Reklama

Reklama

Tonoucí se stébla chytá

  • Francie Le Petit Baigneur (více)
TV spot

Pan Fourchaume (Louis de Funès), majitel loděnice, v záchvatu vzteku vyhodí svého geniálního konstruktéra plachetnic. André Castagnier (Robert Dhéry) ale zanedlouho dostává prestižní cenu za vítězství v závodě se svou lodí Plaváček a nabídky z celého světa se jen hrnou. A s nimi samozřejmě i peníze. Pan Fourchaume najednou chce, aby se k němu André vrátil a je ochoten kvůli tomu podniknout nejeden bláznivý kousek. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (193)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepsich Funesovo filmu a jeden z mejch nejoblibenejsich. Sice chvilku trva, nez vlitne na scenu Funes, ale pak zacne vyborna smrst vice ci mene vtipnejch a zajimavejch scen. Navic pribeh neni nejak zvlast hloupej a Funes se tu sesel s dvema skvelejma komikama, Michelem Galabru a Robertem Dherym, ktery zaroven reziroval. Proste skvela zabava od zacatku do konce s genialnim Funesem. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Film: Prototyp nové lodi slavných loděnic Plaváček právě získal cenu na závodu jachet a regat a hrnou se první velké nabídky. Majitel loděnic (De Funés) však konstruktéra právě vyhodil. Ve filmu plném gagů De Funése dabuje František Filipovský. DVD: Pětiminutový trailer a film o filmu (13 minut, převážně rozhovor s Michelem Galabru, proložený ukázkami z tohoto a jiných filmů stejného režiséra) mají CZ titulky, následují trailer na celou edici (6 a půl minuty, CZ dabing), fotogalerie, vybrané filmografie tří herců. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Často sa čudujem, prečo ma doteraz Funèsove filmy toľko obchádzali. Možno preto, že okrem fantomasovskej a žandárovskej série v televíznom vysielaní toho veľa vidieť nie je. A tak som rád, že som sa práve týmto filmom obohatil o jeho tvorbu. Príjemný a vynaliezavý humor stavia, ako to už pri Louisových filmoch poznáme, na absurdných situáciách a vie z nich vyťažiť maximum. A naozaj, tu je to maximum pretlačené do výborna. Niekoľko minút filmu som sa síce trošičku nudil, ale inak je toto naozaj sranda film na pobavenie. 75%. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Komedie, jejíž šprýmy na mě účinkují v závislosti na momentálním rozpoložení. Třeba i proto, že neutuchající hemžení jejích protagonistů za účelem vyvolání všeobecného veselí má lehounce hysterický nádech - v určitých momentech mi tudíž připadá maličko vynucené. Přesto jí s mírnou nostalgií ponechávám 4* - za možnost návratu ... do pozitivně naladěných šedesátých let dvacátého století, která se dívala kupředu s neotřesitelnou vírou v sebe - i v nás ... a svůj optimismus dokázala předávat dál - dokonce i svým přístupem ke světu filmové komedie. ()

pravo 

všechny recenze uživatele

Tento film sa trochu vyčleňuje z filmografie Louisa de Funesa a zaujíma osobité postavenie z dôvodu réžie snímku Robertem Dhérym, ktorý obdivoval klasickú komiku hercov z nemého filmu a preto i vo svojom filme kládol dôraz hlavne na vtipné obrazové spracovanie (napr. scéna v kostole) na úkor vtipných dialógov. L. de Funesa však máme prevažne zafixovaného ako hlavného hrdinu, ktorý svojím hereckým poňatím vyvoláva salvy smiechu, no v tomto snímku musel trocha ustúpiť, aby boli naplnené predstavy tvorcu filmu. Moje hodnotenie je nižšie z dôvodu, že tento film som uvidel až po veľkom počte zhliadnutí Funesa v iných postavách (série Fantomas a Žandár) a preto za tri i napriek tomu, že som sa celkom slušne zabavil. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně, kdy je taženo auto vinicemi, se střídají dva koně. Jedním je bělouš s krátkým ohonem, druhým kůň s ohonem o poznání kratším. (CrownThomas)
  • Mnoho situací ve filmu je inspirováno gagy Funèsova a Dhéryho oblíbeného dua komiků Olivera Hardyho a Stana Laurela (napříkald Laurelův pláč, v který většinou propukal na konci grotesek). Robert Dhéry jej napodobil tak mistrně, že Louis de Funès musel svůj nezřízený smích zakrývat pod přikrývkou. (Komiks)
  • Louis-Philippe Fourchaume (Louis de Funès) ve filmu jezdí vozem Jaguar E-Type, který byl označován také jako nejkrásnější vůz století.Modrý vůz, kterým odvážejí zraněného Scipia (Michel Galabru), je italský Fiat Dino Spider z roku 1967. Jedná se o dvoumístný sportovní vůz s motorem vpředu a pohonem zadní nápravy. (Lucas87)

Reklama

Reklama