Reklama

Reklama

Hořčice mi stoupá do nosu

  • Francie La Moutarde me monte au nez (více)
TV spot 2

Obsahy(1)

Chtivé studentky, žádostivá snoubenka a svůdná hvězda, ale ve skutečnosti toho má Pierre Richard plné zuby. Pierre je učitelem v provinčním francouzském městečku. Ve volném čase píše pro svého přítele-fotografa články do místních novin a pro svého otce připravuje projevy do jeho volební kampaně. Jeho snoubenka Daniela učí na téže škole tělocvik a neustále na něj dohlíží, protože Pierre je obklopen drzými a vyzývavými studentkami. Takto klidně a spokojeně by žil Pierre i nadále, kdyby nedošlo k výměně tří složek s různým obsahem. V jedné jsou písemky z matematiky, ve druhé otcův předvolební proslov a ve třetí pikantní fotografie filmové hvězdy, která v blízkosti jejich města právě natáčí svůj film. Pierre okamžitě sedne do svého malého autíčka a jede vše napravit. S nonšalancí sobě vlastní mění vše kolem sebe v naprostou katastrofu. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (186)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Výtečná komedie. Některé scény sice až hraničí s groteskou, ale většina z nich neustále útočí na divákovu bránici a nutno říct, že na tu moji s úspěchem. Jsou tu momenty, na které člověk opravdu nezapomene, třeba jako rvačka v saloonu nebo scéna, kde doktor Durois ukončuje operaci slovy "Krucifix, dneska nejsem nějak ve formě, nezdá se vám?", u které jsem fakt brečel smíchy. Pierre si se svojí rolí nesmělého matematika poradil opravdu excelentně a tolik vtipných hlášek v 1 filmu jen tak nenajdete. "Tak, je dán trojúhelník A, B, C, D." ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Takových slabších 70%. Já nejsem až takový fanda tohoto typu bláznivých komedií, nicméně tohle se mi celkem zamlouvalo. Bylo tam pár vtipných hlášek a situací, krásné ženy a dívky a velice roztomilý Pierre Richard. Nicméně, té zábavy a vtipu se mi tam zdálo na komedii zase trošku málo. Takže ve finále to nebylo špatné, ale ani nijak výjimečné. Howgh! ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Pierre Richard jako roztomile roztržitý profesor matematiky báječný, líbil se mi dnes večer víc, než když jsem byla malá holka.. Záměna desek - článek do novin, písemky na opravu, projev pro otce - rozjede bezvadný kolotoč nečekaných zvratů a v podstatě zábavných katastrof (míněno pro diváka).. Rýpnutí do bulváru a politiky/politiků vnímám veskrze kladně, herecký ansámbl sympatický (zejména herečka, otec, režisér, ředitel školy), takže u mě filmová spokojenost a krásné čtyři hvězdy.. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Tak tahle jednoduchá, místy až přihlouplá (ale ani na chvíli ne nevkusná) taškařice, dnes dobrá tak na sobotní odpolední bezstarostné zasmání s dětmi, byla prosím za našeho dětství mládeži nepřístupná a rodiče se nám styděli vyprávět, oč tam jde. Český název je prý doslovným překladem francouzského idiomu – a ve své absurditě k filmu výborně sedí. Víc takových originálních překladatelských omylů a méně opičí tvořivosti českých distributorů, prosím. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Nikdy nezapomenu na ten pohled z okna, kdy dole leží sádrový krunýř a od něj vedou bílé ťápoty. Trochu ztřeštěný a na Richarda místy i dost černý humor (operace) se tu doplňuje s docela inteligentním pohledem na moc médií. BTW ti co pořád tepou dabing, by se někdy měli podívat na některý ze starších filmů jako tenhle s původním dabingem z Filmového studia Barrandov dabing. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (12)

  • V průběhu jedné hodiny matematiky vyvolá Pierre Durois (Pierre Richard) k tabuli slečnu Fechnerovou. Jedná se o poklonu producentovi filmu Christianu Fechnerovi, který ma na svém kontě například i filmy Zvíře (1977) nebo Jeden hot a druhý čehý (1978). (Komiks)
  • Ve scéně, kdy se se herečka Jackie Logan (Jane Birkin) koupe ve svém bazénu, má ponořenou hlavu. Hned v další scéně je však její hlava suchá, načež je dle očekávání opět mokrá. (Hem.m)

Reklama

Reklama