze (366)

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické -4* Kdo by neznal Louis de Funèse jako četníka ze Saint Tropez? Otázka je samozřejmě pro dříve narozené, pro které to před sametovou revolucí byla jedna z nejznámějších a nejčastějších zahraničních postav televizní obrazovky, a to i kvůli dabingu Františka Filipovského. Francouzské bláznivé komedie byly oblíbené a my starší na nich vyrůstali. Proto není divu zdejšího vyššího hodnocení. Z dnešního pohledu po obsahové stránce samozřejmě nepřinášejí nic světoborného, ale byl to únik od každodenní reality. Prvnímu dílu a mému nejoblíbenějšímu dílu o mimozemšťanech nechám nostalgické čtyři hvězdičky a ostatním, které jsem viděl několikrát, přiřadím o stupínek horší známku. Možná si je časem zopakuju, ale tím pádem budu už kritičtější. Takže zatím takto. [ PŘÍBĚH1 /// SMYSL0 /// ATMOSFÉRA2 /// TEMPO2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA3 /// ART0 /// STYL1 /// CASTING2 (3*MAX) ] ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Copak mi to provedli s mými oblíbenými Četníky?! Co se to stalo?! Stará parta se nám téměř rozpadla a její noví členové jsou velmi nevýrazní a původní borce nemohou nahradit. Ono vlastně celé kouzlo Četníků je nenávratně v tahu. A vrchol vší stupidity byl vůbec nápad s těmi mimozemšťany. Prostě ubohost! Vůbec nechápu, jak tuhle břečku mohl natočit člověk, který nám dal geniálního Četníka ze Saint Tropez a jeho výborné tři pokračovaní. Minulým dílem měla tato série skončit. Tohle už je ubohost. Bohudík za Louis de Funeho, který zmírňuje tu hodinu a půl utrpení, i když minimálně, 1 hvězda. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sice přicházejí v míru, ale zvolené místo průzkumu jim přinese jen neklid a korozi.. Fatální střetnutí nepříliš vyspělé mimozemské civilizace s jednotkou retardovaných francouzských četníků je postaveno na situačním humoru, záměnách a teatrálních výstupech. Fougasse Lefebvre byl napučený, tak si musíme nostalgicky vystačit s plechovým zvukem bouchání do zad, zlověstným hudebním sci-fi motivem, Cruchotovými ksichty a zeleným, silou vůle dohromady držícím Citroënem Méhari. Dá si někdo dvě deci Elfu..? ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Oproti starším dílům značný odklon. Nejen v kvalitě, ale i zápletce, která je tentokrát regulérně vystavěna na sci-fi prvcích, když Saint Tropez navštíví mimozemšťané. Chybí Claude Gensac, jako manželka hlavního hrdiny, dvou změn doznala i četnická posádka. Je tady stále několik výborných gagů a humorných situací, ale už film prostě působí vyloženě, jako násilně natočené pokračování, které vzniklo pouze s vidinou dalších vydělaných Franků z pokladen kin. Navíc se mi tady poprvé nelíbí ani hudba. I tak celkem příjemná oddychovka, která už však tak nějak předznamenala ty slabší kousky ze závěru kariéry velkého Louise (Zelňačka, Lakomec, Četník a četnice). ()

Galerie (40)

Zajímavosti (23)

  • V roku 2006 sa populárny francúzsky spevák Bénabar zmienil o tomto filme vo svojej piesni "Le Dîner". (Arsenal83)
  • Natáčení začalo 15. září 1978. Točilo se v Saint-Tropez a na pláži Pampelonne ve Francii. (GASTON73)
  • Mimozemšťané jsou zde charakterizováni jako roboti s kovovou kostrou, lidsky vypadajícím obalem a schopností měnit podobu a hlas. O pět let později se objevil podobný typ robota (T-800) ve filmu Terminátor (1984). (Jan.Kanak)

Reklama

Reklama