Reklama

Reklama

Hořčice mi stoupá do nosu

  • Francie La Moutarde me monte au nez (více)
TV spot 1

Obsahy(1)

Chtivé studentky, žádostivá snoubenka a svůdná hvězda, ale ve skutečnosti toho má Pierre Richard plné zuby. Pierre je učitelem v provinčním francouzském městečku. Ve volném čase píše pro svého přítele-fotografa články do místních novin a pro svého otce připravuje projevy do jeho volební kampaně. Jeho snoubenka Daniela učí na téže škole tělocvik a neustále na něj dohlíží, protože Pierre je obklopen drzými a vyzývavými studentkami. Takto klidně a spokojeně by žil Pierre i nadále, kdyby nedošlo k výměně tří složek s různým obsahem. V jedné jsou písemky z matematiky, ve druhé otcův předvolební proslov a ve třetí pikantní fotografie filmové hvězdy, která v blízkosti jejich města právě natáčí svůj film. Pierre okamžitě sedne do svého malého autíčka a jede vše napravit. S nonšalancí sobě vlastní mění vše kolem sebe v naprostou katastrofu. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (186)

Trainspotter 

všechny recenze uživatele

"-Koho dneska zajímají filmové hvězdy?! -Když se kolem nich pohybuje tak významný politik." Komik Richard ve vynikající formě a stejně tak i Claude Zidi a dokonce i český dabing. Skvělá satirická parodie na natáčení filmů "-Scénu budu snímat deseti kamerami. Jedna, dva, tři, čtyři, kde jsou ty další? Ale je jich deset...s různymi objektivy, pochopitelně.", média, volební kampaně, gymnázia a jejich ředitele a dokonce i nositele Nobelovy ceny za mír, protože "Harry" Kissinger tady fakt zabíjí "-Pane, telefon. -Prezident? - Ne. Jacky". ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Pierre Richard v další ze svých rolí věčného smolaře. Úžasně vymyšlené scény, gagy a dialogy. Obsazení skvělé. Zejména workoholický režisér byl dokonalý. A Jane Birkin je docela i holka od rány:) A když se rozčílí, její hněv neunesou ani kulisy baru na divokém západu. Scény z matematiky a opravdu bleskový výklad dané látky a jeho čmárací přenos na tabuli, stojí vážně za to. Během sledování jsem měla úsměv na tváři, ale nemůžu říct, že bych si odbyla nějaký poctivý záchvat smíchu, jak jsem od tohoto filmu očekávala. Hořčice mi stoupá do nosu přináší poctivé francouzské, bláznivé komediální umění, i když jsem od snímku čekala o trošičku více. ()

Reklama

kyLuke 

všechny recenze uživatele

Stále uvažuji jestli 5 hvězdiček nebo čtyři . Ke každému hodnocení mám svůj důvod . Čtyři hvězdy , asi za to , že např . Uprchlíci jsou ještě lepší , ale nakonec dávám pět , protože je ten film maximálně vtipný , má skvělé dialogy , skvělé momenty a pak především Pierra Richarda , který těch pět hvězd jasně potvrdil . Jedna z jeho nejlepších a nejvtipnějších komedií !!!!! ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Typická francouzská komedie 70. let, s typickým hereckým projevem a postavou smolařského roztržitého outsidera Pierra Richarda. Kdysi jsem měl ten film opravdu rád, ale když jsem se na něj podíval s odstupem času, přišlo mi, že narozdíl od jiných Richardových kousků, jako je Hračka, Roztržitý nebo Velký blondýn, film přece jen poněkud zestárl a humor tohohle ražení a kvality už mě natolik neoslovuje. Holt jsem se během let posunul trošku jinam. Celkový dojem: 55 %. Ke kladům určitě patří poctivý český dabing v čele s Petrem Olivou. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Pierre Richard si prostě ty filmy napsat uměl, myslím si že kdyby film psal sám Zidi tak by tomu chyběla ta úplná bláznivost. Tento film je prostě ukázkou geniality francouzských komedií ale hlavně Velkého blondýna Pierra Richarda který se v tomto filmu vážně vyřádil. Tohle je prostě Pierre Richard jak ho máme všichni rádi.:-) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (12)

  • V průběhu jedné hodiny matematiky vyvolá Pierre Durois (Pierre Richard) k tabuli slečnu Fechnerovou. Jedná se o poklonu producentovi filmu Christianu Fechnerovi, který ma na svém kontě například i filmy Zvíře (1977) nebo Jeden hot a druhý čehý (1978). (Komiks)
  • Ve scéně, kdy se se herečka Jackie Logan (Jane Birkin) koupe ve svém bazénu, má ponořenou hlavu. Hned v další scéně je však její hlava suchá, načež je dle očekávání opět mokrá. (Hem.m)
  • Jméno postavy Jane Birkin, Jackie Loganová, odkazuje na pseudonym Jake Logan. Tímto jménem je podepsaná nejdelší westernová knižní série „Slocum“, přičemž zaštiťuje více autorů. (MrHousenka)

Reklama

Reklama