Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dívčí taneční skupina pod vedením slavného manažera a choreografa Evanse slaví úspěchy po celém světě. Uhlídat tento rej krasavic je pro Evanse úkol vskutku heroický. Snad proto u něj platí cosi o tom, že účel světí prostředky. Musí totiž udržet nejen profesionální kázeň, ale především i kázeň morální. Muži, to znamená vztah – sex – manželství – sňatek – dítě, cokoliv z toho znamená pro dívku konec kariéry, pro Evanse hledání nové tanečnice a pro soubor narušení disciplíny. O to větší zděšení zavládne u Evanse, když ve svém pokoji, uprostřed úspěšného turné, nalezne nemluvně. Je třeba zachovat chladnou hlavu a především nezpochybnit svou autoritu. Co ovšem není pro mistra improvizace, jakým je Louis de Funes, zas takový problém. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (248)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Celý čas som čakal, kedy sa konečne rozbehne poriadna zábava v tejto legendárnej komédii, tak obľúbenej za čias minulého režimu. Až nastal koniec filmu. Možno to v 70. a 80. rokoch na ľudí skvele fungovalo, keď sa Funes zaksichtil, vyvolávalo to salvy smiechu, lenže bohužiaľ Piti piti pá značne zostarol. Na rozdiel trebárs od Fantomasa. Príbeh nepríbeh je napísaný na silu, len aby dával nejakú príležitosť Funesovi k pitvoreniu. Poriadne som sa zasmial iba raz, záverečné zámeny sú občas mierne vtipné, ale hlavne nelogické a pritiahnuté za vlasy. Z nostalgie dávať hviezdičky navyše nebudem. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si Piti Piti pustila po letech znovu a přitom uvažovala, proč se mi to dřív moc nelíbilo a proč i místní hodnocení je spíš průměrné. A myslím si (ano, cítím, jak napětím přestáváte dýchat :), že většina lidí prostě chce Funèsovky stále ve stejném obalu a se stejnou příchutí a tady jim prostě vadí trochu jiná náplň. Inteligenční kvo kvo kvocient ženských postav sice odpovídá jejich puťa puťa mozečkům, Louisovi ale part věčně načuřeného kohouta parádně sedne („Nenamáhej se a jdi šlapat!“), Olivier je sympaťák a soundtrack výborný. Nejlepší je asi scéna, kdy dva náhradní taťkové s dětmi v bubnech štrádují římskými ulicemi s armádou carabinieri v patách. A navíc sledovat Louise, když lítá jak urvanej vagón, je výborná relaxační technika a pohádku o vlku a jehňátku si odteď budu pouštět na dobrou noc. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

...tak do tance mládeži. Piti Piti Pa je velice povedená komedie, ale snaží se využít potenciál jak Funésův tak příběhu a přitom nedokáže spojit v jedno. Louis de Funés kraluje, jednoznačně kraluje, jeho gumová tvář tvoří tak parádní grimasy, že se člověk prostě musí smát. Ano, je to hlavně ta pohádka o vlku a kůzlátkách, ale na druhou stranu je Piti Piti Pa muzikál a to především. Hudebních scén je požehnaně a abych se přiznal příliš se mi nezamlouvají. Sice se pár povedených skladeb objeví, ale když se to opakuje stále dokola, spíše to omrzí. Jediné, co si k hudbě co tam zazní mohu připustit, tak fakt, že jedna z nejlepších českých skupin Tatabojs udělala velice povedený remix, právě k tomu muzikálu, ale víc nic. Škoda, Funésův potenciál to mělo obrovský. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ve Funèsově filmografii jistě nezvyklý film. Nestojí totiž ani tak na dějové lince, jako spíše na hudebních, tanečních a vizuálních číslech. A pokud by si někdo myslel, že to Funèsovi nesedne, je na omylu. Hezké holky, úžasná barevnost, perfektní hudba, kupodivu se tam propašuje i nějaký ten humor. Tenhle film má švih a energii, byť uznávám, že to ne každému může sednout a nedostane od toho to, co čeká. Mě ta nadstavba sedla. "Piti piti pa..." 3,5* ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Nie je to z najlepších Funèsových počinov, ale stále príjemná zábava. Ako prísny strážca morálky tanečného háremu má dostatok príležitostí na svoju večnú nervozitu, výbuchy a geniálne Filipovského výkriky a mrmlanie. Niekedy sme leteli na tanečniciach v tesnom oblečení a ani dnes nie sú celkom na zahodenie. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (17)

  • Ve scéně, kdy Françoise (Noëlle Adam) během útěku do města za milencem nastupuje do autobusu, je možné zahlédnout řidiče bílé pleti. Když však řudič přibrzdí kvůli zvířeti na cestě a zezadu do nich narazí Evans (Louis de Funès) s Filipem (Olivier De Funès), je řidičem černoch. (skinny9)
  • Na choreografii tanečních výstupů se podílel tanečník Christor Georgiadis. Ve filmu si zahrál postavu Chrise, který Evansovi (Louis de Funés) píská ptáčky pro uklidnění. (vesper001)
  • Olivier de Funés (bubeník) ve skutečnosti hrál na bicí v rockové skupině. (M.B)

Reklama

Reklama