Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Victor, Dan a Tom sú traja problémoví mladíci, ktorí chodia poza školu. Dostanú sa do opusteného zábavného parku, kde ich však nič príjemné nečaká. Dostanú vízie, v ktorých ženu spútanú v reťaziach ťahá maskovaný muž prezlečený za klauna. Maskovaný muž si chlapcov vzápätí všimne a tí sa ihneď dajú na útek. Objavili totiž niečo, čo bolo roky ukryté a čo nemal nikdy nikto vidieť. Mladíci sa snažia privolať políciu, avšak kvôli ich záznamom a problematickej minulosti im polícia odmieta pomôcť. Ešte v tú noc sa každému z nich niekto vkradne do domu a snaží sa zabiť jedného po druhom. (kubqo)

(více)

Recenze (81)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Alexandre Bustillo a Julien Maury sú frajeri, idúci si svojou cestou a v Among the Living si ešte zreteľnejšie vyprofilovali svoj štýl a rukopis. Ich trademarkom je brutalita, násilnosť, priamočiarosť a najmä svojráznosť a originalita. Do svojich hororov vždy zakomponujú nejakú znepokojivú bytosť z ktorej divákovi behá mráz po chrbte a inak tomu nie je ani v Among the Living, ktorý prináša zdatného konkurenta šokujúcim postavám z predchádzajúcich počinov tejto francúzskej dvojice. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Pořád jsem přemýšlel, jestli mám dát silný 2* nebo slabý 3* a nakonec přeci jen trochu hodnocení zvednu, ale jedině z toho důvodu, že jsem se více či méně vážně nenudil.Jejich první film měl skvělé gore scény a intenzivní a dynamickej střih, jenže scénář byla strašná mrdka, Aux yeux des vivants má zase solidní scénář i atmosféru, bohužel největší kámen úrazu jsou vraždy mimo záběr, což u téhle maniakální dvojice nechápu a to byl bohužel největší zabiják atmosféry. Kdyby ten zrůďák pěkně a efektivně vykosil ty dva smrady, násilnického otce a tu kozatou blonďatou pichnu, neváhal bych s větším hodnocením, bohužel režiséři asi chtěli po předchozích výtkách zvolnit a to tomuhle filmu vážně vůbec neprospělo.Docela dobrý thriller, který ukázal, že pokud se téhle frantícké dvojce povede sladit všechny jejich nápady konečně do vyváženého celku, jednou nás třeba čeká opravdu chutný vyvražďovák, zatím za 49%. ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

To že režisérské duo Maury/Bustillo pustilo do coming-of-age thrilleru je vlastně docela zvláštní. Nikoliv v kontextu vlastní tvorby, žánrové změny jsou v podstatě jejich trademarkem, ale ve způsobu uchopení tohoto konkrétního filmu. Je z něj cítit příliš velký respekt z tématu a strach porušit společenská tabu. Zajímavým důsledkem toho je fakt, že zejména v první části snímku absolutní většina postav, kterým se děje nějaké příkoří přímo v obraze, přežívá, zatímco ty, kterým se vlastně vůbec nic nestalo, umírají (tedy spíše se najednou ve filmu neobjevují). To způsobuje spolu s krátkou stopáží, a tedy dějovou epizodností, totální absenci jakékoliv atmosféry a napětí. Jen pro představu, většina „strašidelných“ scén vypadá tak, že postava A někam pomaličku sama jde, kamera v lepším případě za jejími zády sleduje potenciálního vraha, a pak přichází střih – což se většinou vejde do necelé minuty stopáže. Je to škoda, protože několikrát se blýskne na lepší časy. V poslední třetině snímku využívají tvůrci nastřádanou časovou rezervu z odfláknutého začátku a mohou si dovolit o trochu více. První pomalá vražda odehrávající se v přímém záběru už obsahuje alespoň náznaky něčeho nepříjemného, navíc rozfázování scény na souboj s psychopatem a pokusem o záchranu člena rodiny zvyšuje dynamičnost – i když celkové podání je také trochu nešťastné. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Traja chlapci za mestečkom objavia hrôzostrašné kulisy, ktoré náhle ožívajú a ukazujú im peklo na zemi. Síce sa im podarí v poslednej chvíli utiecť domov, ale zlo si ich v noci nájde aj tam, pevne rozhodnuté nekompromisne ich vyvraždiť. Stoj čo stoj. Vrátane rodín a babysitteriek, ktoré chlapcov v tú strašnú noc obklopujú. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„MUSÍME OBNOVIT NAŠI RODINU. NAJDEME NOVÝ DOMOV. PŘIZPŮSOBÍME SE.“… /// Není třeba koukat na „Among the Living“ jako na další Uvnitř. To bylo výjimečný, téměř jako každá prvotina. Úvod je hezkej. Pak ¾ hoďky trvá, než se rozjede nějaká zábava (slušně řečeno – ten úvod kapku přetáhli!). A i pak – nedokážou vybalancovat poměr napětí s akcí a příběhem. Snažej se o jistou dávku dramatičnosti, ale nakonec se to zvrhá v píčovinu, kterou načmáralo 3letý děcko. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stará z ničeho nic chtěla sejmout spratka. (Je prej divnej). 2.) Miluju nahatý alopecijní mutanty, mávající dvoucentimetrovým hovadem... 3.) Thx za titule „Braginskay“ a „jirkazuza“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno