Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spisovatel, vysněný hrdina brakových románů a nejlepší role Jean-Paula Belmonda... Bob Saint-Clare je nejlepším a nejrafinovanějším agentem na světě. Je vším, o čem sní jeho duchovní otec v malém pařížském bytě s otlučeným psacím strojem. Není divu, že se prolínají jejich osudy a že uklízečka, která vytrhne spisovatele ze soustředění, klidně luxuje i při přestřelce nebezpečných gangsterů. Francois Merlin je autorem už jedenačtyřiceti románů o příhodách nepřemožitelného agenta a právě dokončuje další. Na rozdíl od svého hrdiny se však nemotorný Francois neustále potýká nejen s všedními starostmi, ale také s nedostatkem peněz, a to navzdory skutečnosti, že jeho romány hltají po světě miliony čtenářů. Své trable si spisovatel vybíjí pouze tím, že všechny, kteří mu komplikují a znepříjemňují život, přenáší do svých románů jako záporné postavy, se kterými si jeho agent Bob hravě poradí. Svého lakomého nakladatele Charrona, který na něm vydělává velké peníze, ale odmítá mu vyplácet zálohy, projektuje do role svého úhlavního nepřítele Karpofa a Arianne má svůj předobraz v půvabné sousedce, studentce sociologie Christine. Ta si jednoho dne půjčí jeho knihy, aby s jejich pomocí mohla napsat sociologickou studii o důvodech obliby podobné literatury, což si Francois špatně vyloží a začne se o ni ucházet stylem svého hrdiny, neodolatelného Boba. Tím však u dívky neuspěje. Francois už má dost krvavých dobrodružství, sní o kvalitní knize, kterou chtěl kdysi napsat, a rozhodne se svého agenta zlikvidovat... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (675)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Zábavná parodie na špionážní filmy všeho druhu, která si dělá srandu i sama ze sebe a představitelů hlavních rolí. Šarmantní Jean-Paul Belmondo, sexy kráska Jacqueline Bissetová, chytře poskládaný scénář se spoustou dvojrolí. I ten dabing s Janem Třískou je povedený. A proč je u nás zrovna tenhle film populárnější, než i lepší belmondovky? Asi patřil mezi to nejzábavnější, co se k  nám kdysi ze Západu dostalo, a možná byl jako dělaný pro publikum, které se bavilo u Konce agenta W4C prostřednictvím psa pana Foustky. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Vydarené momenty by som spočítal na prstoch jednej ruky. Jediným vyloženým kladom filmu je pôvabná Jacqueline Bisset. Ak máte chuť na bondovskú paródiu, tak Vašou jasnou voľbou je mladší a predovšetkým oveľa trefnejší/vtipnejší Austin Powers: Špionátor. Chápem, že Belmondo vo svojej dobe bodoval tým, že strieľal sám do seba, ale Muž z Acapulca je zbytočne ukričaný a humorom neustále míňajúci terč. ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Po opětovném zhlédnutí jsem své dosavadní hodnocení ze čtyř hvězd posunul výše na rovných pět,protože si to tento filmový snímek vskutku zaslouží.Skvělý Belmondo a jeho nepřekonatelné grimasy a vtipy,výborný úhlavní nepřítel,dokonalý příběh s dobře zasazenou atmosférou a pak výborný herecký výkon Jacqueline Bisset.Belmonda si budu muset dát do své top 10 herců,neboť si to zaslouží.Myslím si,že to je jeho nejlepší film společně se Zvířetem,které je také dokonalé.Za mě dávám brilantních 90% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nejedná se o komedii, u které byste se řezali smíchy. Spíše jde o komedii s takovou pohodovou atmosférou a nevtíravým humorem. Francouzi prostě komedie točit umí. Mnohokrát jsem se lehce pousmál. Muž z Acapulca je rozhodně milé a docela velké překvapení. Jean-Paul Belmondo v úžasné dvojroli. Nápad velmi orginální a určitě i vydařený. Svoje hodnocení bych situoval někam kolem spodní hranice 4*. Dost možná někdy uberu. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte na Bondy nebo Bourny, je tu Bob Saint-Claire. Parodicky pojatý filmek má všechno, co lze od podobného typu očekávat, a přitom to člověka neurazí. Belmondo je v roli superagenta výtečný. Zdá se mi však, že film trochu ztrácí tempo a je až příliš předvídatelný, takže se člověk tak nebaví. Na to, že parodie nesnáším, jsem ale velmi spokojen. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (24)

  • V čase 00:21:44 se Merlin (Jean-Paul Belmondo) během jediného střihu proměňuje z neoholeného na oholeného a vzápětí v dalším obraze je znovu neoholen. (sator)
  • Během natáčení scény, při které François Merlin vyskočí za jízdy z auta, si Jean-Paul Belmondo zlomil nohu. Ve scénáři byla totiž rychlost auta psána v km/h, ale jelikož se scéna točila s americkým autem, které má tachometr udávaný v mph, byla rychlost podstatně vyšší. (frolish01)
  • Během natáčení slavil Jean-Paul Belmondo (François Merlin) čtyřicátiny – po demolici většího množství hotelového zařízení musel vypsat poměrně štědrý šek. (Sfinkter)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama