Reklama

Reklama

VOD (1)

Rybářské městečko Tickle Head chátrá a neprosperuje. Šance na záchranu se objeví v podobě výstavby továrny, která je však podmíněna nejenom konkrétním počtem budoucích zaměstnanců, ale především vlastním doktorem... Kdysi býval Tickle Head v Newfoundlandu hrdým rybářským přístavem, kde žili silní, stateční a důstojní lidé. Otcové vycházeli na lov brzy zrána a vraceli se za čtrnáct hodin, aby poskytli svým rodinám střechu nad hlavou a potravu na stůl. Lidé měli smysl života, měli záměr. Dnes je Tickle Head finančně zruinované a lidé utíkají za prací do města na pevninu. Avšak místní usedlíci, jako například Murray French, jsou příliš pohodlní na to, aby zvedli zadek z barové židličky a vydali se hledat práci do města. Místo toho vystojí dlouhou frontu na sociální podporu. Přitom právě oni budou muset rozhodnout o budoucnosti své rybářské vesničky, protože šance na záchranu tu je – vybudovat továrnu, která dá lidem trvalou práci. Vesničané budou muset taktizovat a přesvědčit mladého doktora Paula Lewise, aby se tu usadil. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Zapadákov - to je moje, tam se nemusíš ptát lidí, jak se mají - poznáš to... a když potřebuješ uprostřed noci něco urgentně vyřešit, hupsneš sousedovi přímo do postele a věc v klidu proberete. A kde jinde, než ve vidlákově, by se vás první den v práci zeptali, zda nepotřebujete nějaký kokain? Jen doufám, že až i u nás na vsi bude třeba doktora, bude to filmový maniak a pořídíme si kino, třebas i s plátnem z prostěradla. Už nevím, kdy jsem se naposled u filmu tak uvolnila, žádné stydno z trapností, žádná křeč... jen citové tání a permanentní úsměv - ač je mi jasné, že takový přístav nikde na světě nenajdu... ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Feelgooďárna, která nejspíš na papíře nepůsobí nijak převratně a mnohé moralisty nakrkne, ale ve výsledku krásně voní mořem a člověčinou. Velký podíl na tom, že tvůrcům ty "neškodné" lži odpustíte, mají skvěle obsazené postavy a úchvatné prostředí. Ano, ten koncept je trochu naivní, ale tak nějak mile. Podvod se tady šil na doktora, ne na diváka a to já oceňuji asi nejvíc. Žádná řehtaná se sice nekoná, ale hezky to hřeje. A co se stopáže týká....já bych tam s nimi klidně pobyl i déle. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Na toto som sa strasne tesil. Zabavny trailer, roztomily namet a skvely kasting. Ale vysledok vôbec nefunguje. Keby to malo roztomile naivnu atmosferu, tak to mohla byt bomba. Ale pocas celeho filmu som mal pocit ako keby potom, co tvorcovia vymysleli zabavny namet, tak uz sa prilis nepretrhli pri pisani samotneho scenara. mal som pocit ako keby sa zastavil cas a nic poriadne sa tam niedialo. Ziadne poriadne epizodky. Nic. Este aj romanticka linia je uplne mimo. On ju parkrat pozve na rande, ona ho zakazdym chladne odpalkuje a na konci sa daju dokopy. WTF? Najväcsou slabinou je hlavny hrdina. Totalne dement. Tak sprostu postavu som este nevidel. Chapem, ze mal byt naivny, ale tentorkat to uz prehnali a bolo az neprijemne sledovat, co vsetko nechape. Jedinym sveltym bodom tu je Brendan Gleeson, ktory si odohra svoj slusny priemer a len vdaka jeho umu je aspon jeho postava sympaticka. Ale to je prilis malo a vysledok je sterilna nuda s ktorou nema cenu stracat cas. 4/10. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Zchátralé rybářské městečko sužované nezaměstnaností rezignovaných starousedlíků se vzepne k "podvodnému" cíli – přilákat do něj lékaře, což je jedna z podmínek pro postavení továrny. Takže na mladého dobromyslného měšťáka samorostlí obyvatelé měsíc hrají habaďůru a snaží se předstírat, jak je zde život idylický (a všichni zbožňují kriket a jazz :-)). Pohodovou "feel good" oddychovku jasně táhne zapálený Brendan Gleeson, ale ani on nezamaskuje fakt, že morálně jejich jednání není úplně košer (mj. odposlouchávají doktorovy telefonáty) a vybruslit z něho s čistým štítem se moc nedá. Proto ho konec dvakrát neřeší – a proto dávám "jen" silné, ty nejlepší 3*. ()

LexBarker 

všechny recenze uživatele

Konečně komedie,kde jsou uvěřitelné civilní postavy a kde se pořád zbytečně afektovaně nekecá...Inteligentní film s nadsázkou sleduje malý,velký podvod vesničanů z přístavní vesničky Tickle Head na městského doktora potažmo i na velkou ropnou společnost a divák se po celou dobu dobře baví a přeje si,aby to pro všechny dobře dopadlo...Co byste chtěli víc? ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v kanadských lokalitách Newfoundland a Labrador a na poloostrově Bonavista. (Terva)
  • Gordon Pinsent je jediný ze tří hlavních herců, který ve skutečnosti pochází z Newfoundlandu, kde se natáčelo. (Terva)
  • Film měl původně režírovat Michael Dowse, ale nepohodl se s producentem Rogerem Frappierem pro jiný náhled na uměleckou stránku příběhu. (Terva)

Reklama

Reklama