Reklama

Reklama

Běžci

(TV film)
všechny plakáty
TV spot

Obsahy(1)

Několik lidí na cestě do bezpečí – reálný příběh z blízké budoucnosti.  Po celosvětovém kolapsu civilizovaného světa zůstává část území Evropy neobyvatelná. Lidé tvoří malé skupinky, přežívající v bezpečných zónách, oddělených od sebe pásy země, na kterých už nikým neovládaná vojenská technika vytváří smrtelně nebezpečné „pasti“. Jediní, kteří dokážou přejít nebezpečná území jsou „běžci“. Na jednom z nich závisí osud několika lidí, kteří se rozhodli najít bezpečné místo pro nový život.
Tento film je postapokalyptickou science fiction s mimořádně sugestivní atmosférou. Autenticky zobrazuje obavy i naděje současného středoevropana a ukazuje možné (a bohužel i poměrně pravděpodobné) důsledky současného civilizačního a politického vývoje západní společnosti – ukazuje to, co si nepřipouštíme, co jen tušíme jako nejasnou obavu někde v pozadí naší mysli. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Chtěl jsem dát dvě hvězdy. Jenže pak jsem si v komentech přečetl, že Tarkovskýho Stalker je úplně jiná liga - a musel jsem tomu názoru dát zapravdu. A protože Stalkerovi jsem dal 1*, tak se nedá nic dělat, tohle jde do odpadu. Hlavně za to příšerný "herectví", nulovou "výpravu" a zcela nedostatečně vymyšlený to jediný, co to mohlo zachránit - scénář a dialogy.

GreenK

GreenK (hodnocení, recenze)

Mé srdce post-apo fandy zaplesalo. Příjemné překvapení! Dávám vyjímečně pět hvězd, kdyby to byla zahraniční produkce, dávám čtyři... A komu se to nelíbí, ať si prdel políbí.

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

Tak čekal jsem poněkud víc, ale bohužel. Tragédi z těch různých Ulic či podobných slátanin na tohle nemají. Jedna za námět, jedna za snahu, jinak bohužel o ničem...

Uživatel Misoponia smazal svůj příspěvek.

hypnos11

hypnos11 (hodnocení, recenze)

podle fotek to vypada, ze si s tim filmari docela vyhrali. ale ten vietnamcik s tim svym pomadovym kvetakem .. :-(

freddy

freddy (hodnocení, recenze)

Bohužel přednost ve vysílání dnes dostaly dvě epizody ze seriálu Taková normální rodinka, které ČT zařadila jako vzpomínku na dnes zesnulou Fan Vavřincovou. Premiéra filmu Běžci se tak odkládá na neurčito.

gomecz

gomecz (hodnocení, recenze)

to je film tak politicky nekorektni, ze se stal trezorovym jeste pred televizni premierou? nebo co se to v CT deje?

Reklama

Reklama