Reklama

Reklama

Hořčice mi stoupá do nosu

  • Francie La Moutarde me monte au nez (více)
TV spot 2

Obsahy(1)

Chtivé studentky, žádostivá snoubenka a svůdná hvězda, ale ve skutečnosti toho má Pierre Richard plné zuby. Pierre je učitelem v provinčním francouzském městečku. Ve volném čase píše pro svého přítele-fotografa články do místních novin a pro svého otce připravuje projevy do jeho volební kampaně. Jeho snoubenka Daniela učí na téže škole tělocvik a neustále na něj dohlíží, protože Pierre je obklopen drzými a vyzývavými studentkami. Takto klidně a spokojeně by žil Pierre i nadále, kdyby nedošlo k výměně tří složek s různým obsahem. V jedné jsou písemky z matematiky, ve druhé otcův předvolební proslov a ve třetí pikantní fotografie filmové hvězdy, která v blízkosti jejich města právě natáčí svůj film. Pierre okamžitě sedne do svého malého autíčka a jede vše napravit. S nonšalancí sobě vlastní mění vše kolem sebe v naprostou katastrofu. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (186)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Nikdy nezapomenu na ten pohled z okna, kdy dole leží sádrový krunýř a od něj vedou bílé ťápoty. Trochu ztřeštěný a na Richarda místy i dost černý humor (operace) se tu doplňuje s docela inteligentním pohledem na moc médií. BTW ti co pořád tepou dabing, by se někdy měli podívat na některý ze starších filmů jako tenhle s původním dabingem z Filmového studia Barrandov dabing. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Učitel matematiky na dívčím gymnáziu a syn kandidáta jako základ hlavní postavy plus ženská herecká hvězda v centru pozornosti smečky médií. Slaběji pointovaný kousek z dílny Richard-Zidi, ve kterém ovšem nechybí obvyklý - i když zde otupený - společenský osten. Výbuch nádraží - na 10 kamer současně točený neopakovatelný záběr - ve skromných kapitalistických poměrech provedený předobraz scény z Trháku ()

Reklama

loveless 

všechny recenze uživatele

Naprosto bláznivá komedie s roztomilým Pierrem Richardem v hlavní roli roztržitého profesora matematiky, která svým českým názvem může zmást nejednoho diváka - ve filmu se dle mého pozorování nevyskytuje ani kapička hořčice! (bylo by to rozhořčující, kdyby význam tohoto rčení ve Francii neznamenal něco úplně jiného, než na co to pro čtenáře televizního programu vypadá...) ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[3,5*]     "Sakra, dnes nejako nie som vo forme. Zašite ho, zajtra ho dorobíme."     Poriadne bláznivá komédia, ktorá pobaví aj dnes, po takmer pol storočí, hlavne výbornou situačnou komikou. Hýri množstvom nápaditých gagov v štýle grotesky, niekedy poriadne čiernych (scéna operácie), často som dostával záchvaty smiechu, ktoré nie a nie skončiť. Z hercov musím vyzdvihnúť predovšetkým výborného Pierra Richarda, ktorý najviac prispel ku komediálnej stránke filmu a tiež pôvabnú Jane Birkin, ktorá je zase ozdobou filmu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na Richardovi je trochu nemilé, že hral dokolečka stále tú istú postavu. Čím menej bol jeho film bláznivý, tým viac bol herec sympatickejší. Niežeby mi Horčica svojou uletenosťou liezla na nervy, len som sa smial menej, ako som sa asi mal. Navyše som sa trochu strácal v tom, prečo je zrovna v tej situácii, v ktorej sa svojou blbosťou ocitol. To snáď nevedel ani scenárista. Páčil sa mi záver, kde ostala jedna zo základných otázok otvorená. Niekde sa mohlo ubrať, inde pridať a bolo by to podstatne lepšie. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (12)

  • Ve scéně, kdy se se herečka Jackie Logan (Jane Birkin) koupe ve svém bazénu, má ponořenou hlavu. Hned v další scéně je však její hlava suchá, načež je dle očekávání opět mokrá. (Hem.m)
  • V průběhu jedné hodiny matematiky vyvolá Pierre Durois (Pierre Richard) k tabuli slečnu Fechnerovou. Jedná se o poklonu producentovi filmu Christianu Fechnerovi, který ma na svém kontě například i filmy Zvíře (1977) nebo Jeden hot a druhý čehý (1978). (Komiks)

Reklama

Reklama