Reklama

Reklama

VOD (1)

V Anglii se královský syn Alfred vrací z církevní školy zpět na královský dvůr, kde se rodičům svěřuje se svou myšlenkou vybudovat podle přání dědečka Ecbert silné loďstvo, tak aby Angličané byli schopni odolávat vikingským nájezdům. Floki pokračuje se svou skupinou v pouti po vlastním objeveném ostrově. Flokiho skupina je ovšem nesoudržná a někteří se začínají obávat přírodních podmínek nebo toho, že si Floki chce uzurpovat moc na ostrově pro sebe, ačkoliv on sám jim nabízí v podstatě demokratické principy. V Kattegatu se setkávají zástupci obou v boji proti sobě stojících stran - Lagertha s Bjornem a Ubbem proti Haraldovi s Hvitsverkem a Ivarem. Lagertha navrhne všem usednout u jednoho stolu a začít diskutovat. Především Lagertha s Bjornem a Ubbem se snaží přesvědčit druhou stranum že lepší než se pustit do krutého vražedného boje by bylo dojednat příměří. Ivar k Haraldově překvapení nejprve s tímto návrhem souhlasí, ale následně se mu vysměje a všem je jasné, že k bitvě o Kattegat musí dojít. Ivar je přesvědčený, že díky své taktice musí vyhrát. Strhne se krvavá bitva, při které přijde o život mnoho vikingů. Armáda IVara s Haraldem je však poražena a oba musejí zavelet na ústup. (TV Prima)

(více)

Recenze (24)

Jan.Cada1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tyjo, snad ještě v žádném snímku by se mi nestalo, že bych neměl svého favorita v bitvě, vždycky fandíte jedné straně. Ale v tomto dílu je to jiné - absolutně si nemůžu vybrat, komu "fandit". Na jedné straně Bjorn, na druhé Ivar. Každopádně pojetí bitev už mě pomalu přestává bavit - vždycky je vidět nějaký hrdina, který kosí randomy. Podle mě by to chtělo nějaký epic duel. ()

Rami 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zase mě zabíjí nelogičnosti (Spoiler!): 1) "Zabiju ho!"..."Nee!"..."Proč ne?"..."Nevím..." 2) Už je napůl postřileli, jeden z hlavních hrdinů utíká jako poslední. Mohli by ho snadno trefit do zad. A né, to by nešlo, přestanou s útokem. 3) Vyjednávání se nepovedlo - vytáhnou se meče - obránci mají těstně ale přeci šanci posekat útočné vyjednavače. Mohlo by se předejít obrovskému krveprolití, kterému se obránci tak moc snaží vyhnout. V tom velitelka zavelí, že se teď nebude bojovat. 4) Hlavní hrdinové jsou nezničitelní, ba co víc mají nekonečně sil (hlavně ženské postavy). :-D 5) Jak v minulých bitvách byli všude lučištníci, teď krom posádek v lese nikde ani luk. Proč? Prostě samá sranda. ()

Reklama

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednanie o mieri bolo zaujímavé, aj roztržka po ňom. Bitka je tiež zaujímavá. Ivar predpokladá potopenie lodí, preto rozdeľuje armádu. Na Hvitserka však čakajú Samis v lese so svojím fúkaním jedovatých šípok a dokonalým bojom proti zmätenej armáde. Hvitserk je v tomto boji znova nepozorný. Namiesto kvalitnej taktiky, ako shield wall, ktorá nebola použitá žiadnou stranou, tu máme maskérmi vytvorenú napoly odseknutú ruku, no bitky aj tak majú svoje napätie. Nezmyslom teda ostáva hlavne Ivarovo nevybratie si miesta boja, keď je známe, že on to robí pred bojom vždy. ()

Mazicek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl to byl dobrý, ale chyběl tomu nějaký ten „wow moment“. Všechny hlavní postavy přežily, nestalo se tam nic nečekaného. Také mi přijde, že tam scházel nějaký pořádný osobitý soundtrack. Až na pár vyjímek z předchozích epizod (Alfrédova modlitba, atd…). Hudba dělá stašně moc a hlavně v akčních scénách a bitvách, viz. Pán prstenů, Hra o trůny a první řady Vikingů. Wardruna by to pořádně osolila! Všechny scény v seriálu, kde je soundtrack od Wardruny patří k nejlepším. Natočeno to ovšem bylo kvalitně, ale nemůžu ze zbavit pocitu, že tomu pořád něco k dokonalosti a k pěti hvězdičkám chybělo. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhovor medi vojakmi za účelom vyjednávania fajn, akurát nechápem prečo Ivarovi uverili, že chce mier. Ale tak dobre no nelogickosti sa tu drbú po kilách. Bitka fajná, Headmund prešiel na inú stranu tak uvidíme či bude teraz bojovať za Lagerthu u(ale myslím, že jebať ju bude 100 péro) Lokiho pasáže na Islande prejdené na rýchlosti 1.5 takže asi toľko k tomu. hej a celkom dobre využitie lesa tými bojovníkmi. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama