Reklama

Reklama

Tetovaný

  • Francie Le Tatoué (více)
Trailer

Félicien Mézeray (Louis de Funès) prodá všechno. Jednoho dne výhodně zpeněží i obraz Modiglianiho, který mu nepatří. Je totiž vytetovaný na zádech chlapíka Legraina (Jean Gabin), který se tak postará o pěkná překvapení a zábavu. Louis de Funès a Jean Gabin hned ve dvou pyžamových modelech! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (2)

Trailer

Recenze (194)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších Funésových filmů i přesto, že hrál se štábem, se kterým dříve nebyl prakticky v kontaktu a ta nervozita je tam ze začátku trochu znát. Později se ale duo Funés - Gabin tak sžije, že je to jeden vtip za druhým. Mimo to scénář byl spíchnutý ze dne na den a tak se na něm během natáčení i pracovalo a Jean Gabin jim do toho dost kecal, ale hlavní je, že se to povedlo a tyto dvě francouzské legendy se spolu potkali a natočili tuto skvělou komedii. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je naprosto vynikajici film, jeden z tech nejlepsich od Louise de Funes. Navic tu ma partaka v podobe Jeana Gabina, kterej je taky skvelej a diky odlisnejm stylum herectvi tehle dvou komiku film pusobi zajimave. Problem je v zaverecnejch zhruba 15 minutach, kdy tempo krapet vazne a vtipnejch scenek krapet ubyde. Navic, kdyz je na scene sam Gabin, tak to precejen neni ono. Nicmene 80% filmu jsem se dobre bavil, Louis to umi skvele rozjet, navic je tu i originalni a dobre napsanej pribeh, pekna hudba a i kamera je misty zajimava. Slabsich 5*. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Moje nejoblíbenější samostatná komedie s Funesem. Funes a Gabin jsou skvělá dvojka, škoda, že toho spolu nenatočili víc. Tato komedie má asi nejvíce humorných situací ze všech Funésových filmů, třeba ,,vojnu", kterou Gabin dopřává Louisovi nebo společné spaní na jedné posteli. A větší prostor tady dostává i Lousiva uchechtaná manželka, další plus pro film je interiér krásného zámku. Dokonalá zábava. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Tetovaný je příjemný komediální pokus o symbiózu jednoduchosti a vznešenosti. A klaunská zběsilá údernost je zde skutečně podbarvena elegantní urozeností a zjemňuje tím svou neotesanost. Opět trpí je celková soudržnost děje, ale díky herectví ústřední dvojice většina diváků leccos promine. Jejich popularita znamenala téměř jistý úspěch. Mohu sice litovat preferování okamžiků gagu před celistvostí, přesto nejedno místo dokáže roztáhnout úsměv doširoka. Hvězdou filmu je svérázný hrabě Enguerand - Louis Marie de Montignac alias legionář Legrain (dobrý Jean Gabin). To on dodává příběhu neotřelé kouzlo a přirozenou vznešenost, se kterou nekompromisně umlčí každý hlasitější vzdor troufalosti. Do hry přichází i jistý druh polemiky životních přístupů, ty ale slouží především k podbarvení momentů a vypíchnuti kontrastů. Druhou hvězdou je Félicien Mézeray (příjemný Louis de Funès), sebevědomý obchodník s výtvarným uměním. Jeho neurvale naléhání do té doby nenarazilo na hrdou neústupnost. Každý má svou cenu a kompromisy jsou občas nutností, vedoucí k cíli i ve způsobem přijímání a dávání. Nakonec se vše stává hrou a skromnost není vždy tou nejžádanější lidskou vlastností. Z dalších rolí: venkovský stavitel s ojedinělou zakázkou Maurice Pellot,(sympatický Paul Mercey), dychtiví američtí kupci obrazů Larsen (Joe Warfield) a Smith (Donald J. von Kurtz), Félicienova manželka s nesnesitelným smíchem věčnosti Suzanne Mézeray (Dominique Davray), nad hraběcím samosoudem bdící venkovský četník (Pierre Tornade), k rasismu odbojný Mézerayův komorník (Ibrahim Seck), Félicienův dvorní malíř Dubois (Henri Virlojeux), či pečlivý dermatolog profesor Mortemont (Hubert Deschamps). V jednoduchosti je stále síla, šarm a neposedné nadšení dodává osobitý styl. Obveselí, potěší, někoho nadchne, málokoho zklame. Amedeo Modigliani, urozený Gabin, diblík Louis a nedbalá vizáž sešlého šlechtického sídla, jako hold vznešených starých dobrých časů. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malý, tak se mi to líbilo víc, což je divné z toho důvodu, že jsem to jistě nemohl chápat tak jako dnes. No ale sranda to pořád je a tady tvůrce konečně napadl i nějaký jiný příběh než s dcerou Funese. Tady žádná není, zato manželku vyfasoval obludu, tak zde poprvé nemůžu říct, že Francouzky jsou jen nádherné, asi si to s tou emigrací ještě rozmyslím. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (5)

  • Jean Gabin a Louis de Funès - tito dva naprosto rozdílní herci až do poslední chvíle odkládali souhlas s natáčením filmu. Před tím se spolu setkali ve filmech Napoléon (1955), Napříč Paříží (1956) a Gentleman z Epsomu (1962) - ve všech třech filmech přitom Louis de Funès hrál pouze vedlejší role. (Kulihrášek)
  • Jean Gabin a Louis de Funes spolu během natáčení nepromluvili mimo kamery jediné slovo. (fandalehy)

Reklama

Reklama