Reklama

Reklama

Báječný Fantozzi

  • Česko Superúčetní (více)

Bůh stvořil Fantozziho. A na jeho naléhání Bůh pokračoval - stvořil jeho ženu a krásnou dcerku.
Bůh chtěl stvořit člověka, ale bohužel tento pokus skončil stvořením tvora jménem Fantozzi. Ten naléhal, až mu Bůh stvořil i ženu Pinu, které se narodila krásná dcerka Mariangela. Další z příběhů o Fantozzim vám ukáže život tohoto beznadějného smolaře od pravěku až do budoucnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (85)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Oni jsou jiní, lepší. Zůstanou zde a ty budeš pracovat s potem na čele i za ně. Navěky věků." Takže prvními lidmi na světě byli Fantozzi a Pina? Já to tušil, že se ta dokonalá povrchová úprava Adama a Evy nedala udělat bez prototypu, ale do zábavnosti Fantozziho mají tito hezouni daleko. Mě tedy nejvíc bavily příchody Ježíše, pravěké vynálezy, Fantozziho maratonský běh a Maryangela jako strašák na poli. Ani jinak tomu nemohu upřít snahu o to zabodovat vtipem, ale zdaleka ne vždy se to podařilo, což je neodpustitelný účetní nedostatek. ()

Liqid 

všechny recenze uživatele

Zajímavé zpracování historie a budoucnosti. Nejvíce se mi jednoznačně líbil začátek. Tedy Ráj a vyhoštění z něj. Dále už film pomalu začíná ztrácet tempo. Každopádně nedoporučuji u filmu nic konzumovat, neboť z malinké dcerušky vyroste opravdové montrum "na zblití". Sečteno a podrtženo, Superúčetní je průměrná komedie na dlouhé zimní večery. ()

Reklama

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Moje prvni setkani s Fantozzim, kdysi daaavno, kdyz jeste vysilala Premiera. Tehda nemela jeste ceska distribuce snahu cpat do nazvu "Ucetni" a film se jmenoval logicky Bajecny Fantozzi. Priznacny nazev, protoze jsem se opravdu bajecne bavil, jako uz nikdy znova u Fantozziho. Uvidime po tech dlouhych letech. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Pro mě je to o něco příjemnější kousek z toho nekonečného cyklu o účetních, i když s výhradou. Parodické události od pradávna až do budoucna. Ugo Fantozzi (Paolo Villaggio), omyl boží, se svou věrnou ženou Pinou (Liu Bosisio) a krásnou dcerkou Mariangelou (Plinio Fernando). A ti všichni proti už povedeným božím výtvorům (Luc Merenda a Eva Lena). Ugo i často vybočuje ze svého hlupáctví, což je jen k dobru. Bohužel ne vždy. Za zmínku stojí období stvoření světa, těžký život v pravěku, maratónský běh, potíže s Ježíšem, středověký turnaj a americká anabáze. Nechybí samozřejmě postava Filiniho (Gigi Reder). Příjemné zpestření. Hlavně to není jenom merda, nové italské slovíčko, které mi uvízlo v paměti. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Trochu jinak postavený film. Fantozzi má smůlu už v ráji, kdy se jeho "Evou" stane Pina. Dále se s rodinkou představuje jako lovec doby kamené, neohrožený Ceasarův bojovník, v Jeruzalémě si nese svůj kříž, za doby křižáckých výprav se také moc neuplatní, ale zase získá Excalibur. Přes francouzkou revoluci a světové války se dostane až do současné Itálie. Cesta na fotbalový zápas se tam ale dá přirovnat k těm středověkým bitvám. Vše končí v budoucnosti v podezřelých oblecích. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Film sa humornými scénkami nápadne podobná na filmy o účtovníkovi Fantozzim, dokonca sa v ňom objavilo niekoľko hlavných postáv z tejto série, Ugo Fantozzi (Paolo Villaggio), Pina Fantozzi (Liù Bosisio), Mariangela Fantozzi (Plinio Fernando) a Filini (Gigi Reder), ale je braný z odlišného pohľadu ako filmy o účtovníkovi Fantozzim, preto by sa nemal počítať do tejto série. (AxelWers)
  • Fantozzi (Paolo Villaggio) a Filini (Gigi Reder) se ztratí při závodě na veslicích v Cloace Maxima, což je prastará římská stoka. (ČSFD)
  • Luc Merenda ztvárnil ve filmu celkem 9 rolí napříč epochami: Adama, řeckého velitele, římského vojáka (výběrčího daní), Černého rytíře, Robina Hooda, Odsouzence na gilotinu (pravděpodobně Ludvíka XVI.), Balabama, Japonského důstojníka a Fantozziho (Paolo Villaggio) nadřízeného v budoucnosti. Evu a další ženské protějšky Merendových postav pak ztvárnila Eva-Lena Lundgren. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama