Krátkometrážní / Pohádka / Komedie
Československo, 1977, 27 min
Hrají:
Ondřej Mikulášek, Miroslav Středa, Miriam Vránová, Pavla Severinová, Stanislav Zindulka, Stanislav Fišer, Václav Kyzlink, Rudolf Chromek, Jaroslav Fert, Zdeněk Blažek, Jindřich Světnica, Petr Maláč, Jaroslav Tuček, Karel Kabíček, Ladislav Jurečka
(další profese)
vitekpe
Nudna cernobila studiova pohadka uplne o nicem. Neni nutno videt.(13.1.2015)
otík
Hudba: Milan Slimáček(31.12.2016)
Jezinka.Jezinka
Matěj se pro kapric nafrněné Rózinky vydá do světa k obrům pro to největší srdce z perníku. Netuším, kde projevil tu distributorem avizovanou odvahu, zato většinu (velmi krátké) stopáže projevuje neobyčejně rozvinutou naivitu, důvěřivost a natvrdlost. Přes to všechno se do něj na první pohled zamilovala z hrušky spadlá (zřejmě vystřižená scéna pádu na hlavu) Janička a zmatený chlapec se pak ještě motá v jednom papundeklovém lesíku o třech namalovaných stromech a jednom pařezu dalších dvacet minut (našeho času, takže pohádkového řádově týdny), než se z marastu svých zmatených citů vybabrá.(19.12.2016)
Rodriguez
Veselá černobílá pohádka o naivním Matějovi, který vyrazil do světa pro srdce z perníku pro svoji Rózinku. 50%(1.1.2015)
Tommassi3
"Já jsem jenom obyčejný Matěj z Matějova !!" - "Proč jenom ?? Náhodou Matěj je docela pěkné jméno.."(10.9.2016)