Reklama

Reklama

Sekretářka Carla je téměř hluchá. K dorozumění jí vedle naslouchátka pomáhá i schopnost odečítat ze rtů. Přesto je však mezi ní a okolním světem propast a kolegové v práci jsou k ní hrubí. Když jí přidělí asistenta Paula, bývalého vězně, zdá se, že je její potupa završena. Paul jí však překvapivě pomůže dostat se z izolace a ukázat všem, že za něco stojí. Carla mu také na oplátku může prokázat dobré služby svým odečítacím talentem a mezi oběma se pomalu začne vyvíjet pevnější pouto... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Milostný příběh, bezpochyby jde o příběh o lásce, a to od prvního setkání, který akcentuje (od první do poslední chvíle - tím nemyslím jen filmové) její tržní, směnnou (tj. marketingovou) polohu. Začátek (dokud se děj odehrává na Karlině pracovišti) je opravdu strhující. Po změně místa děje (Pavlovo pracoviště), kdy začíná převládat kriminální zápletka, se jejich vzájemný vztah neprohlubuje, ale hroutí (stejně tak i celá koncepce filmu, které by lépe svědčily "mírové podmínky"). Posedlost cizími penězi se stává jejich vlastní posedlostí. Let s ukradenými penězi do Jižní Afriky je předzvěstí jejich definitivní zkázy. Pozn. 1: "Milostný marketing" (více ze strany žen, mužové snáze podléhají "ideálnímu citu"), je možno sledovat či studovat u každého vztahu (bohužel se to většinou provádí až ex post). Pozn. 2: Ke chvále hereckého projevu obou hlavních hrdinů je možno se jen připojit. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tem film mě prostě nezačal zajímat. Těžko se mi říká, co je na něm špatně. Sice se mi vizuálně nelíbil, ale to neberu jako chybu, spíš věc vkusu nebo i nálady. Asi na něm není špatně nic, jen mě hezky postaru nebavil. Postavy mě nezajímaly, odhadnutelný děj nestrhnul. Svou roli v tom asi hraje moje celková nedůvěra v současný francouzský film - překonat ji dá asi víc práce. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Z filmu Čti mi ze rtů se u mě nedostavil blažený pocit spokojenosti. Rozumím, že Jacques Audiard předvedl svůj film jako netradičně vyprávěný kriminální thriller se silnou a nezvykle podanou romantickou linkou. Herecké výkony jsou přesvědčivé a přibližují prožitek. Ale kontinuita je rozháraná, vyjádření je příliš agresivně expresivní a celkový způsob ztvárnění se u mě minul svým předpokládaným účinkem. Mohu se kochat úseky, nikoli konečným celkovým zpracováním. Hlavní postavou je sekretářka Carla (velmi zajímavá Emmanuelle Devos), vyčleněná svou plachosti a postižením na pokraj zájmu. Až prostřednictvím nového zaměstnance se odhodlává k agresivnějšímu prosazování v rámci kapitalistického uspořádání. Hlavní mužskou postavou je propuštěný vězeň Paul (zajímavý Vincent Cassel). Jeho snaha o spořádané začlenění do života je mařena temnou minulostí i svazující přítomností. I on se nerozpakuje využít svou nadřízenou k osobnímu prospěchu. A na základech využívání se rozvíjí vztah, spíše náhodně a díky osamělosti obou outsiderů. Z dalších postav: dravý nováček zločineckého podhoubí a majitel nočního baru Marchand (dobrý Olivier Gourmet), snaživý kurátor se závažným hříchem Masson (pozoruhodný Olivier Perrier), v manželství nespokojená Carlina kamarádka Annie (šarmantní Olivia Bonamy), Carlin slušný nadřízený Morel (Bernard Alane), sžíravě žárlivá Marchandova manželka Josie (Céline Samie), či agresivně prospěchářský Carlin kolega z práce Keller (Pierre Diot). Netradiční kabát kriminálního thrilleru je chvályhodná snaha, ovšem trhliny v kontinuitě času, příběhu, drsného realismu a přirozenosti jsou pro mě hluboké pro uspořádaně úchvatný filmový zážitek. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Zajímavý originálně pojatý kriminální příběh, který je zároveň i kvalitním psychologickým dramatem a netradiční a především balastem klišé nezatíženou romancí. Oba hrdinové jsou svým způsobem outsideři a jejich cesta k vzájemnému sblížení rozhodně není jednoduchá, navíc jsou vzájemné kroky diktované spíš snahou využít (a zneužít) jeden druhého, aby na konci vznikl skutečně hluboký cit. Tohle nemá smysl poměřovat obvyklými žánrovými snímky, není to určitě tvrdě akční a efektní, ale rozhodující pozornost je věnovaná budování vzájemného vztahu, opatrnému oťukávání a napětí vyplývá spíš z očekávání diváka, co udělají obě postavy v reakci na počínání toho druhého. Není to dokonalý film, ale ve svém žánru ho považuju za vysoce nadprůměrný. Jak Vincent Cassel, tak Emmanuelle Devos jsou špičkoví charakterní herci a chemie mezi nimi funguje na jedničku. Celkový dojem: 85 %. ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Velmi silné 4 *. Herecky vynikající, Cassel hraje co to dá a toho tajemného kriminálníka s umaštěnými vlasy mu prostě musíte věřit. Devos neméně dobrá, polohluchou sekretářku z které se stává zdatná manipulátorka, hraje perfektně. Scénář je hodně zajímavyý. Závěr je jak napjaté kšandy i když by to chtělo jiný konec. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama