Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Victor, Dan a Tom sú traja problémoví mladíci, ktorí chodia poza školu. Dostanú sa do opusteného zábavného parku, kde ich však nič príjemné nečaká. Dostanú vízie, v ktorých ženu spútanú v reťaziach ťahá maskovaný muž prezlečený za klauna. Maskovaný muž si chlapcov vzápätí všimne a tí sa ihneď dajú na útek. Objavili totiž niečo, čo bolo roky ukryté a čo nemal nikdy nikto vidieť. Mladíci sa snažia privolať políciu, avšak kvôli ich záznamom a problematickej minulosti im polícia odmieta pomôcť. Ešte v tú noc sa každému z nich niekto vkradne do domu a snaží sa zabiť jedného po druhom. (kubqo)

(více)

Recenze (81)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Budu velmi rád, pokud Bustillo s Maurym budou filmy dál točit ... a snad ještě radši, když už si sami nikdy žádný nenapíšou. Sofistikovaný scénář by od filmů těchto hororových tvůrců / řezníků mohl po Inside a Livide vyžadovat jen člověk silně potroublý, protože jejich silné stránky jsou evidentně jinde. V gore, vytváření znepokojivé atmosféry a děsivých výjevů jak z nočních můr. Na to bych i přistoupil, protože v tomto ohledu se dle mě nejedná jen o příval lacinných lekacích atrakcí jako v moderních komerčních taškařicích, ale spíš o plánovaný a cílevědomý sestup do temnoty a brnkání na temnější struny lidské psychiky. Ale čeho je moc, toho je příliš. Finále svou blbostí působí skoro až komediálně, fakt. Na druhou stranu: z několika sekvencí - pokud se vytrhnou z kontextu - jsem vyloženě nadšený, pan Naháč je značně creepy. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Byť je Among the Living mírným zklamáním, čtyřhvězdí si však zaslouží vzhledem k letošní bídě. Největší frajeři a mí oblíbenci Bustillo and Maury se podle mě ve svém novém počinu drží lehce na uzdě. Zdaleka se nejedná o žádný gore fest, většina úmrtí je mimo záběr,což je hned první mínus, takže, co se týká gore jsem velmi zklamaný a také se mi příliš nezamlouval look a technická stránka, to mi přišlo trošku oldschool na dnešní dobu, ale na druhou stranu atmosféra, napětí šlape solidně, potěší i slizký záporák, který je slušný magor a samotné Nightmare finále je jen třešničkou na dortu. 70% Mohli více přitlačit na pilu a byl bych šťastnější. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Trojica výrastkov dostala riadne po čumáku, ono chodiť poza školu sa vážne nevypláca :). Avšak na to, že ide o francúzsky horor, to bolo nezvyčajne málo krvavé. Jediná výhoda snímku je snáď tá, že dejová linka nijak extrémne nenudila, dalo sa to pozrieť bez nutkania sledovať hodinky. Škoda, že sa nevyužil potenciál, ktorý tento námet ponúka, trocha viac krvi, viac napätia, výraznejšiu zápornú postavu a mohlo to dopadnúť úplne inak. 55/100 ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Trojica deciek si pred začatím letných prázdnin urobí výlet na okraj mestečka; poobzerať staré, opustené filmové štúdio. Tu však objavia ženu v reťaziach a človeka v klaunskej maske, pred ktorým sa im síce podarí ujsť, ale nie nadlho... Už tretí, kvalitný a štýlovo natočený hororový počin on nadaného režisérskeho dua Bustilla & Mauryho, ktorí svoj vrchol pravdepodobne dosiahli hneď na začiatku; pri hororovom klenote "Inside" a ktorých nasledujúci, originálny "Livide" nastolil cestu, akou sa v podstate vydáva aj "Among the Living". Takže už nejde o priamočiare a intenzívne hororové peklo, ale zo širšieho spektra pojatý, ambicióznejší film, v tomto prípade je to teda čiastočne „coming of age“ dobrodružstvo, pri ktorom si človek až spomenie na starých dobrých "The Goonies". Ale aj s týmto zameraním sa dá urobiť slušný horor (viď. "Clownhouse" či minuloročný "Found") a tento našťastie funguje tiež. Je zaujímavý, zábavný, strašidelný, kvalitne natočený a keď rozbehne svoju vysokooktánovú záverečnú tretinu, vystrihnutú ako z nepríjemnej nočnej mory, tak už človeku nedovolí vydýchnuť. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nemám nejmenší problém se strukturou (explicitní intro, spíše thrillerové první dvě třetiny spoléhající na náznaky a závěrečné řádění olysalého běláska), ale co dělat, když právě v té nejrozsáhlejší pasáži je pro Francouze budování napětí španělskou vesnicí a s blížícím se koncem vzrůstající počet nonsensů dává pocit, že za scénářem stojí slohová poluce čtrnáctiletého chlapce? Skutečnosti, že se policisté chovají jako vyučení instalatéři, co jsou první den v novém zaměstnání či že rodiče s vetřelcem v domě nijak neřeší, že mají dítě v postýlce, jsou jen špičkou ledovce a těch pár jednotlivostí spjatých s bizarními hrátkami přerostlého kloučka bez zvonečku už jen stěží napravuje celkový obraz.. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama