foto

Marie Doležalová

  • nar. 24.1.1987 (30 let)
    Karviná, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tato herečka je karvinskou rodačkou, dětství však strávila v Trutnově, kam se s rodiči přestěhovala. Už jako dítě si vyzkoušela hrát na divadelním podiu, když vystoupila s malou rolí v indiánském eposu, a rovněž byla členkou dětského dramatického kroužku. Po konci jejího základního vzdělání tak nebylo pochyb, že její kroky nebudou vést nikam jinem než do hudebně dramatického oddělení Pražské konzervatoře, kde v roce 2007 úspěšně odmaturovala. Už od studentských let Marie procházela mnoha metropolitními divadly a v současné době je její domovskou scénou Divadlo Na Fidlovačce.

Diváci se s herečkou výrazněji mohli seznámit ve filmu Pusinky (2007). Pak už následoval divácky velmi úspěšný sitcom Comeback (2008), který jí zatím nejvíce proslavil, přičemž zde ztvárnila roli naivní a praštěné Saši. Pak na sebe dala například upozornit v seriálu Vyprávěj (2009), ve filmu Definice lásky (2012), nebo v pohádce Princezna a písař (2014). Na podzim roku 2015 se účastní sedmé řady taneční soutěže StarDance, kde tančí po boku tanečníka Marka Zelinky.

Marie Doležalová je také úspěšná na literárním poli. Od roku 2014 píše blog Kafe a cigárko. Za tuto činnost byla dokonce odměněna prestižním literárním oceněním Magnesia Litera. Pro úspěch jejího blogu ke konci roku 2015 vydává jeho knižní obdobu s podtitulem Historky z hereckého podsvětí.

Herečka si získává na popularitě zejména díky chytrým a vtipným textům, svoji bezprostředností a velkou spontaneitou spojenou s komickým vystupováním.

Tomáš "ragnar1" Blümel

Herecká filmografie

Filmy

2016 Sezn@mka
2015 Až po uši v mechu - vyp.
2014 Parádně pokecal
Princezna a písař (TV film)
Tři holky jako květ (divadelní záznam)
2012 Definice lásky (TV film)
Praho, má lásko (studentský film)
2010 Osudové peníze (TV film)
2008 Šejdrem (TV film)
2007 Pusinky
2006 Lojzička je číslo (TV film)

TV seriály

2017 Svět pod hlavou (TV seriál)
Mrtvý muž (E09)
Dvojboj (E06)
Závadová mládež (E05)
další epizody (6)
2016 Doktor Martin (TV seriál)
Záskok (S02E02)
2014 Neviditelní (TV seriál)
Epizoda 9 (E09)
Kriminálka Anděl (TV seriál)
Slečna smrt (S04E14)
2012 Helena (TV seriál)
Obchoďák (TV seriál)
Francouzská masáž (E15)
Zločin a trest (E13)
Havaj (E12)
další epizody (13)
2011 Aféry (TV seriál)
Comeback (TV seriál)
Slepák (S02E21)
Snad to vyjde příště (S02E20)
Francouzská restaurace (S02E19)
další epizody (12)
2010 Cesty domů (TV seriál)
Vyprávěj (TV seriál)
Překvapení (S01E20)
Comeback (TV seriál)
Křik kormorána (S02E09)
Bejk (S02E08)
Sbohem, Káhiro (S02E07)
další epizody (9)
2009 Comeback (TV seriál)
Boží mlýny (S01E30)
Krev, pop a slzy (S01E29)
Absťák (S01E28)
další epizody (14)
2008 Comeback (TV seriál)
Heavy Christmas (S01E16)
Taneční (S01E15)
Simonina volba (S01E14)
další epizody (16)
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Jste ženatý? (S03E45)
2007 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Rozinka (S03E32)
Mezi námi třemi (S03E31)
Buď já nebo on (S03E28)
další epizody (7)
2006 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Zatloukání (S02E17)
Kdy končí vášeň (S02E16)
Chci s tebou žít (S01E78)
další epizody (6)
2005 Dobrá čtvrť (TV seriál)

Dokumentární

2007 Film o filmu: Pusinky (TV film)

TV pořady

2017 Hrdina kuchyně (TV pořad) - mod.
Pomozte dětem (TV pořad) - mod.
2016 Adventní koncerty 2016 (TV pořad)
Ceny české filmové kritiky 2015 (TV pořad)
Galavečer EKO-cen E.ON Energy Globe ČR (TV pořad)
Magnesia Litera (TV pořad)
Pečeme podle hvězd (TV pořad)
Pomozte dětem (TV pořad)
2013 Generace Y (TV pořad)
2012 Šoumeni (TV pořad)
18 je jen začátek (TV pořad)
7 pádů Honzy Dědka (TV pořad)
2011 Planeta Yó (TV pořad)
2010 Show Jana Krause (TV pořad)
2006 StarDance aneb když hvězdy tančí (TV pořad)
2005 Všechnopárty (TV pořad)
1998 Sama doma (TV pořad)
1994 Snídaně s Novou (TV pořad)
1987 Manéž Bolka Polívky (TV pořad)

Scenáristická filmografie

TV seriály

2011 Comeback (TV seriál)
Obraz paní Rybkové (S02E13)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(103)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace