Reklama

Reklama

VOD (1)

Rybářské městečko Tickle Head chátrá a neprosperuje. Šance na záchranu se objeví v podobě výstavby továrny, která je však podmíněna nejenom konkrétním počtem budoucích zaměstnanců, ale především vlastním doktorem... Kdysi býval Tickle Head v Newfoundlandu hrdým rybářským přístavem, kde žili silní, stateční a důstojní lidé. Otcové vycházeli na lov brzy zrána a vraceli se za čtrnáct hodin, aby poskytli svým rodinám střechu nad hlavou a potravu na stůl. Lidé měli smysl života, měli záměr. Dnes je Tickle Head finančně zruinované a lidé utíkají za prací do města na pevninu. Avšak místní usedlíci, jako například Murray French, jsou příliš pohodlní na to, aby zvedli zadek z barové židličky a vydali se hledat práci do města. Místo toho vystojí dlouhou frontu na sociální podporu. Přitom právě oni budou muset rozhodnout o budoucnosti své rybářské vesničky, protože šance na záchranu tu je – vybudovat továrnu, která dá lidem trvalou práci. Vesničané budou muset taktizovat a přesvědčit mladého doktora Paula Lewise, aby se tu usadil. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Krásné to bylo. *:+* Brendan Gleeson je uber sympaťák. Chtěl bych ho za hodného strejdu, co by mne učil chytat ryby a filosofovat o životě. Za zlýho strejdu bych chtěl Raye Winstona, který by mne učil rvát se, nadávat a balit Hayley Atwell, chlastat by mne učili asi oba. *:D* V podstatě je to remake Doktora Hollywooda s Michaeecflem Je. Fffoxschem nebo pilotu Doc. Martina či Hart of Dixie. Klobouk dolu před poetikou, kamerou a režií, tenhle patos a mraky ptákovin by neprošli v 99% případech ve většině produkcí. Překvapil mne Kitch, v téhle poloze ho neznám. Celkově moc fajn. Film který když pustíte mamince a babičce, tak se jim bude líbit, v podstatě to má hodně blízko k těm flákům co dávají v neděli odpoledne na Primě I guarantee it, ale je to o moc lepší, o moc. I guarantee it 8/10 ()

easaque 

všechny recenze uživatele

Přijemná oddychovka, která dokáže pohladit po duši a připomene, že jsou na světě i dobří lidé, Já vím, že jsem naivní, ale aspoň je to hezký příklad toho, že někdy lhát není vždy tak špatný ;-) Zaslouží si hezké 4 hvězdičky, které dodají pozitivní energii. [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Můžu po nějaké době zase "menší hype"? Přepište žebříčky feel good filmů, tohle patří hodně nahoru, ne-li na úplnou špičku. V každém filmu lepší a lepší Brendan Gleeson je zoufale patriotická postavička v přístavním městečku Tickle Head (Kanada). Městečko je v prdeli, není tam práce, on to chce změnit. Aby se tam mohla postavit továrna, je potřeba do městečka přilákat doktora Hollywooda... :) Fucking fucking fucking awesome atmosféra, mix Hallstroma s Shipping News a už zmíněného Doc Hollywooda. Naštěstí to má nejedno překvapení a často ten příběh uhne směrem, kterej nebudete čekat. Následuje oslavný odstavec o Liane Balaban. Oslavný odstavec o Liane Balaban. Ta holka, do které se všichni okamžitě zamilujete, je Liane Balaban. Nevím jak je možný, že tahle herečka není obrovská hvězda a měla jenom štěky v Definitely Maybe a Last Chance Harvey. Zamilujou se do ní i ženský. Lesbičky na moviezone. A ty nelesbické taky. To aby mě na facebooku zase nějaká slečna neosočila z toho, že jsem šovinista. Podívejte se na to. Udělá vám to radost. 9/10 ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Nenápadný a neprávem přehlížený komediální klenot, který vtipně, nenásilně a srdečně vypráví příběh (naivitu schématu beru v tomto případě jako klad) o nelehkém bytí v dnešním světě a překonávání hned několika životních krizí. Usmíval jsem se od začátku až do konce, což je v dnešní době ohavně expresivních, vulgárních a bezduchých "rádobykomedií" skutečná vzácnost, přičemž to nebylo žádné reaktivní uchechtávání se, nýbrž blažený a hřejivý úsměv vycházející od srdce. 9/10! ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Feelgooďárna, která nejspíš na papíře nepůsobí nijak převratně a mnohé moralisty nakrkne, ale ve výsledku krásně voní mořem a člověčinou. Velký podíl na tom, že tvůrcům ty "neškodné" lži odpustíte, mají skvěle obsazené postavy a úchvatné prostředí. Ano, ten koncept je trochu naivní, ale tak nějak mile. Podvod se tady šil na doktora, ne na diváka a to já oceňuji asi nejvíc. Žádná řehtaná se sice nekoná, ale hezky to hřeje. A co se stopáže týká....já bych tam s nimi klidně pobyl i déle. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • Gordon Pinsent je jediný ze tří hlavních herců, který ve skutečnosti pochází z Newfoundlandu, kde se natáčelo. (Terva)
  • Film měl původně režírovat Michael Dowse, ale nepohodl se s producentem Rogerem Frappierem pro jiný náhled na uměleckou stránku příběhu. (Terva)
  • Snímek měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu v Torontu 2013. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno