Reklama

Reklama

Když Nicolas Cage zjistí, že byla jeho dcera unesena ruskou mafií, svolá starou partu kriminálníků, kteří jsou pro přítele ochotni riskovat i život... Bohatý podnikatel Paul Maguire má šestnáctiletou dceru Caitlin, která ovšem nic netuší o jeho kriminální minulosti. Doma s nimi žije i její nevlastní matka Vanessa. Když spolu s Paulem odchází na důležitou obchodní večeři, Caitlin nechávají doma s dvěma jejími kamarády. Během večeře se Paul dozvídá od detektiva, že do jeho domu vnikli maskovaní muži, oba mladíky zbili a Caitlin unesli. Zoufalý Paul se obrací na své dva kamarády, Dannyho a Kanea, se kterými kdysi ukradli ruské mafii spoustu peněz a jejich kurýra zabili. Tím se tehdy rozloučili s kriminalitou. Nyní jsou tedy opět všichni tři pohromadě a vydávají se pátrat. Jejich metody nejsou zrovna útlocitné, což hned první vyslýchaný pozná na vlastní kůži. Caitlin je však zanedlouho nalezena mrtvá. Po pohřbu Paul s přáteli pokračuje v pátrání i přes nesouhlas svého tehdejšího šéfa Francise. Jak detektivové vypátrají, Caitlin byla zabita zbraní Tokarev TT 33. Je to oblíbená zbraň ruské mafie, které velí Chernov. To je muž, kterého Paul se svými přáteli kdysi okradl. Jenže Chernov je nikdy neodhalil.
Paul tedy vyvolává úmyslné konflikty, aby Chernov nějak zareagoval. Jenže on nic. A tak Paul se společníky přitvrdí a reakce následuje. Chernov přepadne a unese Kanea. Přitom stále tvrdí, že se smrtí Caitlin nemá nic společného. Vyslýchá Kanea velmi tvrdě a on přiznává tehdejší loupež. To Chernova naštve, onen okradený a zabitý kurýr byl totiž jeho bratr. Kane zemře. Paul začíná podezřívat Dannyho, který se chová zvláštně, že to kdysi ve vězení vykecal, a v hádce jej nešťastnou náhodou zabije. Zůstává tak zcela sám ve svém vzteku. A to netuší, jaké velké překvapení jej čeká, když přijde na to, že Caitlin zabil její přítel omylem během frajeření Paulovou zbraní, kterou měl doma ukrytou, a pak se jejího těla spolu s kamarádem ve stresu zbavili. Netušili, že si policie bude myslet, že s tím má co dělat mafie. Zoufalý Paul spáchá sebevraždu. (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (175)

Marsik 

všechny recenze uživatele

Momentálně má Tokarev na kontě 52% a já tomu plně rozumím. Jelikož tenhle snímek, v hlavní roli s velkým Cageem, je jednoduše slabý. Akce-dost zvláštně natočeny a je jich na akční film pramálo. Děj-neskutečně se táhne. Dialogy-nudí. Jediné, co pozvedává finální dojem směrem vzhůru, je závěrečné rozuzlení. Nebýt toho, byla by to jednoznačně podprůměrná krimi akčňárka. Asi pouze z úcty k Nicolasovi, jehož filmy mám v podstatě rád, dávám vymodlených 60%. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ale jo nakonec to dopadlo lépe než jakým směrem se to vyvíjelo. Škoda, že první půlka je trochu sterilní a nezáživná. Pak se to přeci jenom rozjede akce je celkem drsná i solidně natočená, jenom se nemůžu zbavit dojmu, že Cageovi to prostě víc sedne v obleku a v kravatě, než když se snaží zahrát drsnýho nasranýho akčního hrdinu. Tady si sice v akci počíná celkem nekompromisně, ale místy to z tou svojí zoufalostí a vztekem přehání. Stručně řečeno nežeru mu to. Prostě mi do takových typů rolí nesedí, takže po pravdě nejsem bůhvíjak z tohoto filmu uchvácen, ale... konec mě zrušil to se musím přiznat. Konec totiž staví celé předchozí vyznění filmu naprosto na hlavu a je to masakr. Tentokrát nebudu spoilerovat naznačím asi jenom tak, že Cage se po celej film honí za lidmi o kterých se domnívá, že mu sejmuli dceru, aby pak zjistil, že je to celý trochu jinak. No prostě nějak tak bych to popsal víc neprozradím. Takže asi takhle mísí se ve mě rozporuplný pocity, protože to mohlo a mělo být o dost lepší. První půlka je nuda nemluvě o tom, že některý postavy jsou tu fakt na nic hlavně Stormare kterýho sem cpali aby si 2x vystřelil z kolečkovýho křesla!? Glover tu působí unaveně jako by si jenom povinně odehrál svoje a nasrat. No a co se Cage týče akční hrdina z něj asi nikdy nebude i když zase budu férovej a konstatuju, že mě tu nijak extra neiritoval, takže za svižnou a drsnou druhou půlku a tu vpravdě šokující pointu si tenhle film lehce nadprůměrný hodnocení zaslouží to zase jako jo nicméně po tom jak jsem se na to po Frozen Groundu těšil a trailer vypadal slibně to přeci jenom trochu zklamání je. 55% ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

V hlavní roi Nicolas Cage, jeho grimasy + jeho účes a kadeřník, co měl dávno dostat padáka. Někdo unesl a zabil dceru stavebního magnáta Paula Maguira (Nicolas Cage) a přivolal tím na sebe jeho stráááááááášlivou pomstu. Její ctěnou, šestnáct let starou hlavinkou prošla nábojnice ze staré armádní pistole Tokarev. Stín podezření okamžitě padá na ruskou mafii, se kterou měl Maguire, coby někdejší zločinec, v minulosti pletky. Anebo to celé bylo jinak a smrt milované dcery, má na svědomí někdo jiný? Odpovědi se divák pochopitelně dočká. Jde se na to značnou oklikou a "béčkovost" je pro tento thriller doménou. Režijní styl Paco Cabezase neohromí. Není výjimkou, že často zabředává do průměru, včetně všech akčních scén, které ve filmu jsou. Přesto je styl vyprávění stále poměrně přijatelný, který z diváckého pohledu není nejatraktivnější, ale dokáže plnit funkci efektního thriller pojetí, kterému chybí zásadní povýšení na vyšší režijní level, kterého snaživý režisér nedosáhne. To, co neobsáhl a nedovyprávěl režisér, to totiž bohatě zastoupí Nicolas Cage. Jeho vlasový styling ala "kotlety & kouty" a 105+ jedna grimasa navíc, jsou bezpečně tím nejepším, co film nabízí. Cage pláče, saje (to kecám), rdousí a je temnější než Batman nad Gotham City, a přestože je jeho postava, vzhledem k jeho zločinecké minulosti, veskrze negativní, a tedy jen s obtížemi se ji dá fandit, on ji hraje sympatickým způsobem, kdy mu přece jen divák pomáhá najít spravedlnost v tom zkaženém nitru i jeho okolí. No chudák si akorát nevede evidenci, co doma přechovává za pistole, nebo trpí Alzhaimerem, protože o tom nepíši jen tak. S tím totiž souvisí závěrečné rozuzlení, kdo stojí za zabitím jeho dcery. Závěr je veden v rozporu s předešlým vyprávěním a popírá to, co před diváka do té doby předestřel. Dá se to brát ve dvou rovinách. V jedné se zkrátka a jednoduše zapomene, co divák do odhalení "killera" viděl. Druhou možností je zcela rezignovat na logiku vyprávění příběhu a vše přisoudit na vrub "béčkovému" scénáři z "béčkové produkce, kam Cage po oscarových ambicích během let spadl. Snímek vedle své rozporuplnosti, jak jej brát, také postrádá napětí i originalitu. Mnoho toho, co je v něm k vidění, už bylo videno i jinde, pře(d)vedené lepší a sevřenější formou s případným nádechem nějaké specifické atmosféry. Atmosféra většinu času absentuje a nějaké náznaky se dostaví až v závěrečné fázi. Rovněž pointa, se kterou se film vytasí, už byla v obdobném ražení vidět i v jiném filmu z devadesátých let, který ale nebyl béčkový. Za zmínku stojí možná herecké výkony ve vedlejších rolích, minimálně veterán Danny Glover v roli kamarádského detektiva, nebo sličná Rachel Nichols v roli manželky, odvedli slušnou práci. A s nimi i Cage, kterému se, i přes jeho částečně negativní charakter, nějakým způsobem bude fandit. Tenhle film je tím lepším z jeho soudobé filmografie. Lepším se rozumí, to horší, než je jeho nejhorší film. Mé hodnocení: 60% ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Obvyklý dementní béčko s trapně přehrávajícím Cagem kterej zde předvádí svoje klasický losing his shit. Akce je strašná a to jak si zde každej hraje na drsňáka je až k smíchu. Drsná irská mafie o čtyřech lidech vs. drsná ruská mafie vedená týpkem co má přes záda vytetovanej obří Kreml. No týýjo. Film stál tak 20kč. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Na Nicouška Cage s proklatě vysokým čelem a nově i s příčeskem rozhodně milé překvapení. Tokarev je takřka dějově nepředvídatelný a to se cení. Je nasnímán zajímavou kamerou a hlavně má sem tam dobrou hlášku. To už bohužel opět nejde říci o Nickym v hlavní roli,který je tradičně nepřirozený a když má záchvěvy drsňáctví, nevěříte mu to ani na minutu. Naopak,máte chuť ho fláknout dvou m fošnou přes rypák.... 70 % ()

Galerie (62)

Zajímavosti (8)

  • V čase 52:50 má hlavní hrdina (Nicolas Cage) omlácené klouby na rukou. O pár vteřin později však následuje záběr na jeho ruce, na němž je vidět, že jsou bez poskvrnky. (v.indruchova)
  • Film se natáčel v Mobile v Alabamě. (rafix)

Reklama

Reklama