Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Četník a četnice je poslední z populárních četnických komedií, které režíroval Jean Girault a ve které mohl naplno uplatnit svůj komediální talent Louis de Funes. Girault zemřel v roce 1982 a o šest měsíců později i jeho dvorní herec, představitel strážmistra Cruchota, Louis de Funes... Četníci v Saint Tropez se stěhují do nové, moderní budovy, kde na ně čeká počítač a kde mohou zúročit své zkušenosti i tím, že je předají čtyřem novým kolegyním, které do Saint Tropez přijely na praxi. Všichni bez rozdílu se jim dvoří. Gerber s Cruchotem jsou plukovníkem diskrétně vybídnuti, aby své mladé pomocnice především bedlivě hlídali – je to ve státním zájmu. Ale dívky se začnou ztrácet jedna po druhé, je třeba to utajit před nadřízenými a především je rychle najít, neboť únosci jsou nebezpeční. (Česká televize)

(více)

Recenze (274)

Juto 

všechny recenze uživatele

No a máme tu posledný film o slávnych francúzskych policajtoch. Môžeme sa opýtať, či nás očarí niečím novým. Vlastne áno. Každý, kto videl predchádzajúce diely a užil si ich, mal by sa pozrieť na tento.Podľa mňa dej nie je nudný. Čo sa týka humoru, nesklame. Musím však priznať, že niektoré veci sú dosť podobné tým, ktoré sme videli predtým. Ale koniec koncov je to malá nevýhoda a Louis de Funes samozrejme odviedol dobrú prácu ako obvykle. 6/10 ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Hm, musím souhlasit s ostatními. Toto pokračování už se točit prostě nemělo. Kazí to dojem ostatním dílům. Nemastný, neslaný děj, místy i nudný. Z mého pohledu jsem měl co dělat, abych to vydržel až do konce. Funes už je zde bohužel hodně vyšťaven. Možná se najdou někteří lidé, kterým se i tento díl líbil, ale já mezi ně rozhodně patřit nebudu. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Ze všech Četníků nejslabší, ale vtipné hlášky tu také jsou. Např. ty, které se stále motají okolo ostrova "Kergelén", který mi dlouho vrtal hlavou - kde vlastně je? : )) Děj si myslím, že je zajímavý, nelíbí se mi nové prostory, ale to je detail.... Mozek : ) Zajímavost: Kdo hledá, najde - 49°20´ j.š., 69°20´ v.d. - na těchto souřadnicích naleznete Kergueleny, souostroví v jižní části Indického oceánu, které patří k francouzským jižním a antarktickým územím. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Labutí píseň četnické série. Bohužel zde už tvůrcům evidentně došli téměř všechny nápady a je to už spíš vaření z vody a kopírování toho co bylo v předchozích dílech. Snad jenom ty mladý pěkný četnice (z výjimkou tý černý mužatky) za něco stojí a je na ně celkem pěknej pohled. Dvakrát škoda, protože za povšimnutí stojí i fakt, že nás spolu s tímto filmem opustili i dvě velké osobnosti Francouzské komedie. Louis de Funes a režisér Girault. Přál bych jim důstojnější rozlučku, ale nepovedlo se. No co už dám 20% ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně třetí nejlepší díl série (po mimozemšťanech a St. Tropez) plný klasických momentů, které mě dokáží rozesmát i dnes, po několikátém shlédnutí. Jsem si vědom, že scénář je místy až moc hloupý - ale tenhle díl má prostě své kouzlo, spoustu geniálních hlášek a scén a všichni zúčastnění zde prostě perlí. Za všechno můžu jmenovat: přivítání četnic na stanici, odhalení Gerberova poblouznění a jeho následný recitál, "zaučování" četnic, Cruchotovo potutelné sledování Yo a četníka na pláži - nachytání velebnou sestrou, Cruchotovo shánění náhradních četnic a Gerberovo ježdění do kolečka, a další a další. Plus skvělá hudba a romantika St. Tropez. U mě bezva komedie, pořád a stále :-) ()

Galerie (20)

Zajímavosti (31)

  • Ve scéně, kdy Cruchot (Louis De Funès) sleduje dalekohledem své podřízené Beaupieda (Maurice Risch) a slečnu Makumbovou (Nicaise Jean-Louis), je vidět, že Makumbová má náramek na levé ruce. Když se Cruchot hádá s jeptiškami a pak za ním přijdou jeho podřízení je vidět, že slečna Makumbová má náramek na pravé ruce. (OndrejKW)
  • Ve filmu se dvakrát objeví Škoda 110L, typ 717 z roku 1973 - při hromadné bouraččce a při ďábelské jízdě matky představené. (A.MacGyver)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno