Reklama

Reklama

Nástrahy velkoměsta

  • Itálie Il ragazzo di campagna (více)
Trailer

Obsahy(1)

Artemio (Renato Pozzetto) je obyčejný venkovský farmář, dokonalý typ burana a vidláka. Stará se o své políčko, kydá hnůj, odhání všivé vrány, uniká nástrahám vdavekchtivé uhraté Maria-Rosy (Renato D'Amore) a bydlí se svou matkou (Clara Colosimo) v domě, jenž se jen stěží dá nazvat sladkým domovem. Když opět nastane čas jeho narozenin, a Artemio s hrůzou zjišťuje, že již čtyřicátých, uvědomí si, že dosud byl nejdále za humny. A tak se rozhodne na traktoru vyrazit do Milána za svým úspěšným příbuzným Severinem Cicerchiou (Massimo Boldi). To že je Severino zloděj zjistí až ve chvíli, kdy se s ním dělí o ukradené kabelky. Jenže Artemio je čestný a tak se rozhodne kabelku vrátit a tak pozná Angelu (Donna Osterbuhr), svou velkou lásku. Jenže zabydlet se v neznámém nepřátelském městě a získat srdce své dámy je pro vesnického naivku náročnější, než to na první pohled vypadalo. (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

Nocturno culto 

všechny recenze uživatele

radši si to nechám udělat u kluků v dílně :-)))))) Artemio to je prostě bourák,má asi nejmenší byt na světě,k tomu skvělej povoz hodící se do velkoměsta(traktor) a tučňáka ve skříni,kterej se ale bude stěhovat,páč majitel domu si pořídí kamínka....škoda jen že si nevzal s sebou do Říma i budíček z venkova :-) prostě klasika-100000000% ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Pro mě určitě komedie s velkým K. Stará, ale ve všech ohledech promyšlená, inteligentní a hlavně zábavná. Režírovaná navíc zkušenou rukou, což se ve finiši ukazuje i v hereckém projevu hlavních i vedlejších postav. Nástrahy velkoměsta totiž zábavnou formou předkládají obrovský rozdíl (alespoň, co se dřívější doby týče) mezi neuspěchanou společností vesnických balíků, jejichž stereotypní život má alespoň nějaké kvality. A uspěchanou velkoměstskou majoritou, která se spíše, než na kvalitu, soustředí na rychlost a kvantitu. Rozhodně všem doporučuji. 85% ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

slabé, italský humor mám spojený s tou legendární dvojkou a pak s Fantozzim, tohle ale ani jednomu nesahalo ani po paty. Hlavní hrdina hraje toho burana dobře, to jo, ale jeho eskapády ve městě někdy krutě nudí. Romance nebaví taky a závěrečné rozhodnutí jako pokus střelit tam nějaké to vážnější dilema nesedlo. Za úvod jedna, za herce druhá a za pár zajimavých scén z Milána půlka třetí. ()

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele

Vážení přátelé...tak jsem zkouknul po řadě let znovu tuto další kultovku našeho dětství a dojem naprosto stejný jako v případě Fantociho: Ftákovina až na půdu! Celkově o něco méně méně trapnější a dětinštější, ale i tak komedie opravdu jen pro malé děti. Takže platí totéž, co v případě Fantociho - zkouknout a uložit do trezoru... ()

Micione 

všechny recenze uživatele

Všude dobře, doma nejlíp..... :) K tomuto nakonec nejspíš dospěl Renato Pozzetto coby Artemio po svém poněkud nevydařeném pobytu v Miláně. Artemio, tobě to tak sluší. Takovej krásnej kluk... Pokaždé, když tě vidím se do tebe znova zamiluju. Ne ne ne , nechte toho! Nejsem krásná, ale jsem bohatá.... Jenže já jsem slabej na žaludek.... Další stará dobrá osmdesátková komedie. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (11)

  • Herečka Sandra Ambrosini, která ztvárnila Artemiovu (Renato Pozzetto) přítelkyni Marii Rosu, se často účastnila setkání filmových fanoušků a spravovala facebookovou stránku věnovanou své postavě. (Rattus Rattus)
  • Když Artemio (Renato Pozzetto) skáče z mostu, můžeme si všimnout, že ho zastupuje kaskadér. (SONY_)

Reklama

Reklama