Reklama

Reklama

Coldplay: Live 2012

(koncert)

Obsahy(1)

Skupina Coldplay vydává koncertní film s názvem Live 2012. Film režíroval Paul Dugdale, jenž má za sebou práce na koncertních DVD Adele nebo Prodigy. Záznam byl pořízen na vystoupeních v Paříži, Montrealu a Glastunbury 2011. “Chtěli jsme natočit film, který by byl tak intimní, jak to jen výpravná show umožní,“ svěřil se režisér. Základem celého nosiče je záznam nedávné show v pařížském svatostánku Stade de France, kde kapelu sledovalo 75 tisíc lidí. Kapelu na pódiu doprovodila například i zpěvačka Rihanna, která si s kapelou vystřihla jejich společný hit “Princess Of China“ (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (27)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Coldplay svým turné k jejich zatím poslední desce potvrzují, že dorostli do velikosti stadiónové kapely a převzali tak pomyslnou štafetu od kolegů z U2. Jejich show je vizuálně propracovaná do nejmenších detailů (zimomriavky při skladbě Charlie Brown jsou tak i díky tisícům svítících náramků zaručeny), ale nemůžu si pomoct, Coldplay mě prostě víc bavili, kdy jejich live performance byla v první řadě o hudbě... Naštěstí ale Chris Martin a spol. nesklouzávají k levné (ne, toto levné opravdu nebylo) cirkusové atrakci, jejich kvalitní hudba to prostě nedovoluje a když už nic jiného, určitě si z jejich koncertu odnesete plný ranec dobré nálady a energie. Někomu může vadit fakt, že Live 2012 není ucelený záznam jednoho vystoupení, ale celý setlist je poskládán z různých představení, mně to však vyhovuje, zajímavý náhled na jejich prozatím největší show (a i ty tradiční klišé, jak je toto tour nejlepším v jejich historii a jak se jako kapela hrozně semkli, jsem těm klukům vážně věřil). Nejnezapomenutelnější moment: song Viva la Vida z vystoupení v Glastonbury 2011. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

DVD z velkolepého koncertního turné k desce Limo Xyloto...Xylo Myloto...no prostě k té poslední desce. Je vidět, že Coldplay se vypracovali na jednu z největších popových hvězd současnosti a skoro lituji, že jsem v září v Edenu nebyl. Jedinou vadou na kráse (kromě výběru skladeb, ale to je vždy problém se zavděčit všem) je to, že skladby jsou prokládány poměrně dlouhými vsuvkami ze zákulisí, ve kterých slyšíme členy kapely pronášet patetické sluníčkové řeči o tom, jak užasné to turné bylo, jak euforické pocity na pódiu mají a jak skvěle se jim se spolupracovníky spolupracovalo. ()

Darneth 

všechny recenze uživatele

Prznění starých songů,patetická nová deska vyloženě plná plků a vymumlaných vsuvek. Coldplay zřejmě zažívají svou první barvitou krizi a chtějí být hlavně styloví. Potěšil mě maximálně obrazový vjem a svítící náramky. Přesto jsou pro mě stále ctěnými favority ze země krále Artuše, ze země octových chipsů a čaje s mlékem. Viva la vida rulez! ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Na Coldplay jsem v září byla potřetí, ale byl to zatím jejich nejlepší koncert, stála jsem v první řadě a v naprosté euforie jsem jen vesele mávala rukama nad hlavou, smála se jak šílená, chvílema měla slzy v očích, neschopná pojmout všechny ty vjemy ... a to přesně vystihuje tohle DVD a hlavně konečně jsem byla schopná obdivovat všechno, co se na tom koncertě nedá stihnout vnímat ... protože si to jen hrozně užíváte... Celé je to čistá radost :) já se i na té sedačce v kině pořád hejbala ... dokonalé ... A promluvy mezi písněmi naprosto zapadají do celého toho zapomenutí na okolní svět, když jste součastí té energie, kterou Coldplay na tomto koncertě dokáží vytvořit ... a ano, Coldplay svými svítícími náramky tvoří novou historii, Coldplay jsou tím, čím byli U2 na turné k Zooropě a Popmartu... A ano, Chris Martin se díval lidem do očí na posledním turné... ! Amen. [13.11.2012 Praha, Slovanský dům, 20:00, sál 1, řada G, sedadlo 15] ()

jezurka42 

všechny recenze uživatele

Skupina, na které jsem od svých pěti let vyrůstala a to díky svému bráchovi. Teď je mi patnáct a Coldplay jsou pro mě stále těmi tak trochu blázínky, jakými byli i před těmi pár lety. Jsou Bohy. Hrdiny ze světa hudby. Hvězdami, které mi pomáhaj najít tu správnou cestu. Lidmi, kteří ví, jak člověku vykouzlit úsměv na tváři...Chris, Guy, Will, Jon...Coldplay...Mylo Xyloto...Viva La Vida...God Put A Smile Upon Your Face!!...Yellow....Fix You...PARA-PARA-PARADISE!....Sings WHOU!...Coldplay, My Love, FOREVER. ()

machrus 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě živý koncert byl 100% lepší,ale prostě už jen to že jsem tam byla a cítila tu euforii mě nutí dát 5 *.Byla to nádhera a je zázrak technologie jak kvalitně dokáže zaznamenat to co na těch koncertech je.Ale stát tam bylo úplně o něčem jiném. Kdo tam byl,vím o čem mluvím. ()

ClimbVibe 

všechny recenze uživatele

Skvělé připomenutí toho, kdo je nejvíc pozitivně energizující kapela současnosti. Film má - stejně jako samotné živé vystoupení Coldplay - perfektní dramaturgii. Každý song má svůj jedinečný moment, promluvy členů mezi písněmi jsou zase příjemné zklidnění. Obrazově bez chyby - opravdu vynikající záběry ze všech možných úhlů, výborně sestříhané - s prostřihy na publikum (nemám rád záznamy, kde se kamera soustředí jen na kapelu), výborný zvuk. Moje hodnocení je určitě ovlivněno i vlastním zážitkem. Nikdy nezapomenu na to jak se mi letos na stadionu (na konci září v Praze) na ruce rozblikalo světýlko a všem lidem okolo taky... Odnesl jsem si (stejně jako z tohoto filmu) neskutečně krásný pocit a mrazení v zádech. ()

Pompaj 

všechny recenze uživatele

3 slova: Show, show and show!. Jen jednu věc jsem si přál, a to ať to sakra nikdy nezkončí!. Jedna z nejelepších kapel součastnosti. ()

TeraBum 

všechny recenze uživatele

Připomenutí neuvěřitelného zážitku, kterého jsem měla to štěstí být v září 2012 součástí. Bezchybné. ()

rekkky 

všechny recenze uživatele

Záznam koncertu složený z písní, které byly prezentovány na různých místech. Je to zajímavý mix vystoupení kapely Coldplay, která svou tvorbou dokázala uspokojit moje představy o tom, jak by měl kvalitní film tohoto formátu vypadat. ()

Withree 

všechny recenze uživatele

Mylo Xylotour. Chris, Will, Jonny, Guy, Phil. Paříž, Montréal, Madrid, Glastonbury Festival. Xylobandy, ohňostroje, obří balónky, nasvícené sochy (kapky?) v rozích stadionu, miliony létajících papírků a ještě jednou ohňostroje. Yellow, God Put A Smile Upon Your Face, Fix You, Viva La Vida, Hurts Like Heaven. Ale hlavně upřímnost, radost, štěstí, slzy na krajíčku. A nikdo se za to nestydí. I "fanoušci", kteří Coldplay ze srdce nesnášejí musejí uznale pokývat hlavou a říct si v duchu "wow". Každý člověk by měl aspoň jednou vidět tuto britskou skupinu. Jestli je to jejich poslední tour a jestli je Mylo Xyloto jejich poslední album, to netuším. Co naopak vím s jistotou, že takhle obrovskou show už nikdy poté neuvidíme a já jsem rád, že jsem měl tu čest být součástí 34,609 lidí na jejich koncertu v Praze. PS: Měl bych ještě něco říct k samotnému filmu, že? Docela hipstersky natočené, Charlie Brown má zase halucinogenní podklad. Obrovská škoda, že se do snímku nevlezli Lovers In Japan, Don't Let It Break Your Heart, ale hlavně The Scientist. Ale lidi chcou slyšet Para-para-paradise, no OK. PSS: Coldplay na nás vyrýžovali víc peněz, než ve Varšave, kde bylo o pět tisíc lidí víc. Vydřiduši jedni! I can't hear you, is anybody out there, WHOU? ()

jprmusic 

všechny recenze uživatele

Coldplay tedy až na pár výjimek nemusím, ale tenhle koncert se opravdu nářez. Jenom ty vsuvky mi dost vadily, úplně to celý záznam odstřelilo, takže moje hodnocení se zakládá spíš na osobním zážitku z Edenu. ()

matab 

všechny recenze uživatele

Dokument k nejefektnějšímu a nejzajímavějšímu turné roku 2012. Které představuje podle mě současná nejlepší kapela na světě. Naprosto dokonalá vizuální i zvuková stránka ukazuje skvělou atmosféru všech koncertů. Naštěstí jsem byl i na živo v Praze takže mohu říci, že to bylo ještě mnohem lepší než je to ve filmu. Jen škoda právě toho, že tam nebylo nic z Prahy. :-) ()

_Jimmy_ 

všechny recenze uživatele

Coldplay je moja srdcovka. Pocuvam ich uz 10 rokov, zazil som dva koncerty live. Myslim, si ze Coldplay su teraz momentalne top na scene. Su to neskutocny magovia a co stvárajú na koncerte, tak je to uzas na nich pozerat ako sa bavia. Zaznam som videl vcera v kine a mozem povedat, ze je na vynikajúcej úrovni, strih, dialogy a nejake tie bonusy su velmi dobre spravené. Kazdy kto bol na koncerte tak tak ma zazitok na cely zivot. MX tour ma velky uspech a Coldplay budu mat veľmi tazku úlohu aby bol dalsi album alebo tour bola este úspesnejsia. ()

Tweety11 

všechny recenze uživatele

Nejkrásnější věc, kterou jsem kdy viděla v kině a díky Bohu můžu říct, že je to zároveň i nekrásnější věc, co jsem kdy zažila. (Coldplay, Praha, Eden, 16. září 2012) ()

greeny 

všechny recenze uživatele

Co na tom, že Chrisův výstup naživo má své mouchy...Coldplay jsou jednoduše milí, skvěle se poslouchají a nelze jim upřít podmanivé melodie, což dokazují i na desce Mylo Xyloto, ke které navíc přidali show překypující barvami. Jednoduchý recept, jak vykouzlit úsměv na tváři. ()

Reklama

Reklama