Reklama

Reklama

Tonoucí se stébla chytá

  • Francie Le Petit Baigneur (více)
TV spot

Pan Fourchaume (Louis de Funès), majitel loděnice, v záchvatu vzteku vyhodí svého geniálního konstruktéra plachetnic. André Castagnier (Robert Dhéry) ale zanedlouho dostává prestižní cenu za vítězství v závodě se svou lodí Plaváček a nabídky z celého světa se jen hrnou. A s nimi samozřejmě i peníze. Pan Fourchaume najednou chce, aby se k němu André vrátil a je ochoten kvůli tomu podniknout nejeden bláznivý kousek. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (193)

buldock 

všechny recenze uživatele

Skvělá podívaná ve které mimo Funese alias pana Fourchauma (ten podává jeden ze svých nejlepších hereckých výkonů) exceluje v závěru hlavně jeho konstruktér plachetnic Castagnier a to když při závěrečném pláči nádherně paroduje jednoho z nejlepších komiků němé éry filmu Pana Stana Laurela! Jinak se jedná o hodně praštěnou komedii plnou střeštěných lidí provádějících crazy kousky , scénka v kostele nezapomenutelná! Pro mě 90% :-) ()

pipapa 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu ještě snesitelný humor na přijatelné úrovni, avšak od poloviny se film zvrhne v šílenou a uřvanou krejzy komedii s humorem jedině tak pro děti a dospělé s myšlením dítěte... Jakoby z jednotlivých vlasových příčesů slepená paruka Funésovy drahé polovičky je opravdový úděs, ale  ani typově a herecky mi Andréa Parisy k Funesovi, a možná do komedií obecně, vůbec nepasuje.... Opět velmi pěkné exteriéry a příjemný dyzajn drží tuhle slátaninu jakžtakž nad vodou. ()

Reklama

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Krásná komedie s pěknou zápletkou. Určitě stojí za shlédnutí. Bylo to bláznivé, zašmodrchané, vtipné a nápadité. Nemůžu ale dát plné hodnocení, protože některé scény se zbytečně vlekly a ačkoli film jako celek byl opravdu pěkný, přišlo mi, že se často opakuje. Proto čtyry hvězdy, které snad nikoho neurazí. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Funesovky nie sú moje obľúbené, ale rád si ich pozriem. Táto ma jemne sklamala, ale je tu kopec vtipných momentov a dobrá zápletka. Dej je jednoduchý a myslím, že tvorcovia chceli dosiahnuť z minima maximum. Zase to celé stojí na Funesovi, ktorý stále hláškuje a vtipkuje. Zdalo sa mi to veľlmi zmetené a chaotické , no nadpriemer to určite je. 65%. ()

karlospr 

všechny recenze uživatele

Tak jak už to bývá ve filmech s Louis de Funèsem, je právě on a jeho výtečný výkon hlavním tahounem filmu. Opět je obklopen lidmi, s kterými hrával, přesto se mi nestalo, že by mě to nějak mátlo, jejich výkony jsou energické a většinou komické. Děj má spád od začátku až do konce a budete mít co dělat, aby jste se smíchy nepotrhali. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně, kdy je taženo auto vinicemi, se střídají dva koně. Jedním je bělouš s krátkým ohonem, druhým kůň s ohonem o poznání kratším. (CrownThomas)
  • Ve scéně, kdy Louis-Philippe Fourchaume (Louis de Funès) stojí u polorozpadlé zdi a křičí: "Kastaně", spadne kus zdiva a jeden velký kámen, u něhož je možné si všimnout, že je popostrčen dřevěnou tyčí. (offlineman)
  • Louis-Philippe Fourchaume (Louis de Funès) ve filmu jezdí vozem Jaguar E-Type, který byl označován také jako nejkrásnější vůz století.Modrý vůz, kterým odvážejí zraněného Scipia (Michel Galabru), je italský Fiat Dino Spider z roku 1967. Jedná se o dvoumístný sportovní vůz s motorem vpředu a pohonem zadní nápravy. (Lucas87)

Reklama

Reklama