Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá italská komedie o chlapíkovi, který měl doma škaredou ženu, v práci přísného šéfa, a všechno to snášel víc než statečně.

Hugo Fantozzi pracuje ve veliké společnosti jako účetní. Má pěkné místo, sympatickou a milou ženu, i krásnou dceru. Rovněž je uznávaným šampiónem v přepínání TV stanic na dálkovém ovladači v domě, kde bydlí. Sousedi i kolegové z práce si jej váží. Občas se mu sice přihodí nějaký ten problém či malér. Komu taky ne. Jinak pohoda. Tedy skoro pohoda. To by jste se totiž nesměli jmenovat Hugo Fantozzi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (309)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"V 11. minutě 2. poločasu Fantozzi konečně pochopil." Při sledování fotbalu mám podobně svižný reakce, ale při práci s dálkovým ovladačem jsem žabař. Fantozziho domovní rekord 380 přepnutí za 26 sekund je prostě nepřekonatelnej. Stejně jako jeho útok v kopcích při cyklistickým Cobram cupu. Jinak jsem se ovšem ukrutně bavil při pracovním zápalu italských úředníků, kráse Fantozziho rodiny a při snaze hlavního hrdiny vypnout manželku dálkovým ovladačem. Taky to občas zkouším, ale mám na to evidentně slabý baterky. ()

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele

Vážení přátelé... oujé! Tak tomuhle se říká ztráta iluzí... Jestli o ty své nechcete přijít - v dospělosti na tuhle kultovku našeho dětství raději nekoukejte... Panebože - taková Ftákovina! (:o) (Ale jó - vobčas jsem se zasmál i dneska - ale ty žaludy už z toho smíchy rozhodně neseru! ) Takže studijně zkouknout a pečlivě uzamknout na dalších 20 let doma do trezoru, o těch dalších dílech ani nemluvě...! ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Druhý nejpovedenější díl z obsáhlé, až nafouknuté série s Paolem Villaggiem. Jen mě trošku zaráží obrovský rozdíl v hodnocení mezi tímto snímkem a prvním Fantozzim z roku 1975. Až mám pocit, že si dost uživatelů tyhle dva filmy popletlo, protože taková propast v kvalitě mezi oběma kousky fakt není. Ten původní je dokonce o něco lepší, ale i Maléry si občas na oddych rád pustím a zasměji se, i když tady strašně chybí Fantozziho dvoření se slečně Silvaniové. ()

d-fens 

všechny recenze uživatele

pojem "Fantozziho dcera" síce právom zludovel, ale inak slabota, taký taliansky Zdeněk Troška, aj to v slabších rokoch:) "Sequel" (či ako sa to proste moderne hovorí voľnému pokračovaniu) sa mi zdal dokonca o niečo zábavnejší. Nechcem však v žiadnom prípade opovrhovať talianskymi komédiami, naposledy som sa skvele pobavil na "Svedená a opuštěná", "Alfréde, Alfréde", ale aj "Rozvod po italsku", sú proste skvelé (mimochodom všetky od toho istého režiséra Germiho). Paola Villagia som si zapamätal z detstva vo filme "Bláznivá komedie", a spomienky na detstvo mi tento film vykreslujú vo veselých farbách. Preto som skúsil aj Villagia ako Fantozziho, ale už som asi zostarol, a svet a humor mi nepripadajú také jednoduché... ale ak máte nudné poobedie, kedy nedávajú nič iné ako prenos z Formule 1, sem tam sa to oplatí prepnúť z tej formule na tento film - pre pobavenie a zahnanie mrákot po nedelňajšom obede ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám si, jak jsem se, jako desetiletý, u toho řezal smíchy. Geniální dabing Stanislava Fišera nebo Jiřího Brudera dokázal tuhle komedii povýšit na jedinečný zážitek. Dneska bych se u toho stěží uchechtl a možná bych se na to ani nedodíval. Některé vtipy už jsou notně vyčpělé, a přesně tak pro desetileté děti, ale i ty to nebude bavit. Je jiná doba. 60% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se v Římě. (SONY_)
  • Jediný film zo série o účtovníkovi Fantozzim (Paolo Villaggio), v ktorom sa neobjavila postava slečny Silvaniovej (Anna Mazzamauro). Anna Mazzamauro si nezahrala ani vo filme Superfantozzi (1986), ktorý sa humornými scénkami veľmi podobá na ostatné filmy o účtovníkovi Fantozzim, dokonca v ňom hrá aj niekoľko postáv, Ugo Fantozzi, jeho manželka Pina (Liù Bosisio), či ich dcéra Mariangela (Plinio Fernando), ktorá ale nepatrí do tejto série. (AxelWers)
  • Dokumenty na stole vikomta Cobrama nejsou během scény v jeho kanceláři položeny stále stejně. (pavelvojta)

Reklama

Reklama