Reklama

Reklama

Tonoucí se stébla chytá

  • Francie Le Petit Baigneur (více)
TV spot

Pan Fourchaume (Louis de Funès), majitel loděnice, v záchvatu vzteku vyhodí svého geniálního konstruktéra plachetnic. André Castagnier (Robert Dhéry) ale zanedlouho dostává prestižní cenu za vítězství v závodě se svou lodí Plaváček a nabídky z celého světa se jen hrnou. A s nimi samozřejmě i peníze. Pan Fourchaume najednou chce, aby se k němu André vrátil a je ochoten kvůli tomu podniknout nejeden bláznivý kousek. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (193)

kingik 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem tuhle komedii dvakrát a přesto jsem si ji nijak zvláště neužil. Přišla mně na francouzskou nobl jemnost pro gagy až příliš neotesaná. Gagů je přemíra a jsou většinou v bláznivém stylu, ale skoro žádný mě dostatečně nepobavil až k smíchu, ale originálnost rozhodně nepostrádají. Vše drží spolehlivě ocelovým lankem de Funés, který ze sebe umí dělat výtečného kašpara s přechodem do jeho nervozních poloh. Námět je originální, ale přesto filmu chybí nějaký jednotný ráz ve kterém by gagy nepřibíhaly ze všech světových stran. Divák se mohl v případě tonutí chytnout rtutovitého de Funése, který řádí jako vitální mladík. Mé hodnocení: 60% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Další z několika méně zábavných komedií. Snad kromě křtu nové lodi se není ani čemu výrazněji zasmát. Zápletka je standardně ubohá. Louis de Funès se hrozně naštve a vyhodí svého retardovaného zrzavého, leč šikovného konstruktéra, čehož brzy začne litovat a celý zbytek filmu se mu snaží cukříkovat a získat ho zpět. Což se mu, chvilka napětí, podaří. Zasmál jsem se opravdu minimálně. Není o co stát. ()

Reklama

dr.jacoby 

všechny recenze uživatele

V prvom rade by som zmenil názov filmu, čs. preklad by mal byť jednoznačne Plaváček. Tento názov, by sa tomu určite viac hodil. Ináč je to v podstate priemerná komédia s geniálnym komikom v hlavnej úlohe. Zopár naozaj vtipných scén, ale nezaraďujem to k mojim top filmom s Louisom de Funésom. Pre mňa zostane pamätná najmä scéna Funésa doslova oblečeného do kajaku. A celkom pekný záver, potešilo ma, že Fourchaume a Castagnier nakoniec uzavreli spojenectvo, čím dostali na druhú dráhu podvodného Taliana. Na záver znova klasika - geniálny dabing Františka Filipovského. ()

bloom 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší funésovka asi právě proto, že se tu Louis opět setkal se skupinou Les Branquignols pod vedním Roberta Dhéryho. Humor té skupiny byl něco asi jako Asterix nebo Lucky Luke (ale oba v kreslené podobě, ne ve hrané), ale na jevišti. Nejsou tu však všichni členové skupiny, protože někteří (Michel Serrault, Jean Lefébvre) se stali hvězdami jako Louis. Zbyli jen ti nejvěrnější jako Dhéryho žena Colette Brossetová jako manželka výborného Michela Galabruho nebo Jacques Legras a Pierre Tornade jako Andrého bratři. Myslím, že ta série gagů, vystřižená jak z němých grotesek, patří k těm Louisovým nejlepším. Nejúspěšnější film Roberta Dhéryho byla Výhodná koupě, kde byli Les Branquignols téměř v plném počtu, ale tu naše televize nějak nechtějí zopakovat... ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Pestrobarevný Funes, a to doslova. Pastelové barvy hrají po celou dobu a nejvíce září ta zrzavá rodina Castagnierových. Funes je i na své poměry velice crazy. Řádí ve svý fabrice na plachetnice, v majáku, na kajaku, na traktoru… No prostě další jeho vynikající střeštěná role v dalším jeho potrhlém filmu. Škoda, že je to poněkud neznámý film oproti jeho jiným filmům. [9609. hodnocení, 178. komentář, 76%] ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně, kdy je taženo auto vinicemi, se střídají dva koně. Jedním je bělouš s krátkým ohonem, druhým kůň s ohonem o poznání kratším. (CrownThomas)
  • Ve scéně, kdy Fourchaume (Funes) a Scipio (Galabru) plují na lodi se záchodem skrze Toulonský přístav, je možné za nimi spatřit francouzskou bitevní loď Jean Bart. Ta byla spuštěna na vodu v roce 1940. Po porážce Francie byla posádku odvlečena do marocké Casablanky. Při vylodění spojenců v Africe roku 1942, byla potopena. Po válce byla vyzvednuta a roku 1952 opravena, aby mohla sloužit opět Francii. Ve roce uvedení filmu (1968) byla odepsána a o dva roky později rozebrána. (Martensson35)
  • Louis-Philippe Fourchaume (Louis de Funès) ve filmu jezdí vozem Jaguar E-Type, který byl označován také jako nejkrásnější vůz století.Modrý vůz, kterým odvážejí zraněného Scipia (Michel Galabru), je italský Fiat Dino Spider z roku 1967. Jedná se o dvoumístný sportovní vůz s motorem vpředu a pohonem zadní nápravy. (Lucas87)

Reklama

Reklama