Reklama

Reklama

Joe Ransom (Nicolas Cage) není zrovna příjemným chlápkem, který by se hned s každým kamarádil. Je to horkokrevný tvrďák, který se často více než rozumem řídí vlastními instinkty. A ty ho bohužel už párkrát přivedly do křížku se zákonem a taky do basy. Teď tento bývalý trestanec pracuje jako předák party dřevorubců a žije téměř samotářský život v zapadlé díře uprostřed lesů na jihu USA. I v tomto společenství podobných ztracených existencí se pohybuje na jeho okraji a snaží se vyhnout dalším možným konfliktům, které by jej mohly snadno vrátit za mříže. Jeho dobrovolná izolace se začne drolit ve chvíli, kdy do své party přibere teenagera Garryho Jonese (Tye Sheridan). Tomuhle klukovi to dává život pěkně sežrat. Nikdy pořádně nechodil do školy a jeho věčně opilý, agresivní otec všechny kolem sebe jen mlátí a ponižuje. V bezvýchodné situaci se Garry snaží před otcovými výpady chránit alespoň matku a sestru. Když Joe začne Garryho a jeho těžkou životní situaci poznávat blíž, ocení jeho odhodlání, odolnost a pracovitost. Postupně se spřátelí a Joe se stane Garryho ochráncem a mentorem. Vznikne mezi nimi pouto, které jim oběma změní život. V okamžiku, kdy se Garry ocitne ve velkém ohrožení, obrátí se o pomoc na svého nového přítele. Odtud se odvíjí řetězec událostí, které Joea přivedou až k hranici, za níž jej pravděpodobně čeká jen nevyhnutelná katastrofa. Joe se musí rozhodnout, jestli tuhle pomyslnou čáru překročí... (CinemArt)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (267)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Stále mě ty americké zapadákovy neomrzely. Joe je nejsilnější v obyčejných momentech, kdy pracujou s černochama, čumí na telku atd. Když začne hrát meditativní hudba, Cage filosofuje ve voiceoveru, a houmlesák tančí ve zpomalenym záběru, je to o třídu horší. Naštěstí těchto momentů moc není. Cage tam hraje huhňavou korbu dobráka, co má problém se zvládáním vzteku a hraje dobře. Příběh postupně eskaluje, chvílemi to malinko tlačí na pilu, ale líbilo se mi to a bavilo mě to. Nejvíc mi utkvěl zlej fotr alkáč. Vypadal fakt jako somrák z Hlaváku. A jméno režiséra mě tedy setsakra překvapilo. Green ukazuje, že se rozhodně nenechá škatulkovat. 7/10 ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Joe je trošku nudnější film, který ale dokáže zaujmout. Hlavní věc, která mi vrtala celou dobu v hlavě, bylo to, co vlastně mělo být hlavním příběhem tohoto filmu. Odehrávali se tam různé scény, osobní život Joea, práce Joea, život toho kluka a člověk nevěděl, kterému tomu tématu se tvůrci chtějí věnovat především. Ale postupem času se i k tomu dopracovali a nakonec divák pochopil oč šlo. Celkově to hodnotím kladně, i když byli tam místa kdy jsem se nudil, ale Nicolas Cage to zahrál skvěle a táhnul celý film. Dobrý herecký výkon předvedl i Tye Sheridan. ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

Najprv som si myslel, že ide o remake americkej drámy z roku 1970, ktorú mám na mojom watch-liste, no napokon z toho vyšiel úplne iný príbeh, adaptácia druhého románu amerického hasiča a spisovateľa Larryho Browna z roku 1991 (Brown knihu písal ako 39-ročný, Green ju ako 39-ročný režíroval). V prvom rade je príjemné vidieť Nicolasa Cage-a v kvalitnom filme a hrať naozaj prvú ligu. Ja osobne mám tohto herca rád a tvrdiť, že po istej dobre hrá len v hovadinách je prehnané, pretože má každý rok jednu kvalitnú rolu, ktorú však dopĺňa o istý obnos béčkových somarín, čo je mne osobne celkom sympatické, lebo to považujem za jeho guilty pleasure a zároveň akýsi spôsob vnútornej revolty (a na druhej strane - prečo by som mu nedoprial lacný zárobok). Spolu s Bad Lieutanant, Lord of War a Adaptation je Joe jeho asi najlepší výkon za posledných 15 rokov. Je to ukážkový anti-hrdina, ktorý si svojou správňackosťou získa vaše srdce. Skvelý je aj Tye Sheridan, ktorý si už niečo podobné vyskúšal rok predtým vo filme Mud. No úplnou senzáciou bol objav bezdomovca Garyho Poultera, ktorý tu debutoval (a, bohužiaľ, aj derniéroval) a je naozaj výborný - démonický, dodrbaný, dokonalý naturščik. Samotný film (dej, tempo, príbeh, dramaturgia, napätie, téma...) do mňa vstúpil bez prekážok, uveril som mu, fungoval na mňa a nemám výhrady. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Temné, depresívne, nehostinné a chlapcov otec je zrejme brat Annie Wilkesovej. Všetci sú psychopati, vrahovia, prostitútky, magori, úbožiaci alebo aspoň bývalí kriminálnici. Jedinými ako-tak normálnymi postavami sú černošskí pomocníci (ktorí sa stále bavia o tom, kto má v nohaviciach väčšiu kobru) a policajt (ktorý je tu dve minúty). Troška si riadne dokokosenú reputáciu napráva Nicolas, ale moc platné mu to nebude, veľmi rýchlo prijme ďalších 10 blbostí a na Joea sa okamžite zabudne. Ale keď hrá prostitútku, vyzerá božsky! Ináč značne WTF záležitosť. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Zásadní lákadlo nikdo nezmínil. Joe je film od režiséra Prince Avalanche. A zase má ty krásný pohledy do krajiny, kde jsou jen stromy a pár lidí, kteří dělají hodně hodně zvláštní práci. Nicméně, teď to zase uklidním - Joe zdaleka na předchozí Greenův počin nemá. Ale asi to neznamená, že bych Greena přestal sledovat, protože chyba je tu ve scénáři. Tlačí na pilu tam, kde není třeba a pak to celé rozetne v utopeném finále, které je jen, aby bylo. Přesně tam, kde Prince Avalanche zatlačil na emoce tím, žbyl stále "ničím", tak přesně v tom bodě udělá Joe obrovskou chybu a přinese zvraty. A ty bohužel působí trochu uměle. Joe je na tři hvězdy, protože občas si říká o facku, ale Joe je taky na čtyři hvězdy, protože v těch záběrech něco je. Bavilo mě to celou dobu, ale stejně tak jsem nemohl dostat z mozku pocit, že to mohlo být ještě o tooooolik vousů lepší. Ale ten cool face, ten sedl. 7/10 ()

Galerie (38)

Zajímavosti (6)

  • Film se natáčel v Austinu v Texasu a v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)
  • Když Joe (Nicolas Cage) ťuká čísla do účetní kalkulačky s tiskem, můžeme vždy slyšet zvuk tisku a otočení pokladního bloku, ovšem ten se ani nehne a čísla, která naťuká, se na papír nikdy nevytisknou. (Timak)
  • Nicolas Cage popsal svůj výkon ve filmu jako „nahý, čirý“ (naked), protože řekl, že Joeova role, kterou hraje, mu je velmi blízká a tím nemusel nad scénářem dlouho přemýšlet. Nicolas Cage se ve filmu drží jen dialogové osnovy a pointy, většinou totiž improvizuje a režisérovi (David Gordon Green) se scény zamlouvaly tak, že je zahrnul do finálního střihu. (vojacekr)

Související novinky

Nicolas Cage neschopným únoscem

Nicolas Cage neschopným únoscem

17.05.2015

Asi vám neuniklo, že je kariéra Nicolase Cage, ehm... hodně zajímavá. Občas se sice objeví filmy jako Kick-Ass, Joe nebo Croodsovi, jinak ale diváci jen zdrceně vzpomínají na časy Skály, Con Airu a… (více)

Reklama

Reklama