Reklama

Reklama

Co udělal Richard

(festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Film sleduje osudy chlapce z jižního Dublinu v průběhu léta od konce střední školy až do začátku vysoké školy. Richard Karlsen je atlet a nezpochybnitelný alfa samec, který má vše, co chce: privilegovaný okruh přátel, rodinu i slibnou kariéru. Svět září jasnými barvami a nic se nezdá být nemožné. Vše se však zhatí jedním zuřivým a bezohledným okamžikem, ve kterém Richard udělá něco, co otřese životy lidí jemu nejbližších. (Zlín Film Festival)

(více)

Zajímavosti (5)

  • Snímek zvítězil v kategorii nejlepší irský film během 10. ročníku filmových cen Irish Film & Television Awards pořádaných v roce 2013. Jedná se také o komerčně nejúspěšnější irský film roku 2012. (Andrew78)
  • Scéna, kdy se Richard (Jack Reynor) psychicky zhroutí, se točila celkem třikrát. Jack Reynor byl natolik fyzicky vyčerpaný, že by další pokus už nezvládl. (Andrew78)
  • Jack Reynor během natáčení přibíral na váze, aby ukázal, jak nad sebou jeho postava po určitém zlomovém okamžiku ztratila kontrolu. Reynorovi k tomu dopomohly jím milované koláče. (Andrew78)
  • Režisér Lenny Abrahamson získal většinu obsazení během pouhých produkčních příprav, které započal rok před natáčením. (Andrew78)
  • V první verzi scénáře se nevyskytovala postava Jakea (Patrick Gibson). Tvůrci si však během konkurzu zamilovali Patricka Gibsona natolik, že onu postavu do scénáře připsali. (Andrew78)

Reklama

Reklama