Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Četník a četnice je poslední z populárních četnických komedií, které režíroval Jean Girault a ve které mohl naplno uplatnit svůj komediální talent Louis de Funes. Girault zemřel v roce 1982 a o šest měsíců později i jeho dvorní herec, představitel strážmistra Cruchota, Louis de Funes... Četníci v Saint Tropez se stěhují do nové, moderní budovy, kde na ně čeká počítač a kde mohou zúročit své zkušenosti i tím, že je předají čtyřem novým kolegyním, které do Saint Tropez přijely na praxi. Všichni bez rozdílu se jim dvoří. Gerber s Cruchotem jsou plukovníkem diskrétně vybídnuti, aby své mladé pomocnice především bedlivě hlídali – je to ve státním zájmu. Ale dívky se začnou ztrácet jedna po druhé, je třeba to utajit před nadřízenými a především je rychle najít, neboť únosci jsou nebezpeční. (Česká televize)

(více)

Recenze (274)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Občas když spěchám a jedu jako dobytek představuju si, jak se za zatáčkou vyloupne čtyřlístek krásnější než ten od Němečka a proluftuje mi papíry i s výbavou. Dřív jsem si já blbec lámal hlavu s tím, kterou z četnic bych posadil na sedačku spolujezdce, dneska už ale vím, že řídit bych nechal Fuňése a sám jel s holkama vzadu. Rutinní zakončení legendární série, které je tak dobré, jak vy sami chcete. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

S Četníkem, jeho sérií, je to jednoduché- první dva díly výtečné, další dva skvělé, poslední dva průměrné. Tak jako tak, celé to táhne hlavně Louis de Funés, který si film ukradl i tentokráte, na ty nekonečně dlouhé nohy četnic nehledě :-) Lepší než jsem očekával (za mě lepší než Mimozemšťané), pohodová letní komedie, u které se člověk musí hlavně pousmát nad tím, jak moc nekorektní to z dnešního pohledu je- #MeToo nebo BLM to radši nepouštějte, nebo zas vyjdou do ulic, v lepším případě spáchají seppuku... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Poslední díl celé četnické hexalogie. Hmm hexalogie, to je ale pěkné slovo. To koukáte co? To je mnohem lepší pokoukáníčko než sledování četníků a četnic v totálně hloupém příběhu. Funés předvádí svůj standart, ačkoliv už si nad ním zubatá výhružně brousí kosu. Celkově na mě film působí tak, že už tvůrci nevědí, jak zařídit nějaký vtípek a přitom se neopakovat. A takhle nevědí od samotného začátku až do samotného konce. Odpad to není pouze díky pěkným četnicím a z úcty vůči de Funésovi a jeho celoživotnímu dílu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Posledný diel populárnej série je na rozdiel od ostatných častí, kde bol príbeh buď iba krovie pre fóry, alebo boli obe tieto zložky v rovnováhe, skoro až čistokrvnou detektívkou. Z celej série som sa nasmial asi najmenej, skôr je to iba úsmevné, ale česť jednej výnimke, a to najnápaditejšej diabolskej jazde božej dcéry v histórii Žandárov:). Kriminálka je to síce iba priemerná, ale má svoje tempo a tvorcovia vedia, že žiaden diel nesmie prekročiť o viac ako pár minút 90 minútovú stopáž. Chápem, že tento rozpor s minolosťou série a návykmi diváka robí film kontroverzným, čo sa odzrkadľuje aj na tunajších hodnoteniach od odpadu po štyri hviezdy. Pre mňa sú Žandári vzácne vyrovnanou sériou, kde sa moje hodnotenia odlišujú maximálne o jednu hviezdu. Toto ohliadnutie sa za minulosťou bolo príjemné, ale už sa k týmto filmom zrejme nevrátim. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (31)

  • Když jedou četníci Christine (Catherine Serre) a Perlin (Patrick Préjean) na motorce, aby ujeli ostatním, tak si v některých záběrech můžeme všimnout, že motorku ve skutečnosti neřídí žena, ale muž, který je za četnici převlečený. (SONY_)
  • Hlavný gangster, ktorý stojí za únosmi, sa pohybuje na invalidnom vozíku, pretože nemôže chodiť. Ale zhruba v 75. minúte, keď sedí na gauči a rozpráva sa s Cruchotom (Louis de Funès), je zreteľne vidieť ako bez problémov pohne oboma nohami. (AxelWers)

Reklama

Reklama