Reklama

Reklama

Tonoucí se stébla chytá

  • Francie Le Petit Baigneur (více)
TV spot

Pan Fourchaume (Louis de Funès), majitel loděnice, v záchvatu vzteku vyhodí svého geniálního konstruktéra plachetnic. André Castagnier (Robert Dhéry) ale zanedlouho dostává prestižní cenu za vítězství v závodě se svou lodí Plaváček a nabídky z celého světa se jen hrnou. A s nimi samozřejmě i peníze. Pan Fourchaume najednou chce, aby se k němu André vrátil a je ochoten kvůli tomu podniknout nejeden bláznivý kousek. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (193)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dva největší kamarádi: Louis de Funés a Michel Galabru spolu sice začali u Četníků, ale později se v jednotlivých filmech už tak často nesetkávají a možná je to škoda jelikož, když jsou oba v jednom filmu dává mu to takové osobní kouzlo. Nejznámější samostatný film s těmito dvěma legendami je zřejmě zrovna tento, nezapomenutelný, vizuálními efekty nabitý film, kde se Louis de Funés zhostil role zbrklého, pohromu nosícího podnikatele. Záplava pohrom přitom na celém příběhu staví a nutno uznat, že je to zábava od začátku až do konce. --- Tohle je Plaváček, ne? - Jo to je prototyp právě jsem ho teďkon vylepšil ()

Joeey 

všechny recenze uživatele

I pro mě je to jedna z těch méně zdařilých Funèsovek. Louis de Funès mi v rolích továrníků nesedí tolik, jako třeba v rolích policistů (chcete-li, četníků ;-) nebo na opačné straně zlodějíčků (Smolař) atd. Tam má totiž vždy někoho nad sebou, kdo ho usměrňuje a komu se musí zodpovídat. Jakmile v jeho okolí nikdo takový není, jeho humor - zpravidla založený na pozici "kropiče" a "kropeného", jak to bylo krásně řečeno v dokumentu Louis de Funès aneb umění rozesmát - nefunguje naplno. Pouho pouhé bláznivé kreace, jaké vidíme zde, nestačí. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Neznám umělce, který by ve své roli více perspiroval, než Louis de Funès a ono to nejspíš bude tím totálním hereckým nasazením. Cholerický loďař Ludvíček tak opět jediným pevným středobodem, který kdyby se vytratil, může se vytratit i celý film. Taky bych chtěl honit své podřízené po firmě lopatou, ale co na to odbory..? ()

Tamdydam 

všechny recenze uživatele

Pokud bych vzal v ůvahu nostalgii, tak to na ty **** dá. Přece jen je to jeden z těch filmů, na která jsem už jako capart koukal s našima. A některé scény, jako například ta s velebníčkem na rozpadajícím se kůru jsou prostě "boží". Na druhou stranu spousta nepříliš vtipných scén neumí v pravou chvíli skončit. Ale čert to vem. Ve výsledku je to milý a příjemný film ()

kyLuke 

všechny recenze uživatele

Tento film je asi nejrealističtější ze všech Funesovek.Teoreticky je to dobře.Film má výborný scénář a herecké výkony.Ale zbytek za moc nestojí.Všechnu tuto povedenou zábavu totiž velmi kazí nepovedené a příliš dlouhé scény(scéna s traktorem,honění Michela Galabru).Nakonec je to ale stejně velmi dobrá zábava. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • Mnoho situací ve filmu je inspirováno gagy Funèsova a Dhéryho oblíbeného dua komiků Olivera Hardyho a Stana Laurela (napříkald Laurelův pláč, v který většinou propukal na konci grotesek). Robert Dhéry jej napodobil tak mistrně, že Louis de Funès musel svůj nezřízený smích zakrývat pod přikrývkou. (Komiks)
  • Ve scéně, kdy Fourchaume (Funes) a Scipio (Galabru) plují na lodi se záchodem skrze Toulonský přístav, je možné za nimi spatřit francouzskou bitevní loď Jean Bart. Ta byla spuštěna na vodu v roce 1940. Po porážce Francie byla posádku odvlečena do marocké Casablanky. Při vylodění spojenců v Africe roku 1942, byla potopena. Po válce byla vyzvednuta a roku 1952 opravena, aby mohla sloužit opět Francii. Ve roce uvedení filmu (1968) byla odepsána a o dva roky později rozebrána. (Martensson35)
  • Ve scéně, kdy Louis-Philippe Fourchaume (Louis de Funès) stojí u polorozpadlé zdi a křičí: "Kastaně", spadne kus zdiva a jeden velký kámen, u něhož je možné si všimnout, že je popostrčen dřevěnou tyčí. (offlineman)

Reklama

Reklama