Reklama

Reklama

VOD (1)

Do jedné nejmenované jihoamerické země přijíždí v nákladním vagónu muž. Až splní svůj úkol, vyinkasuje peníze, stejně nenápadně ze země zase odjede. Tím mužem je Rital, nájemný vrah, který má zabít prezidenta při návštěvě jeho milenky. Rital čeká na svého muže v hostinci vedle honosné vily, kde se má prezident objevit. Spolu s ním čeká na konec samozvaného diktátora vnuk bývalého presidenta Chico, naivní mladíček, který má ihned po atentátu, za podpory revolučních sil, nastoupit svůj úřad. Ale ideály a cíle revolucionářů nejsou zdaleka tak čisté a vlastenecké, jak se Chico domníval… (Česká televize)

(více)

Recenze (53)

MI-380 

všechny recenze uživatele

Lino Ventura tu spíše než dravce připomíná poťouchlého a arogantního hulváta, který se vyžívá v šikanování. Žánrové označení filmu jako dobrodružný je nepřesné. Většinou se jedná o komorní drama - nerovný psychologický souboj mezi dvěma muži v jedné místnosti. Zbytek filmu sleduje okrajové události jedné z mnoha latinskoamerických občanských válek, 60% (118 hodnotících, dosavadní průměr je 75%). ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Zdlouhavé, únavné a zbytečně moralizující drama se skvělým mlčenlivým Venturou a hrstkou špatných herců. Dravec sliboval být stylovou záležitostí, v níž neúprosný vrah číhá ve skrytu na tu jednu správnou chvíli, ve které zmáčkne spoušť a zabije cíl. Bez výčitek, bez slitování, bez otázek. Bohužel už od scény s vysvětlením úkolu bylo jasné, že tímto směrem se film ubíhat nebude. Rital není chladnokrevný žoldák, spíše připomíná vysloužilého policistu s morální kocovinou, pro něhož je atentát první taková práce. V akci je skvělý, neomylný, ale idealismus a touha po tom, aby lidé kolem něho odhodili masku přetvářky, je ve filmu jaksi navíc, a k jeho profesi se nehodí. José Giovanni místo odosobněného atmosférického thrilleru natočil dobrodružný film, jak revoluce jako Saturn požírá své děti. Možná se přesně o to pokoušel, mě tím ovšem trochu zklamal. Celkový dojem mírně vylepšuje perfektní Roubaixův hudební motiv. ()

Reklama

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Tak si hned zkraje zhrňme nešvary tohoto díla: nerovnoměrné tedy značně rozkolísané tempo, některé sekvence jsou poněkud prkenné, v jiných je kamera zas zbytečně ambiciozní, míra nevkusu hudební složky filmu by se mohla vyučovat na hodinách estetiky jako odstrašující příklad. Tato se naštěstí neozývá příliš často a z filmu nestihne vzniknout karikatura laciného špagety westernu. Každopádně vložení soundtracku do sekvencí působí dost amatérsky._____A klady: úvaha filmu o přípustných prostředcích a smyslu revoluce a jejího možného zneužití je realistická a vždy aktuální, v závěru se Giovannimu povedlo vystupńovat napětí a některé scény jsou výborně zrežírovány, tady je inspirace westernem cítit v pozitivním smyslu a poslední čtvrthodina je zajímavým mixem westernu a neopolaru. Největším kladem filmu ale zůstává Lino Ventura, který je v roli jak ryba ve vodě. Produkce: Cinétel ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Nechal jsem se nalákat na to, že ve filmu hraje Lino Ventura, ale ani jeho účast toto "veledílo" moc nezachránila. Postavy tam spolu vedou pořád nějaký revolucionářský debaty a je to ukecaný jak jihoamerická telenovela. Mě to vůbec nebavilo a bylo mi naprosto ukradený, o jakou tam jde revoluci a kdo je ten "hodnej" a kdo "špatnej". K tomu je nutno ještě připočítat dost otravnou hudbu. Měl jsem chuť to vypnout, ale nakonec jsem to teda dokoukal. V závěru přišla aspoň nějaká akce a finální přestřelka na mostě byla docela povedená. Film sám o sobě je tak za 1 hvězdu. Druhou hvězdu dostane Lino Ventura, protože ten je tradičně výbornej. ()

patrikus 

všechny recenze uživatele

Giovanni je můj oblíbený režisér, ale tohle je zatím nejslabší film, který jsem od něj viděl... Zdlouhavé, nudné, zbytečně dlouhá expozice, únavné... Akční závěr a Ventura samotný film zvedá na nadprůměrnou úroveň, ale myslím, kdyby tam Lino nebyl, dal bych asi jen jednu hvězdu, nebo spíš bych se na to vůbec nedíval. A ta hudba, že by byla nějak zajímavá... no podle vkusu. Mě teda moc nezaujala. Takže, škoda... ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama