Reklama

Reklama

Labyrint mysli

Trailer

John je obdarován mimořádnými schopnostmi a pracuje jako "paměťový" detektiv společnosti Mindscape. Jeho úkolem je vracet se zpět v čase na místa zločinů, a odhalit tak vraha. Během jednoho sezení John dostane mrtvici a po dobu dvou let pro firmu nemůže pracovat. Bez finančního příjmu se dostává do dluhů, jeho dům je na seznamu hypoteční agentury a on si začíná uvědomovat, že musí začít vydělávat. Jeho novým případem je dcera bohatých rodičů, která z ničeho nic začala odmítat stravu. Johnova role je jednoduchá - musí docílit toho, aby opět začala žít jako obyčejná dospívající dívka, aby nemusela být umístěna do specializovaného ústavu. Jedná se na první pohled o snadný případ, ale čím hlouběji John proniká do dívčiny paměti, tím tajemnější a děsivější celý případ je. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

sugythesugar 

všechny recenze uživatele

Konečne som sa dočkal Marka Stronga v hlavnej kladnej postave detektíva a je to v tak odbytom filme? Veľká škoda. Veľký problém som mal s tým že od 10. minúty sa dalo čakať, že tam bude zvrat. Bohužial film nemá dostatočne dobré tempo na to aby diváka vtiahol natolko aby nepremýšlal nad tým aký ten zvrat bude. Mňa osobne napadlo niekolko zvratov a ako film "vrcholil", tak som si iba odškrtával povinné políčka a vo výsledku to bol jeden z tých nudnejších zvratov, ktoré mi napadli. Samozrejme Strong je výborný a prial by som mu viac takýchto úloh. Hlavne vďaka nemu dávam 3*. P.S. Celú dobu som mal pocit, akoby som sledoval film zo začiatku tisícročia - možno za to mohol podobný modrý filter aký je v tématicky trochu podobnom Minority Report. Áno Minority Report a Cela - zrejme dva inšpiračné zdroje filmu.... ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

U temného thrilleru je vcelku průšvih, když se každou chvíli potutelně usmívám - a tady jsem se bohužel často neudržel. Nejde jen o kolísavou kvalitu provedení (poměrně zdařilou technickou stránku kazí podivné vedení herců a nepřirozený postsynchron) - je to můj problém s ústředním tématem. Hrátky s nahlížením do minulosti jakž takž zkousnu s příměsí sci-fi, pokud ale někdo vypráví naprosto vážně o jasnovidcích a breathariánech, prostě ten škleb nezastavím. Takže sorry. Odpad tomu nedám, aby se na to někdo nepodíval ze zvědavosti - je to prostě špatný film. ()

Reklama

TheDon 

všechny recenze uživatele

Mark Strong konečně ve filmu, kterej mu dokonale sednul. Zdánlivě banální práce mu začíná přerůstat přes hlavu a je toho mnohem víc,co mu přerůstá přes hlavu. Taissa jako jeho ´pacientka´ neuvěřitelně sympatická, ale taky trochu zlovolná a mrchoidní. Oba dva podávají bezchybnej výkon ve slušně napínavým drámu, který pozvolna graduje až k závěrečnýmu , nevím jestli úplně nečekanýmu, twistu. Pobavenej minimálně na 70% P.s.: Všimli jste si, že v každým správným americkým bijáku má někdo(kdokoliv) Volvo? ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ako je nepresvedčivý ústredný nápad, tak je nepresvedčivý aj výsledok. Sci-fi  (či mystery, ako chcete) prvok mal byť podrobnejšie vysvetlený a aj samotný zvrat mal byť lepšie načasovaný. Ono sú vám veci od istého momentu (návšteva väznice) pomerne jasné, tak sme sa aspoň nemuseli hrať na veľké odhalenia. Každopádne Mark a Taissa si to celkom užili a najmä vďaka nim na film nezabudnete ihneď po jeho skončení. Predstavme si v ich úlohách neznámych španielskych hercov a išli by sme s hodnotením asi každý o hviezdičku nižšie. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Je lolitka Anna nebezpečná prvotřídní manipulátorka, nebo se proti ní opravdu spiklo její okolí v čele s bezskrupulózním otčímem, s cílem dostat ji do cvokhausu? Na to vám odpoví tenhle pohledný a povedený detektivně psychologizující softthriller. A navíc zjistíte, že pěkná Vera Farmiga má i pěknou mladší sestru. SPOILER: Divák by měl mít v zápletce tak trochu jasno díky podobnosti jistých smajlíků, které pozorného člověka (třeba mne) už někdy v polovině filmu praští do očí. Ale postava tajemného muže pro mě zůstala tajemná až do finále, za což tvůrcům tleskám. Jen popravdě moc nechápu, proč by nakonec Anna posílala tu svou fotku, protože by tím přece přišla naprosto vniveč celá její pečlivá předchozí kamufláž. Možná proto, aby mohl film skončit nasládlým happyendem. Ale líbilo se mi to. Hezký citát: "Nejsem sociopat, jsem jen natolik chytrá, abych tak uměla přemýšlet." ()

Galerie (37)

Zajímavosti (2)

  • John Washington (Mark Strong) má na svojej väzenskej uniforme číslo 213A312. Ide o palindróm, a teda slovo (znaky), rovnako znejúce spredu aj zozadu. (Weezy22)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno