Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sergio Colombo je ředitelem místní pojišťovny. Bohužel ho právě opustila manželka a navíc byl přeložen do Kanady. Při odletu mu ještě omylem vymění letenku, takže místo v mrazivé Kanadě skončí na horkém Dálném Východě. Jak ale zpátky, když se s těmi lidmi tady nedá vůbec domluvit. Navíc vůbec netuší, že o jeho zavazadla se velmi zajímá místní drogová mafie a náš drahý Sergio skončí v Thajsku. Aby spasil holý život, musí prchnout až do Japonska. Jediná touha, která ho drží při životě, je vrátit se do Itálie a dát si špagety. A to je veliká touha! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (34)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Pravda poněkud slabší Villagio, ale i tak jsem si film celkem užil, humor je sice dost obehraný a Villagio se tváří více a více jako dement, ale je to prostě taková ptákovina že se jen řeknete "Co to kurva?" Čekal jsem že je rok 1997 a nemůžu čekat dalšího účetního, ale film poměrně překvapil. Čistý průměr. 10% srážím za neuvěřitelně hnusnou diskárnu. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Paolo Vilaggio ako poisťovák musí odcestovať do kanady podpísať dáky super kšeft. Kvôli zámene leteniek však skončí v Thajsku a potom Japonsku kde si to v bordeli rozdá s najtučnejšou matrónou aká bola poruke, špekulant ho kradne o prachy, bordeldedo ho donúti hrať ruskú ruletu a zbytok filmu ho naháňajú dvaja gangsteri lebo sa mu náhodou do kufra dostane balíček s drogami. Nie je to žiadna geniálna zábava, v podstate len varí z vody, ale má slušné tempo a pár fórov ktoré ma naozaj rozosmiali. Napr. keď Vilaggio zje štipľavú papriku a ohnivým dychom následne spáli čašníka, dohadovanie sa s japonským prekladateľským automatom ( "choď do riti - ty choď do riti!" ) alebo zápasník sumo ktorý každého kto ruší jeho sústredenie vyhodí z okna. Naviac Vilaggio v jednej scéne beží v tých najgigantickejších gatiach svojho života. Mám však z istých náznakov pocit, že keby hral viac Funésovského neurotika miesto svojho klasického vyplešteného degeša, bolo by to k prospechu veci .Rozhodne sa to však dá vydržať. Plus jeden bod za animované titulky a úvodnú pesničku. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak tady Paolo není v pozici radikálního loosera týhle planety a humor se snaží vymlátit s konfrontace odlišných kultur, přesnějí řečeno Paolovské nekultury a Asijské kultury. Vzníkají tak momenty kdy jsme se gebil jak svině, třeba scéna Paolo vs. překladatel byla vysloveně exportní. Nebudu mít nikdy problém si čas od času pustit tenhle biják a promasírovat si tak smíchovody. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Další Fantozziovka od gigaspoďárovníka Villagia. Banzai má oproti několika dalším jeho komediím slušnou výpravu a taky slušný spád, jenž se přelévá ve velmi oku lahodících prostředích exotického Thajska a Japonska. Žel výprava nezachrání všechno co se celého filmu týče. Speciální efekty opět primitivní, kamera příliš statická a k dynamickému ději nepartnerská. Dabing Stanislava Fišera opět zabírá a drží film nad vodou, ovšem Villagiova taktika čím dementnější tím lepší už neslaví toliko úspěchů. Narozdíl od Hasičů 2 nebo Zakázaných snů má tenhle film alespoň akci a pár neotřelých nápadů a slušivých kostýmů. Třeba v tom sumo oblečku to Paolovi fakt sekne, jen nedej bože aby pod tím měl tangáče a ten obleček by mu spadl. To by pak rapidně přibylo klientů na očním. Dvě hvězdičky jsou tak maximem, které lze z jámy jménem Banzai vydolovat. ()

Reiner 

všechny recenze uživatele

Opět budu oponovat většině, ale tohle je skvělý film u kterého jsem se hodně bavil. Nevím, co by ten člověk musel přednést, aby zdejší odborníci hodnotili kladně? Řekl bych, že je to asi tím, že jej většina neviděla. Jinak si nedokážu vysvětlit tak nízké hodnocení. Vtipy a vtipné situace jsou tam snad neustále. Asi zdejším vadí, že nejsou sprosté? Nevím. Každopádně hodnotím plným počtem, protože tohle je naprosto super komedie se vším všudy. A komu se nelíbí, ať se nedívá ;) ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama