Reklama

Reklama

Hořčice mi stoupá do nosu

  • Francie La Moutarde me monte au nez (více)
TV spot 1

Obsahy(1)

Chtivé studentky, žádostivá snoubenka a svůdná hvězda, ale ve skutečnosti toho má Pierre Richard plné zuby. Pierre je učitelem v provinčním francouzském městečku. Ve volném čase píše pro svého přítele-fotografa články do místních novin a pro svého otce připravuje projevy do jeho volební kampaně. Jeho snoubenka Daniela učí na téže škole tělocvik a neustále na něj dohlíží, protože Pierre je obklopen drzými a vyzývavými studentkami. Takto klidně a spokojeně by žil Pierre i nadále, kdyby nedošlo k výměně tří složek s různým obsahem. V jedné jsou písemky z matematiky, ve druhé otcův předvolební proslov a ve třetí pikantní fotografie filmové hvězdy, která v blízkosti jejich města právě natáčí svůj film. Pierre okamžitě sedne do svého malého autíčka a jede vše napravit. S nonšalancí sobě vlastní mění vše kolem sebe v naprostou katastrofu. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (186)

Han22 

všechny recenze uživatele

Nádherná komedie, která jako jedna z mála graduje a roste a každá další scéna je lepší a vtipnější než předchozí. Claude Zidi bezproblémů ukočíroval Richarda, který hraje typickýho troubu, profesora se kterým si každý čistí boty. Ale protože v jeho okolí je starosta, šéf novin a jedna filmová hvězda, brzy se z něj díky všemocné síle bulváru stává milenec filmové hvězdy a idol žen. Co na tom že to není pravda, to bulváru nevadilo v roce 1974 a nevadí jim to ani dnes. Nejlepší scéna je jak rozzuřená Jane Birkin vymlátí při natáčení westernu celou hospodu, nepovedená operace, nebo když Pierre Richard jako svůdce přichází do třídy a všechny holky na něm můžou náhle oči nechat :-) ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Trouba, který za otce starostu píše proslovy, za kamaráda novináře články a za ředitele školy opravuje písemky se díky záměně desek ocitne v apartmá filmové hvězdy a následně musí čelit novinářům i vilným pohledům svých studentek. Zbožňuji část, kdy se musí několikrát přetáčet hospodská rvačka, protože Jackie rozdává jemné šťouchance a režisér není spokojen „pořád mám strach, že to ty chlapce bude bolet“. Potom si přečte článek v bulváru, rozrazí dveře a saloon dokonale vymlátí „Ještě to nemá šťávu? Protože to klidně můžu udělat znovu“. Parádní komedie s perfektním dabingem Jorgy Kotrbové. ()

Reklama

Belmondicek 

všechny recenze uživatele

Skvělá ztřeštěná komedie šita na míru perfektnímu Pierru Richardovi. Tentokráte jako trochu nesmělý a trochu potrhlý profesor matematiky, jenž se kromě pedagogických povinností věnuje ještě psaní článků do místních novin a předvolebních projevů pro svého otce, kandidujícího na místo starosty. Jednoho dne provedou studentky svému profesorovi nevinný žert, vymění mu v aktovce obsahy tří desek. Písemky z matematiky, pikantní fotografie filmové hvězdy Jackie Loganové a volební projev se dostanou do zcela jiných rukou, než bylo určeno...Nejlepší komediální režisér Claude Zidi se opět parádně vyřádil a naservíroval opět jeden gag za druhým. Původní kinodabing je zase dokonalý, krásnou Jane Birkin namluvila Jorga Kotrbová, a podle mě se jedná o její nejlepší dabing. "Tak takhle jste tedy strávil noc v jejím pokoji!... Ano, právě tak, to bylo!... Mezi námi, k čemu došlo mezi námi?... Mezi vámi a kým?... Mezi vámi!... Mezi ní a mnou?... No, mezi námi!...Á mezi vámi a mnou!...Ne, mezi ní a vámi!...Á...vůbec nic!..Jste si tím jist?" ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Výtečná komedie. Některé scény sice až hraničí s groteskou, ale většina z nich neustále útočí na divákovu bránici a nutno říct, že na tu moji s úspěchem. Jsou tu momenty, na které člověk opravdu nezapomene, třeba jako rvačka v saloonu nebo scéna, kde doktor Durois ukončuje operaci slovy "Krucifix, dneska nejsem nějak ve formě, nezdá se vám?", u které jsem fakt brečel smíchy. Pierre si se svojí rolí nesmělého matematika poradil opravdu excelentně a tolik vtipných hlášek v 1 filmu jen tak nenajdete. "Tak, je dán trojúhelník A, B, C, D." ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Pierre Richard jako nesmělý učitel (určitou dobu s nádherně růžovými kudrnatými vlasy) v půjčeném žlutém autíčku jedoucím za útočícími indiány, jeho otec starosta před volbami, do toho snoubenka tělocvikářka a mladá herečka - hvězda právě natáčeného westernu - se svým leopardem. To všechno by nemuselo vůbec fungovat, kdyby se režie nechopil legendární Claude Zidi (režisér takových pecek jako Zvíře, Křidýlko nebo stehýnko, Velký bazar...). Takhle je Hořčice mi stoupá do nosu skvělá komedie s pitomým českým názvem, zato plná dobrého humoru ostrého jako křen:)) Ukázka (klikni): http://www.youtube.com/watch?v=iNuYfA5puM0 ()

Galerie (28)

Zajímavosti (12)

  • V průběhu jedné hodiny matematiky vyvolá Pierre Durois (Pierre Richard) k tabuli slečnu Fechnerovou. Jedná se o poklonu producentovi filmu Christianu Fechnerovi, který ma na svém kontě například i filmy Zvíře (1977) nebo Jeden hot a druhý čehý (1978). (Komiks)
  • Snímek se natáčel v jihofrancouzském městě Aix-en-Provence. (aniiicka)
  • Jméno postavy Jane Birkin, Jackie Loganová, odkazuje na pseudonym Jake Logan. Tímto jménem je podepsaná nejdelší westernová knižní série „Slocum“, přičemž zaštiťuje více autorů. (MrHousenka)

Reklama

Reklama