Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film je situovaný v anonymnom japonskom stredovekom osídlení, kde sa postupne odvíja smutný príbeh malého chlapca menom Asura. Po smrti svojej matky celkom sám blúdi krajinou sužovanou hladomormi. Živorenie bez východiska a nádeje ho donúti stať sa kanibalom, ktorý kvôli hladu neváha zabíjať celé rodiny.
Nájde sa medzi ľuďmi v lesoch a horách niekto, kto z démona dokáže opäť spraviť ľudskú bytosť? (sakynko)

(více)

Recenze (33)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tento animovaný snímek sice zapadá do hororového žánru jen velmi okrajově, ale přesto na mě udělal dojem. Nebylo to ani tak animací (ta byla dost průměrná), ale především svou dramatickou zápletkou a emocemi nabytým scénářem. Ten se jim skutečně povedl. Místy až depresivní děj nenechá chladnými spoustu diváků a milovníci japonského anime by si jej určitě neměli nechat ujít. Vřele doporučuji. Odnáším si slušný zážitek, který po zásluze odměním nadprůměrným hodnocením.70% ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Úžasně animovaný a vizuálně stylizovaný temný příběh o "zkrocení zvířete v člověku". Zamračené, kruté a krvavé prostředí středověkého japonského venkova sužovaného hladomorem slouží jako působivá atmosférická kulisa k nádherným obrazům, jednoduchý (ne)děj, který se i přes střídmou stopáž nevyvaruje zdlouhavějších pasáží, však nemá sám o sobě příliš co vyprávět. ()

Reklama

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Z tohoto filmu budu mít ještě dlouho depky. Barevně úsporná grafika dává filmu náramně ponurý nádech, který táhne už tak smutný příběh do ještě větší beznaděje. Výborný je samotný začátek – ten má úchvatný hororový potenciál, který diváka skvěle navnadí. Jenomže postupem času se film z hlediska příběhu nějak rozdrolí a zůstane jen základní dějová kostra, která ale není dost silná na to, aby snímek sama unesla. Tohle je princip u japonských filmů poměrně běžný, ale u anime mě to docela zaskočilo. Nicméně tady nejde ani tak o příběh, jako o vizuál a duchovno ve filmu prezentované. Každopádně se jedná o zajímavé dílko s velmi pochmurným vyzněním, které se báječně hodí na hodně sychravé odpoledne... ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Na to, jak moc je to Art, je to až podezřele normální anime. Tím nemyslím nic negativního, jako že by to zapadlo mezi ostatní nebo tak. Prostě jako anime to má dobrej příběh a akci a jako Art to vede otevřeného člověka k různým myšlenkám, ke kterým by asi jen tak v životě nesklouzl. Sice jsem se celou dobu nijak skvěle nebavil, ale klidně můžu říct, že mě to obohatilo. Za dlouhou dobu to je snad jediný film, o kterém to můžu říct. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Tak určitě hodně zajímavé téma, docela děsivý příběh, ale vše dohnané až do absurdních extrémů. Jistě, máme být šokováni, zamýšlet se nad tím, kdy přestává člověk být člověkem a stává se zvěří a stejně tak dumat nad tím, jak se lidé dokáží vlastně nakonec všemu přizpůsobit a přežít. Do toho dostáváme dívku, která má své zásady a těch se drží, za což bychom jí možná měli fandit, nebo spíš litovat, kdoví... Hloubku to má, ale to provedení je až moc okaté, přehnané hrané na maximální efekt, což ubírá na jisté věrohodnosti a těch poselství a pohledů je do té hodiny a čtvrt nacpáno tolik, že to člověk jen těžce pobírá. Výsledkem je u mě nakonec mírné zmatení, spousta myšlenek ohledně děje a chování postav a dojem, kdy vlastně nevím, jestli se mi to, co jsem viděl a to co mi to ukázalo, líbí. Animace se mi moc nelíbila, hudba byla ale docela dobře zvolená. Zajímavé, přehnané a zvláštní... 7/10 ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama