Reklama

Reklama

Justin: Jak se stát rytířem

  • Španělsko Justin y la espada del valor (více)
Trailer 3

Justin je středověký chlapec z dobré rodiny a v království, kde žije, panuje zákon a pořádek. Osvícená královna zde zavedla spolu se svým kancléřem, Justinovým otcem, nekonečné množství předpisů a hlavním náboženstvím je byrokracie. Na věci, které se dříve řešily mečem a soubojem, je tu po ruce vyhláška či nařízení a rytíři byli z království vykázáni. Otec naplánoval Justinovi výnosnou kariéru právníka, ale Justin má úplně jiný sen: stát se rytířem. Vždyť jeho děda byl jedním z nejslavnějších a nejudatnějších. Rozhodne se odejít z domova a vydává se za dobrodružstvím, na jehož konci vidí brnění, meč a věčnou slávu. Potkává odvážnou a prostořekou dívku Taliu, zmateného kouzelníka a především starého šermíře a dvojici mnichů, kteří začnou Justina ve starobylém klášteře opravdu cvičit na opravdického rytíře.
Představa Justina jako chrabrého rytíře začíná být jen o malou trochu pravděpodobnější, když se objeví opravdová výzva. Do království se vrací Sir Heraclio, kdysi vyhnaný rytíř, se svou armádou a s touhou se pomstít a nasadit si korunu. A protože rytíři byli ve jménu pořádku vyhnáni, pochlapit se musí alespoň učedník...Justin. S chytrou a statečnou dívkou Taliou, která se Justinovi tak nějak asi začíná líbit, a s kouzelníkem, který umí do pěti počítat, ale dál už ne, stojí Justin před svým prvním velkým úkolem. Zachránit království. Naštěstí je tu ještě krokodýl Gustav. Ačkoliv starý krokodýl má být moudrý a rozvážný, Gustav má stejně jako Justin svůj sen: Chce být drakem. A mít na své straně draka a jeho leteckou podporu se může hodit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (72)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Hey, lads, proč tak špatné hodnocení? Ano, graficky to není Disney (Pixar už umřel), ale příběhem, nápady a humorem to nakopává ty Disneyácko/Pixarovské srágory z posledních let do řiti až na kost - vzpomeňme na Brave! ~~~ Příběhem se toulá hrstka magorů, kteří ale mají sic předvídavý, přesto pohádkový příběh, který nenudí, není trapný a jinde okoukanými vyčpělými klišé (které tu samozřejmě jsou) si tu s noblesou takříkajíc zapaluje doutníky. Celkem zajímavé a myslím i neotřelé nápady se středověkými odkazy na dnešní svět a technologie (notebook, mobil, navigace...) a narážky na filmy včetně jejich vlastních "ohraných písniček" (např. smyčka bezpečnostní kamery nahrazená obrazem :) z toho dělá překvapivě fungující a koukatelný animák, který mě bavil. Těch narážek na mnohé další filmy je požehnaně a nevěřím, že jsem si je jen vymyslel :) (chudák Bubo tady dostal větší roli než ve vlastním ubohém pokračování Titánů). ~~~ Uznání do Španělska. Disney si může ta svoje technologicky vypiplaná auta. letadla, rebelky a další havěť strčit... ~ 3,5* ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Další klasická pohádka minimálně jednou dvoudenně puštěná u nás v baráku... Takže to člověk tak nějako nakouká aniž by chtěl a snažil se. Občas na to zaujatě čumím, než si uvědomím, že to vlasně není puštěný kvůli fotříkovi... A možná i skrz ty moje chvilkový záseky na rytíře si to tu průměrnou známku a tři hvězdy zaslouží! 55% ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Vím, že jsem si kdysi mylně myslel, že je Justin obyčejným americkým animákem, konkurujícím v kině současným obecně známým kolegům jako Univerzita pro příšerky nebo Turbo. Až těsně po zhlédnutí jsem se obeznámil s faktem, že jsem právé strávil hodinu a půl s ryze španělským filmem, vůči kterým jsem míval vlastně neopodstatňené předsudky. A světe div se - i když se u nás tenhle rytířský animák nejspíše nikdy nedostane do širšího podvědomí, já si ho vskutku užil. ()

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Pohodová oddychová rozprávka z produkcie Antonia Banderasa, ktorá neponúkne nič viac od toho, čo od nej očakávate. Uletené postavy a podarené vtipy nie sú natoľko výrazné, aby mohol Justin konkurovať animákom z dielne Pixaru či Disney, no príbeh pre najmladších je ako stvorený, a po grafickej stránke sa nedá nič vytknúť. Trochu menej vláčnosti a rozprávkového stereotypu, mohli sme mať fantastický stredoveký animák. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Vizuálně moc pěkné animované dobrodružství, které v mých očích nejvíc sráží přehnaný infantilní expresivní humor určený pro mrňouse, do klukovského rytířského příběhu často zbytečně našroubovaný. Jako né, že by žádné vtípky nepobavily, ale spolu s absencí snahy vymanit se z ohraných pohádkových šablon prostě Justin nevyleze nad příjemných 60%, i když je mi to trochu líto. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (2)

  • Během produkce filmu mohla všechna oddělení, která na filmu pracovala, přijít se svým názorem a promluvit si přímo s režisérem o jakémkoliv narativním nebo vizuálním aspektu filmu. (FFilipCZ)

Reklama

Reklama