Reklama

Reklama

Muž bez tváře

  • USA The Man Without a Face (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh o přátelství osamělého chlapce a muže, kterého jeho zjizvená tvář donutila žít na okraji společnosti. Z těchto dvou vyděděnců, dvanáctiletého Chucka, který vyrostl bez otce, a bývalého učitele McLeoda (Mel Gibson), který se po ošklivé automobilové nehodě rozhodl žít v ústraní, se brzy stanou dobří přátelé. Jejich vzájemný vztah pomáhá jak chlapci, jehož McLeod připraví na přijímací zkoušku na vojenskou akademii, tak i samotářskému učiteli, který se postupně začne otevírat svému okolí... (North Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Carrie_3 

všechny recenze uživatele

Když jsem tento film před několika lety viděla poprvé, zcela mě ohromil. Byl to pro mě nezapomenutelný zážitek, který mě uchvátil ať už svým tématem či smutným koncem. Ale roky plynou a lidé se mění. Po dalším zhlédnutí Muže bez tváře jsem byla dost překvapená, protože tento film nebyl zas tak perfektní, jak jsem si kdysi myslela, je především založen na emocích, které v divácích vyvolávají především pohledy na znetvořeného muže, jeho psychické stavy či vcelku dojemný vztah mezi ním a mladším chlapcem. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Úprimne povedané, nebyť Mela Gibsona pred a za kamerou, tak o tento film ani nezavadím. Čo by bola škoda, lebo je to veľmi príjemná dráma so sympatickými postavami v hlavných úlohách. Vývoj deja je síce predvídateľný, ale vôbec to nevadí - na príbeh priateľstva znetvoreného muža s malým chlapcom sa aj tak pozerá veľmi dobre. 7+/10 ()

Reklama

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Skvělé pschologické drama. Na psychologii mě užije a tady jsem dostal opravdu slušnou porci v podobě příběhu. Předsudky vůči vzhledu, zevnímu obalu lidské duše jsou krutou realitou a už proto má tenhle film tam uvnitř silný náboj. A že i zhrzené srdce plné bolesti může dostat druhou šanci, to se v rukou Mela Gibsona mění v celku srdceryvnou podívanou. Jeho režijní prvotina překypuje poměrně kvalitním scénářem a dialogy, živou kamerou a především skrytým posláním za zdmy celého děje. K úplné dokonalosti pak ale chybí dva faktory. Prvním je hodně slabý konec, tam má scénář pár znatelných mezer, především ve chvíli kdy se hlavní hrdina dozví pravdu o svém otci. Druhým faktorem je příliš rychlý přechod od vytoužených přijímaček jež sou cílem hlavního hrdiny až po závěrečné titulky. jak bych film shrnul? jako emocionálně slušné dílo co má to své poslání a není tak zcela bez tváře. ()

Meiers 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně velice silný příběh o přátelství chlapce a muže, žáka a učitele, ale také dvou lidí, ať tak či onak nacházejících se v situaci, kdy potřebují jeden druhého. Nemusím snad vyzdvihovat, no vlastně musím, herecké výkony Nicka Stahla a Mela Gibsona, ale také matky mladého Chucka, herečky Margaret Whitton, která tu trestuhodně není uvedena v seznamu hlavních aktérů. P.S.Na konci mi málem aji slzička ukápnula. A to nejsem žádnej měkejš. Ti co mě znají ví, že jsem typ drsného astromariňáka v holínkách, jehož život stojí na disciplíně, a tam kde to jde na krátkém sestřihu. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Mel Gibson ve svém řežijním debutu zpracoval drama o přátelství a ohyzdné netoleranci a předpojatosti tak decentním způsobem, že se mi tento snímek zaryl hodně hluboko pod kůži. A přestože jsou Gibson s mladičkým Stahlem vynikající, slouží jen kvalitnímu scénáři v parádní Gibsonově režii. Dlouhodobě smutné zrcadlo společnosti... 90% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (10)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Maine. Niekoľko scén bolo natočených aj v kanadských provinciách Nové Škótsko a Britská Kolumbia. Celkovo trvalo od 3. augusta do 9. októbra 1992. (MikaelSVK)
  • Pieseň, ktorú Megan (Gaby Hoffmann) spieva na cintoríne, je "Born a Woman" od Sarah Posey. (Fejpof)
  • Mel Gibson sa obsadil do role McLeonda len preto, lebo nevedel nájsť žiadneho iného vyhovujúceho herca. (Fejpof)

Reklama

Reklama