Reklama

Reklama

Fantozzi

  • Česko Zrození pana účetního (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Věčný smolař Ugo Fantozzi se tentokrát představuje ve svém úplně prvním filmu, který u nás dosud nebyl uveden. I v tomto dílu se můžete těšit na jeho hezkou ženu a ještě krásnější dcerku, ale také na jeho trapasy v japonské restauraci, utrpení při odtučňovací kůře, sportovní nadšení při fotbalovém zápase a marnou snahu získat si přízeň slečny Silvaniové. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (109)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Série nesourodých epizod s humorem těžícím z absurdit a grotesky. Je to až primitivní, ale mě to dokáže rozesmát nahlas. Panu účetnímu se nedá nefandit - přes všechny katastrofy je stále houževnatý a rve se se svým příšerným životem občas i důstojně. Třeba ve scéně, kdy ho pohled na poníženou plačící manželku donutí vzepřít se šéfovi a ten prapodivný druh kulečníku vyhrát. Ostatně jeho žena je úžasná, i když to opravdu není žádná Lollobrigida, tak ho bezvýhradně miluje a vždycky mu dává podporu. /6. 7. 13./ ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Účetní Ugo Fantozzi coby symbol neskutečné smůly a trapasů všeho druhu ve svém zcela prvním snímku v Česku ve 20. století nikdy neuvedený. Tuto postavu vymyslel samotný jeho představitel Paolo Villaggio, který o něm napsal několik románů. Fantozzi je italskou figurkou takřka surrealistické komedie charakterizované despotismem a naprostou lhostejností. Započala tak slavná éra komické postavičky mající krásnou ženu a ještě krásnější dceru, která baví po generace a která je tak trochu i skrytou kritikou různých charakterů a odvětví přístupu určitých lidí k daným věcem. První snímek není ještě vyloženě diváckou peckou, ale už tu byl dán určitý koncepční základ. Spousta gagů a groteskních situací jasně ukazuje, jakou cestou se bude tvůrčí fantazie ubírat. V podstatě tu není obsažen žádný děj. Jedná se pouze o sleď různých situací v podobě delších scének dohromady vytvářející takřka až estrádní zábavu. Občas něco pobaví, ale na dnešní dobu hodně z toho bohužel zestárlo. Každopádně nejslavnější italský komediální fenomén své doby byl tímto odstartován, aniž by kdo tušil, kolik nakonec vznikne dílů. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Cekal jsme skutecne nejake zrozeni, cili sceny s narozenim Fantozziho, jeho nastupem do zamestnani atd., ale tohle je jen dalsi sled vice ci mene navazujicich scenek ze zivota pana ucetniho. Coz me trochu zamrzelo, ale neznamena to, ze bych se dobre nebavil. Skoda, ze jeho zenu hraje Liu Bosisio misto Vukotic, ale jsou si dost podobny. Taky je videt, ze se Villaggio teprve zahriva a nektery jeho uzasny gesta tu jeste nejsou. Na Malery to sice nema, ale je to povedena komedie s par skutecne skvelejma vtipama a slusnou hudbou. ()

Zabuza 

všechny recenze uživatele

Mňa proste večný smoliar Fantozzi neskutočne baví. Na jeho vtipných historkách vychádzajúce z reality sa dokážem stále zasmiať. Scéna, keď bolo 16:59 a všetci sa pripravovali na útek z práce je až neuveriteľne skutočná a zábavná. Vždy, keď v piatok odchádzam z roboty a stretám davy ľudí ako sa ponáhľajú domov, si na túto scénu vždy spomeniem. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

První setkání s panem účetním Ugem Fantozzim, jeho ženou Pinou, slečnou Silvániovou, účetním Filinim a dalšími. První nesmělé kroky vstřícnosti ke slečně Silvániové Fantozziho doslova a do písmena bolí. V tomto díle poznáme pana účetního dokonce jako fotbalistu, tenistu i lyžaře. Jestliže někomu během silvestrovských oslav zničí auto, kdo to asi bude ? ()

Galerie (18)

Zajímavosti (7)

  • Dům, ze kterého Fantozzi (Paolo Villaggio) seskakuje na silnici, se nachází v ulici Via degli Orti Variani. Silnice nese název Tangenziale Est Viale Castrense a slouží částečně jako městský okruh a přivaděč na dálnici. (San Miguel)
  • Postava Fantozziho je tak populární, že v Itálii široce používané adjektivum "fantozziano" znamená "někdo tak nešťastný jako Fantozzi". (ČSFD)
  • Natáčanie filmu prebiehalo talianskej metropole Rím. (dyfur)

Reklama

Reklama