Reklama

Reklama

Hořčice mi stoupá do nosu

  • Francie La Moutarde me monte au nez (více)
TV spot 1

Obsahy(1)

Chtivé studentky, žádostivá snoubenka a svůdná hvězda, ale ve skutečnosti toho má Pierre Richard plné zuby. Pierre je učitelem v provinčním francouzském městečku. Ve volném čase píše pro svého přítele-fotografa články do místních novin a pro svého otce připravuje projevy do jeho volební kampaně. Jeho snoubenka Daniela učí na téže škole tělocvik a neustále na něj dohlíží, protože Pierre je obklopen drzými a vyzývavými studentkami. Takto klidně a spokojeně by žil Pierre i nadále, kdyby nedošlo k výměně tří složek s různým obsahem. V jedné jsou písemky z matematiky, ve druhé otcův předvolební proslov a ve třetí pikantní fotografie filmové hvězdy, která v blízkosti jejich města právě natáčí svůj film. Pierre okamžitě sedne do svého malého autíčka a jede vše napravit. S nonšalancí sobě vlastní mění vše kolem sebe v naprostou katastrofu. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (186)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pierre Richard je asi jediný slavný francouzský komediant, který mi v dětství unikl. Nezbývá mi tedy nic jiného, než jeho filmy v dnešní době dohánět a jedním takovým je i Hořčice mi stoupá do nosu. Smál jsem se od začátku do konce. Scény, kdy Pierre úplně zmatenej vlítne autem do scény, ve které zrovna nějakej filmař točí nějakou kovbojku jsou výborný. Jak se mezi koňáky a indiány objeví nějakej starej Wartburg, tak jsem málem upad do smacího kómatu. Stejně tak i scény s tygrem neměly chybu. Prostě komedie s Pierrem Richardem jak se patří, na kterou se snad musí dát koukat tisíckrát a nikdy neomrzí. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Francouzská situační komedie ve své vrcholné formě. Pierre Richard si střihl svou typickou roli tak nešikovného zmatkáře, že před ním bledne i inspektor Clouseau. Scénárista přidal nějaký ten sociální apel, a děj by tak dost možná fungoval i jako vážné drama. Věčně polorozhalená Jane Birkin sama přidává alespoň jednu hvězdičku. ()

Reklama

Trainspotter 

všechny recenze uživatele

"-Koho dneska zajímají filmové hvězdy?! -Když se kolem nich pohybuje tak významný politik." Komik Richard ve vynikající formě a stejně tak i Claude Zidi a dokonce i český dabing. Skvělá satirická parodie na natáčení filmů "-Scénu budu snímat deseti kamerami. Jedna, dva, tři, čtyři, kde jsou ty další? Ale je jich deset...s různymi objektivy, pochopitelně.", média, volební kampaně, gymnázia a jejich ředitele a dokonce i nositele Nobelovy ceny za mír, protože "Harry" Kissinger tady fakt zabíjí "-Pane, telefon. -Prezident? - Ne. Jacky". ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Jedena z těch nejlepších Richardových komedií. Jemně a s grácií zahraný nesmělý pan profesor, který prostě není pánem svého osudu, naopak je jím neúprosně vlečen do všemožných nesmyslných situací. Pokud je dobrá nálada, tak tenhle film pobaví jako málo co. Zažil sice jsem i pár projekcí, kdy jsem zíval, to ale určitě nebylo kvalitou filmu, spíš mou rozmrzelostí. Takže nepochybně plný počet. 90% ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Pierre Richard jako nesmělý učitel (určitou dobu s nádherně růžovými kudrnatými vlasy) v půjčeném žlutém autíčku jedoucím za útočícími indiány, jeho otec starosta před volbami, do toho snoubenka tělocvikářka a mladá herečka - hvězda právě natáčeného westernu - se svým leopardem. To všechno by nemuselo vůbec fungovat, kdyby se režie nechopil legendární Claude Zidi (režisér takových pecek jako Zvíře, Křidýlko nebo stehýnko, Velký bazar...). Takhle je Hořčice mi stoupá do nosu skvělá komedie s pitomým českým názvem, zato plná dobrého humoru ostrého jako křen:)) Ukázka (klikni): http://www.youtube.com/watch?v=iNuYfA5puM0 ()

Galerie (28)

Zajímavosti (12)

  • Jméno postavy Jane Birkin, Jackie Loganová, odkazuje na pseudonym Jake Logan. Tímto jménem je podepsaná nejdelší westernová knižní série „Slocum“, přičemž zaštiťuje více autorů. (MrHousenka)
  • V čase 00:22:44 vymění Pierre (Pierre Richard) úspěšně desky – podsune otci desky s jeho projevem a získá desky s fotkami herečky. Pro kontrolu desky otevře a je vidět snímek nahé herečky vstupující do bazénu. Takovou fotku ale novinář nemohl udělat, když se schovával a fotil pouze v bazénu. (HonzaR.)
  • Českým ekvivalentem fráze „hořčice mi stoupá do nosu“ je "mám toho plné zuby". (sator)

Reklama

Reklama