Reklama

Reklama

Muž z Hongkongu

  • Francie Les Tribulations d'un Chinois en Chine (více)
Trailer

Multimilionář Artur Lempereu (Jean-Paul Belmondo) je znuděn životem doslova k smrti. Dříve, než si z nudy sám sáhne na život, mu jeho přítel a guru poradí, aby uzavřel životní pojistku. A tak se Artur pojistí na dva miliony dolarů, které v případě jeho smrti dostanou jeho snoubenka Alice a orientální přítel Goh, kterého požádá, aby najal profesionální zabijáky, kteří ho mají zabít. Jenže právě když se tak stane, seznámí se Artur s okouzlující striptérkou Alexandrinou a najednou se mu strašně chce žít. Nezbývá, než se pokusit uniknout všem nástrahám, které na něj najatí zabijáci chystají a najít Goha, aby vrahy odvolal. Ten prý však odletěl rozjímat do himálajského kláštera. Začíná bláznivá honička, která hrdinu zavede nejen do Tibetu a zasněžených himálajských velehor, ale také do tisíce a jedné nebezpečné situace. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Dneska jsem se dost nudila. Zabít mě neměl kdo, tak jsem si pustila Bebela s patkou, který řešil stejný problém :-) opět paráda, navíc s původním dabingem (Brabec, Kopecký). Btw. tenhle dabing je luxusní, hlavně Kopecký dabující Rocheforta. Klasika plná akce a vtipu s femme fatale v podobě Ursuly Andress, které už "412 mužů řeklo, že se vrátí a žádného už nikdy neviděla." ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Po hodinovom bezduchom prepinani v TV som narazil na zaciatok tohto filmu. Vravim si, že Belmonda si realne pamatam mozno z jedneho filmu, tak to skusim na pat minut. Nakoniec som to dopozeral cele. Bola to teda poriadna jazda. Podobnych fimov za sebou nemam vela, takze som ostal viac menej ohureny ake tempo si film drzi pocas celeho deja. Tie niektore sceny su fakt wau. Navyse nadherna Ursula bola bonus k tomuto zazitku. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Výborná podívaná. Nedávno mě příliš nepotěšil Muž z Ria, kterému k dokonalosti leccos chybělo i přebývalo, ovšem v případě Muže z Hongkongu už bylo vše v nejlepším pořádku. Dobrodružství, jak se patří, spousta nápaditých eskapád a gagů, prakticky žádné ani trochu nudné místo, postavy více než sympatické (přiznám se, že Jana Rocheforta jsem vůbec nepoznal), vynikající hudba a řada scén s působivou atmosférou. Čtyři a půl hvězdičky s radostí zaokrouhlím. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Původní dabing JPB majorem Zemanem Vladimírem Brabcem je dosti nezvyklý. Jedná se o dosti ztřeštěnou komedii s 32letým JPB a úplně nejprvnější bondgirl Ursulou Andress. Kupodivu druhá polovina je docela akční, hodně se utíká, střílí a sem tam něco vybouchne. O rok mladší a lepší Muž z Ria je mnohem romantičtější a dobrodružnější. 70% ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Slušný dobrodružný film o snaze miliardářovic synka spáchat euthanasii originálním způsobem. Je zde spousta skvělých nápadů na akční scénky, trocha toho humoru i ikonická dvojka Belmondo-Anderss. Ze série "Mužů z ... ", což je mimochodem český dost mimózní úlet, pojmenovat sérii Belmondových filmů ze šedesátých let takto, přestože v originále mají dost odlišné názvy, je Hongkong nejslabší. Ale i tak nadprůměr. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (17)

  • Pro první uvedení v československých kinech byly změněny nejen titulky, což byl u zahraničních filmů častý postup, ale byly také vystřiženy všechny scény se sovětským profesorem Parisem Nikolajevičem Proževalskim (Boris Lenissevitch). Jedním z uvedených důvodů byl dojem schvalovacích orgánů, že je sovětský akademik vylíčen příliš satiricky. (Robbi)
  • Když Arthur (Jean-Paul Belmondo) a Leon (Jean Rochefort) cestují do Himalájí strojem soukromého dopravce, aby našli klášter Šuli, jsou při letu a přistání použity záběry dvou strojů, což dokazuje střídavě uvedená a chybějící imatrikulace HB na trupu šedivého hornoplošníku. (Robbi)
  • Štáb cestoval do Himalájí dlouhých 37 hodin, přičemž značnou dobu strávil v letadle společnosti Air Nepal, které nebylo právě v nejlepším stavu: po palubě se pohybovala domácí zvířata, dveře „chránil“ provaz a letušce bylo teprve dvanáct let. Štáb tak dorazil značně rozladěný. Korunu všemu nasadil producent filmu Alexandre Mnouchkine, když využil pohledu na zrovna zapadající slunce a rozmrzelým Jean-Paulu Belmondovi a Jeanu Rochefortovi pravil: „Vidíte tu krásu? A to ode mě ještě dostáváte zaplaceno!“ (Komiks)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama