Reklama

Reklama

Láska je láska

  • Švédsko Fucking Åmål (více)
Trailer

Obsahy(1)

Elin a její dospívající kamarádi vyrůstají v malém městě jménem Åmål. Vše tu plyne podle zaběhnutých pravidel až do chvíle, kdy Elin udělá nečekaný krok – jde na nesprávný večírek – a její život nabere nový směr. Najednou se musí rozhodovat mezi dvěma láskami a hlavně se vypořádat s vlastním já. Láska je láska nabízí příběh o touze, radostech i bolestech lásky, komických i dojemných stránkách dospívání – a odvaze vyčnívat z davu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

bouncer 

všechny recenze uživatele

Pro mě zlomový film. Zamiloval jsem si švédskou kinematografii, ten cit s jakým dokážou vyprávět teenagrský (žánr tak zničený americkou produkcí) film. Zamiloval jsem si Alexandru Dahlström (a marně sháním její další filmy) a vůbec herecké výkony. A už vůbec se nemůžu vynadívat na nezapomenutelnou scénu z konce tohoto skvostu mezi filmy o mladých. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Téma homosexuality už začíná být tak otřepané, že se pomalu filmům z touto tématikou začínám vyhýbat. Toto je však nadprůměrný film těžící zejména z chytrého scénáře a hereckých výkonů dvou mladičkých švédských hereček. Vznikl milý, po všech stránkách vydařený snímek, po kterém je člověku dobře po těle. ()

Reklama

sonnak 

všechny recenze uživatele

Pure emo. Moc jsem to poselství nepochopil a popravdě, kdyby to nebylo o dvou nezletilých lesbičkách, asi bych to ani nedokoukal. Největší škoda je ten slabý scénář, protože mezi hlavními herečkami to chvílemi moc dobře fungovalo a mohlo to dopadnout opravdu mnohem lépe - ale zůstalo u náznaků. Kontroverzní téma neodvede všechnu práci. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Příběh mladých švédských teenagerů je skvěle natočen, doplněn o dobré hereckými výkony. Přesto divák dostane pouze poloviční porci zábavy. Děj se mohl více natáhnout, mohlo být více příběhových zvratů a ona introvertní Agnes je v příběhu dost nevýrazná. Vítězí forma nad obsahem. Škoda, stačilo málo. ()

Katullka 

všechny recenze uživatele

Možná svým hodnocením budu všemi lesbami ukřižována, ale je jednoduché odůvodnění. Lesby jsou dvojí: 1)prochází to hladce 2) hladce to neprochází. Zde jsme mohli vidět příjemný až nudný snímek o tom, jak to dvoum mladým lesbám vyšlo. Happy end prakticky o ničem. Dokážu, si představit, že mnoho dívek u toho zatlačili slzu a heterosexuálové na to nepochopitelné koukali, ale je to až moc normální, abych z toho byla vyjevená. Přišlo mi to hrozně vtipné. Mnohokrát jsem si posteskla: Joo kdysi.. To je právě to, příjde mi to až moc všední abych z toho byla paf na 4 hvězdičky. Možná však je dobře, že je i "normální" film z pozadí queer vztahů, kde se neprostřílejí hlavy nebo stále neprovozuje sex. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (24)

  • Speváčka Lena Katina uviedla, že producent Ivan Šapovalov sa rozhodol pre vytvorenia speváckeho dua tAtU, ktorého bola súčasťou, práve po pozretí tohto filmu. (Arsenal83)
  • Ačkoli se film odehrává ve švédském městě Amal, nebyla tam natočena ani jediná scéna. Vše bylo natočeno v 150 kilometrů vzdáleném městě Trollhättan. (Kulmon)

Související novinky

19. ročník Mezipater se blíží

19. ročník Mezipater se blíží

30.10.2018

19. ročník Mezipater přinese jako každý rok výběr těch nejlepších hraných filmů, dokumentů i kraťasů z queer kinematografie. Festival začíná v Praze od 8. do 15. listopadu. Po jeho skončení se… (více)

V lednu k filmům i přednáška a výstava

V lednu k filmům i přednáška a výstava

11.01.2009

A opět je tady nabídka Skandinávského domu, který pro vás pravidelně pořádá projekce zajímavých severských filmů. Během ledna vás čeká čtvero poklidných večerů v komorních prostorách kina Atlas … (více)

Reklama

Reklama