Reklama

Reklama

Recenze (23)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Souhlas s uživatelem NinadeL. Danovu tvorbu můžu resp. spíše tu pozdější tak od alba Chcíply dobrý víly po Pozdrav z fronty až po Neofolk. Jeho ranné hudební působení v bomberu a těžkých botách až nahoru zavázaných beru jako jakési období jeho hledání sebe sama, které nakonec našlo slušnou a důstojnou pozici v písních s vlasteneckými texty a já říkám proč ne. Bohužel to celé skončilo s dost divnou pachutí jakýmsi obskurním řádem a Žitem 44. Já Landovi rozumím co tím chtěl říci, bohužel to bylo takové trochu infantilní chlapské plácnutí dlaní do --- kýblu s vodou... Muzikály jsou také Danovým výletem někam jinam, nicméně Krysař si nese ještě stále tu melodičnost a syrovost alb devadesátých let na rozdíl od Tajemství... Dnes, po dlouhé době jsem zase dostal chuť si to pustit a narazil jsem na divadelní záznam ze Slovenska. Tak jsem si řekl proč ne. Bohužel bratři Slováci zpívající česky se sice snažili co se dalo, ale ten přízvuk tam byl stále dost znát a hlavně, když něco máte dokonale naposlouchané v audiu, už jen záměna hlasů je rušivá. Co bylo otřesné byla choreografie, kde i u zdánlivě jednoduchých textů neustále tančily sestavy podivně vyhastrošené páry... Nevím jestli tomuhle dal Dan zelenou, ale já bych uvítal trochu lepší scénu i kostýmy. Krysař si to se svým příběhem zaslouží. * * ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Slovenské podání v českém znění, nebojím se říct, kultovního rockového muzikálu od Daniela Landy. Nejvíc Slovák byl samotný Krysař, v jeho češtině to bylo znatelné a u Osudu někdy taktéž, dále mi vadila Sisa Sklovská jako Agnes; má v nízkých polohách zpěvu velmi hrubý hlas, ve vyšších je to už lepší (s tím by mohla bourat baráky a věk neřeším bo vypadá dobře), naopak se mi líbila rybářova žena - dobrá čeština i zpěv, se zbytkem obsazení jsem problém neměl. Co se týče příběhu, tak je to velmi volná interpretace Dykovy novely (nečetl jsem, ale něco od maturity se ještě pamatuji) a líbí se mi Landova verze. Skladby jsou super, soundtrack obstojí i bez představení. Jelikož jiný záznam není, tak pro fanoušky Landy či jeho muzikálů povinnost. ()

Reklama

ilemas 

všechny recenze uživatele

Mám hrozně rád muzikály, ale ze starého divadelního záznamu jsem měl velké obavy. Originál s Lucií Bílou a Danielem Landou jsem neviděl což určitě bylo tisíckrát lepší, ale i tak mě to od samého začátku vtáhlo do děje až mě tekly slzy blahem. A to jsem viděl špatnou kvalitu na You tube v pc a chrchlavýma bedýnkama se špatným mono zvukem. Jaký by to muselo být remasterované širokoúhlé s dobře namixovaným zvukem!!! A co potom naživo v divadle!!! A to zmiňuji slovenskou verzi, co potom originál!!! To mě zase něco tenkrát uteklo. Nebýt kamaráda, který mě toto doporučil, nikdy bych Krysaře asi neviděl. Starý příběh, který se hodí i do dnešní doby, dobré texty a zpěv. Jinak poslouchám Metalliku, Iron Maiden, Rammstein, ale kvalitu dovedu ocenit. Hned si přečtu i knihu. Viděl jsem různé záznamy na you tube, ale možná j eto prvním dojmem, nejvíce se mě líbí záznam z Markízy, slovenské vystoupení z bratislavské Nové scény, skvělí herci. ()

l.enik.c 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem neměla štěstí tento skvělý muzikál vidět v originálním provedení a nevím, jestli se mi vůbec někdy poštěstí dostat na nějaké představení do divadla Kalich, takže jsem opravdu šťastná alespoň za tento divadelní záznam. A podle mě je představení vydařené herecky, choreograficky i pěvecky. Nejvíce mě zaujal a nadchnul Jan Apolenář a také Johana Gazdíková. ()

Miagy 

všechny recenze uživatele

Snáď jeden z "najmuzikálnejších" muzikálov, kde je veľmi ťažké nájsť jednu ústrednú a vynikajúcu pesničku, keďže tých je v celom zázname a na albume naozaj neúrekom. Slovenské herecké obsadenie zvláda svoju úlohu vynikajúco, muzikál je naozaj plný zvučných a náročných piesní, ktoré znejú ešte dlho dlho po vystúpení. Avšak chýba tu kvalitný záznam. TOP muzikál širokoďaleko. ()

Zajímavosti (2)

  • Lucia Šoralová (Rózi) o několik let později ztvárnila v této hře v Divadle Kalich roli Agnes. (Ak.žena)

Reklama

Reklama