Reklama

Reklama

Láska je láska

  • Švédsko Fucking Åmål (více)
Trailer

Obsahy(1)

Elin a její dospívající kamarádi vyrůstají v malém městě jménem Åmål. Vše tu plyne podle zaběhnutých pravidel až do chvíle, kdy Elin udělá nečekaný krok – jde na nesprávný večírek – a její život nabere nový směr. Najednou se musí rozhodovat mezi dvěma láskami a hlavně se vypořádat s vlastním já. Láska je láska nabízí příběh o touze, radostech i bolestech lásky, komických i dojemných stránkách dospívání – a odvaze vyčnívat z davu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

Brandon 

všechny recenze uživatele

Krom velmi pěkně zpracovaného námětu o dospívání, bloudění a hledání sama sebe, skvělých hereckých výkonů, musím navíc ocenit a vypíchnout tři scény. Líbilo se mi sebevědomé představení přítelkyně ustrnulým spolužákům ála klidně se z toho všichni po****, je mi to fuk. Zajímavá byla i oslava narozek Agnes, kdy se sešla celá rodina, maminka nachystala bohatě prostřený stůl, tatínek si oblékl čistou košili s knoflíky zapnutými až ke krku a společně netrpělivě čekali v obývacím pokoji na chybějící hosty. Moc hezká sociální sonda do Švédska na konci devadesátých let. A samozřejmě spontánní stopování do Stockholmu "Co to sakra děláme? Jsme úplně šílené!...Já vím...Ale jsme zatraceně cool." :-) ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Sám o sebe (napr. vyrobený v USA?:-) by bol pre mňa tento film tak za 3*, ale jednu hviezdičku pridávam Lukasovi Moodyssonovi za nádherne vnímavé a zároveň vierohodné vykreslenie chápania sveta očami adolescentov. Akokoľvek podobne alebo odlišne od hlavných hrdinov Fucking Amal vyzerala naša puberta, akokoľvek môžeme v niektorých situáciách ich správanie neschvaľovať, uvedomujeme si, že každý sme si to prežili... a tým istým prejdú ďalšie generácie detí. Výborná sonda do života násťročných, keď ich ovplyvňujú hormóny, kamaráti a revolta proti celému svetu. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Pred desiatimi rokmi sa mi dostalo do uší, že tento film je niečím zaujímavý, ale vtedy som ešte nemal možnosť si filmy stiahnuť z internetu. Až teraz bola moja zvedavosť odmenená poldruhahodinovým filmom, s ktorým som sa minul o svetelné roky. Nielen, že ma teenagerská tematika už dávno nezaujíma, ale ona bola na môj vkus zobrazená aj dosť hlúpo. Jednoducho som rozhovorom a dianiu na obrazovke neveril, a ak by to náhodou bolo pravdou, tak už som, naozaj dosť starý, lebo nič také si nepamätám. ()

francis 

všechny recenze uživatele

Bezelstné a okouzlující. Vtipné, vtipné, vtipné. "Mami, proč se koukáš na ty soutěže v televizi?" "No já nevim, je to takový... hraje tam pěkná muzika, občas někdo vyhraje auto..." Taky si dáváte do kakaa aspoň půl sklenice toho prášku a pak už jen kapku mlíka? Pravej severskej film, inteligentní, úspornej a skromnej. Ale o to lepší. Ty holky si zamilujete. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Jedna z vyjjímek, kdy český název nesouvisející s původním je skvěle vybrán. I když nevím, co bylo dřív, jestli písnička Lucie Bílé, nebo název filmu. Velmi zajímavé nahlédnutí do zmatků v životě -náctiletelých ve Švédsku, které jsou patrně dost universální. Trošku z mého pohledu je nevěrohodné, že by holky, které samy ještě nemají ve svém vztahu jasno a prakticky spolu ještě ani nezačaly "chodit" a ještě v tomto věku byly donuceny k veřejnému "coming out-u". ()

Galerie (17)

Zajímavosti (24)

  • V roku 1998 vyšli vo Švédsku správy, že film je tak populárny, že návštevnosťou prekonal aj Titanic (1997). Nebola to pravda, Titanic mal dvakrát väčšiu návštevnosť, ale je pravda, že Fucking Åmål bol ďaleko najsledovanejší švédsky film v tomto roku s celkovým publikom skoro 870 000 divákov v krajine. (Arsenal83)
  • Soundtrack pozostáva z piesní v anglickom a švédskom jazyku. Švédska kapela Broder Daniel, ktorá do Fucking Åmål prispela tromi piesňami v anglickom jazyku, zaznamenala po vydaní filmu prudký nárast popularity. (Arsenal83)
  • Speváčka Lena Katina uviedla, že producent Ivan Šapovalov sa rozhodol pre vytvorenia speváckeho dua tAtU, ktorého bola súčasťou, práve po pozretí tohto filmu. (Arsenal83)

Související novinky

19. ročník Mezipater se blíží

19. ročník Mezipater se blíží

30.10.2018

19. ročník Mezipater přinese jako každý rok výběr těch nejlepších hraných filmů, dokumentů i kraťasů z queer kinematografie. Festival začíná v Praze od 8. do 15. listopadu. Po jeho skončení se… (více)

V lednu k filmům i přednáška a výstava

V lednu k filmům i přednáška a výstava

11.01.2009

A opět je tady nabídka Skandinávského domu, který pro vás pravidelně pořádá projekce zajímavých severských filmů. Během ledna vás čeká čtvero poklidných večerů v komorních prostorách kina Atlas … (více)

Reklama

Reklama