Reklama

Reklama

Co udělal Richard

(festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Film sleduje osudy chlapce z jižního Dublinu v průběhu léta od konce střední školy až do začátku vysoké školy. Richard Karlsen je atlet a nezpochybnitelný alfa samec, který má vše, co chce: privilegovaný okruh přátel, rodinu i slibnou kariéru. Svět září jasnými barvami a nic se nezdá být nemožné. Vše se však zhatí jedním zuřivým a bezohledným okamžikem, ve kterém Richard udělá něco, co otřese životy lidí jemu nejbližších. (Zlín Film Festival)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

NinonL 

všechny recenze uživatele

Richardovi je právě osmnáct a nic na světě mu nechybí. Hraje ragby za školní tým, jeho rodiče jsou bohatí a nechybí mu ani vysněná dívka, do které se zakoukal. Pak ale přijde večírek, respektive pořádný mejdan, na kterém se stane něco, co zatočí nejen všemi zúčastněnými, ale i celým okolím. A Richardovi to zasadí pořádného brouka do hlavy. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Presne toto sú tie okamžiky, kvôli ktorým by ste chceli vrátiť čas. Lenže bohužiaľ, nedá sa. Človek sa chce schovať za klamstvo, chrániť si svoju kožu, ale jeho myšlienky ho dobehnú a nikdy to nebude také, ako predtým. Je to citlivo natočené, s výbornou hudbou a Jack Reynor je skvelý. A jasné, že sa dá na to pozerať z dvoch strán. ()

Reklama

Honzek 

všechny recenze uživatele

Celý snímek, který vypráví o Richardovi a o tom, co udělal, nebo neudělal se sice táhne jak smrad, ale dá se na to koukat. Je to příběh obyčejného kluka, který si užívá života po boku svých kamarádů, chodí na párty, má milující rodinu a kariéru před sebou, což se ve filmu dozvíte a vlastně pomalu nic víc. Ke konci se však atmosféra dostane pod kůži a nutí člověka přemýšlet. Inu, zkuste a uvidíte, ale pozor, můžete usnout! ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Spratci, spratci, spratci, 50% filmu v kelu, pak se něco drobného uděje a vyklube se z toho drámo, následuje ticho, čumění, kecy, šukání, ticho a konec. Twe, co tam bylo psychologické, krom toho, že jsem měl chuť hlavní postavu odstřelit, aby se alespoň něco dělo a aby měla postava nějaké opodstatnění? ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľká tragédia a nešťastie, to áno, no to čo urobil Richard by som nebral ako niečo nepochopiteľné. Také veci sa v živote stávajú, aj rozmaznaným deckám, čo majú v živote všetko na čo len pomyslia. Teda myslím, že najmä im sa to stáva. Aj keď na druhú stranu treba uznať, že si nezačal (aspoň fyzicky). A potom.... hnev a adrenalín urobili svoje. Najväčší trest je ten, že s tým bude musieť žiť. Čo sa týka spracovania, snažilo sa to síce tváriť civilne, no na môj vkus to bolo až príliš tiché a lenivé. Na tak pomalé tempo tu bolo hrozne málo zaujímavých situácií. Slabší priemer. 55/100 ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Režisér Lenny Abrahamson získal většinu obsazení během pouhých produkčních příprav, které započal rok před natáčením. (Andrew78)
  • Jack Reynor během natáčení přibíral na váze, aby ukázal, jak nad sebou jeho postava po určitém zlomovém okamžiku ztratila kontrolu. Reynorovi k tomu dopomohly jím milované koláče. (Andrew78)
  • Snímek zvítězil v kategorii nejlepší irský film během 10. ročníku filmových cen Irish Film & Television Awards pořádaných v roce 2013. Jedná se také o komerčně nejúspěšnější irský film roku 2012. (Andrew78)

Reklama

Reklama