Reklama

Reklama

Bazén

  • Francie La Piscine (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Alain Delon, Romy Schneiderová a bazén plný lásky, zášti a žárlivosti... Novinářka Marianne prožívá dovolenou v luxusní vile na pobřeží Středozemního moře s přítelem Jean-Paulem, neúspěšným spisovatelem, který nyní pracuje v reklamě. Vilu jim půjčili přátelé, kteří na léto odjeli do zahraničí. Marianne a Jean-Paul jsou spolu již přes dva roky a zdá se, a na první pohled je jejich vztah harmonický. Na neohlášenou návštěvu přijíždí Harry s osmnáctiletou dcerou Penelopou. Harry je úspěšný, modrooký krasavec, bývalý Mariannin milenec. Je přirozené, že se Jean-Paul neubrání žárlivosti. Napětí stoupá, zejména, když se Jean-Paul začne sbližovat s Penelopou. Ta mu otevřeně řekne, co si o něm její otec myslí: že je budižkničemu, který to nikdy nikam nedotáhne, že mu Marianne přenechal, když… Krásná letní atmosféra je pryč, je to návštěvou Harryho nebo si to Jean-Paul s Marianne nesou v sobě. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (108)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Každá strana bazénu u vily na francouzské riviéře představuje jednu část milostného čtyřúhelníku, od zkoumání ladných křivek Romy a Maserati Ghibli až po finále, kdy dluh poslouží k zavázání, se často nedoslovný příběh líně povaluje v dusném horku a vy zjišťujete, že vás plavčík Deray, znuděně sedící na skládací židli, nenuceně dovedl přesně tam, kam potřeboval.. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

,,Poškrábej mě!" Tak zní poněkud choulostivá první věta celého filmu, při níž se svlečená Romy Schneider už nějakou tu chvíli plně oddává sexuálním hrátkám se svým partnerem u bazénu. Z dnešního pohledu možná nic tolik šokujícího a odvážného (povážeme-li navíc, že Delon byl navíc Schneiderové skutečným životním partnerem pár let před tím filmem). Přesto mne těch pár erotických scén v první polovině skoro vyrazilo dech, protože na oblíbenou francouzskou kriminálku 60. let s velkými hereckými hvězdami bych něco podobného nečekal. Nebudu zapírat, že na Rominu v celé své kráse se mi dívalo skutečně hezky, ale to bylo asi tak všechno, co mne výrazněji dlouhou dobu zaujalo. Skoro hodina a půl prázdného plácání se dvou až čtyř lidí u bazénu, letními radovánkami tu zcela obyčejnými, tu pro změnu erotickými se pak v poslední čtvrtině změnila na brilantní psychologické drama na pozadí závažného incidentu, do něhož se navíc mezi mileneckou dvojici skvělým způsobem vkládá i postava vyšetřujícího inspektora. Tak, rozumím tvůrcům, že rozjezd k takovým vypjatým okamžikům musí nějakou dobu trvat. Ale v tom případě bych prosil vedle vší té erotiky napětí i někde jinde a to ve věci hlubší psychologii postáv, kterou jsem po většinu času před zvratovým okamžikem poněkud postrádal. 60% ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Přitom se tady vlastně vůbec nic nestalo. Slušná atmosféra, výborné herectví, krásná Romy a ještě pěknější Jane Birkin, k tomu Delon v nejlepších letech a Maurice Ronet jako záporák, solidní dabing ČT, tenhle film si buď pronudíte nebo docela pěkně užijete. Zkusíte-li to druhé, počítejte prosím s tím, že v tomto filmu je téměř vše nevyřčené, a vy jste ti, co si domýšlí a namáhají fantazii. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto nehoraznej mega opruz a totalni nuda od zacatku do konce. Pribeh absolutne o nicem, neco malo se zacne dit az po 90 minutach, herci, ackoliv je na ne peknej pohled, tak nemaj prakticky co hrat a tak jen tak divne zamyslene cumi. Obcas sice nejaka fajnove natocena eroticka scena, celkove film solidne natocenej, ale proste sledovat dve hodiny par postav, co posedavaj a polehavaj okolo bazenu je k nepreziti. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Dvě hodiny záběrů na bazén, polonahé plavce, nudné hry pro čtyři herce s naprosto neuvěřitelně pitomou zápletkou. Oni, Romy a Alain, jsou milenci, po chvilce laskání u bazénu jsou doplněni o jejího bývalého (a jeho přítele) a jeho dceru... Dvojice se promění, následuje vražda. Konec. A přitom se nestane vůbec nic. Alain neuteče za mladicí, není usvědčen. Romy se s ním nerozejde, ani mu neodpustí. Mladice si nevyřeší vůbec nic a pan mrtvola nezužitkuje ani poslední minuty svého života. Nejsem fanda ani Itálie, ani Francie, ani umělého vzhledu konce 60. let, natož té nijaké atmosféry ředěné naprosto otřesnou diskotékou. Delon se celý film promračil, Schneiderová zužitkovala akorát své extrémní opálení a dala veřejnosti opět všanc důkaz svého prvního útěku z Německa, i když tou dobou existoval už jenom na plátně (a v té době navíc šlo už o deset let starou avantýru) a na tom opět není ani zbla úžasného. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (25)

  • Harry (Maurice Ronet) se ve filmu prohání v červeném autě značky Maserati Ghibli 4,7 L, které se vyrábělo v letech 1963 - 1970. (Snorlax)
  • Delon si pro tento film Romy speciálně vyžádal a jel ji i vyzvednout na letiště, na které přiletěla z Německa, kde tou dobou žila. Bylo to první setkání po 6 letech od jejich rozchodu, ze kterého byla Romy velice zničena i díky formě, kterou Delon zvolil. Ten totiž podstrčil dopis společnému příteli, který za Romy letěl. (Rosalinda)
  • Film bol obnovený a znovu uvedený v kinách počas leta 2021 a stal sa komerčným prekvapením, kedy aj The New York Times o filme písali: „Ak existuje film leta v New Yorku 2021, môže to byť tento."  (Arsenal83)

Reklama

Reklama