Reklama

Reklama

Knězovy děti

Trailer 2

Obsahy(1)

Svěží, satirická komedie přivede diváka na malý ostrov Dalmácie. Mladý kněz Fabian, jenž zde převzal po svém předchůdci farnost, je zděšen zdejšími statistikami. Úmrtnost je příliš vysoká, porodnost je příliš malá. S dobrým úmyslem a heslem „dokonce i papež je proti používání kondomů" se Fabian pokusí zlomit místní trend. Za pomoci pobožného trafikanta Petara a lékárníka Marina propichují prodávané kondomy a antikoncepční pilulky mění za vitaminy. Brzy se dostaví kýžené výsledky a těhotenský boom začíná. Cesta do pekla je však vždy dlážděna dobrými úmysly. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (190)

zette 

všechny recenze uživatele

Na prvni pohled se zda balkansky humor blaznivejsi a temperantnejsi nez ten nas, jsem ale presvedceny, ze je ceskemu velmi podobny. Knezovy deti maji dobry namet a vybornou prvni polovinu filmu. Postupem casu dej bohuzel zacne trochu ubirat na tempu i humoru... Ztvarneni predstav v knezove hlave jsou uzasne (hlavne s albanskou rodinou). Hudba monotonni, filmu ale slusi. ()

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Poměrně povedená taškařice z jednoho chorvatského ostrova, na němž se potýkají s nízkou porodností a vysokou úmrtností. Problému se ujme místní kněz a se svými kumpány tajně propichují kondomy a antikoncepci mění za vitaminy. Svecenikova djeca je oddechová záležitost s chytlavým hudebním motivem, kterou lze doporučit. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Tak tohle si církev svatá za rámeček nedá! :-) Bezprecedentní útok na svědomí svatých mužů, a k tomu hodně politických motivů s náběhy až k šovinismu. První půlka je čistá komedie, ale pak to taková legrace není. Škoda, že film neudržel tempo první půlhodiny, to byla čistá desítka. Kromě skvělé hudby a profesionálně zvládnuté kamery lze pochválit i timing gagů, zvláště ty představy Dona Fabijana se hooodně utrhly ze řetězu. Ačkoliv jsem na začátku měl takové divné mrazení, když ty hroty perforovaly.... I když jsem v Chorvatsku nikdy nebyl, na dalmátské ostrovy asi stojí za to vyrazit! Krásná práce s odrazy vody na malebných stavbách. Po Montevideu další kvalitní komedie z území bývalé Jugoslávie. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Hořkosladký příběh z Dalmácie, kdy se nejdříve pobaveně usmíváte, ale na konci sakra zvážníte.Co všechno život nepřipraví mladému knězi, který v dobré víře zachování porodnosti na ostrově začne propichovat se svým kamarádem Petrem, prodejcem, kondomy a přiberou si k tomu lékárníka. Typicky balkánská hudba a přímořský kolorit jen podtrhuje bizarnost života i s vážnými důsledky. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Epizodická sieť slobody v tej najčistejšej podobe. Z námetu sa ale dalo vytrieskať viac, predsa len z toľko krát omielanej kontroverznosti a pohodovej atmosféry by som čakal ucelenejšiu a uspokojivejšiu ostrosť vtipu, pretože si snímok na miestach, kedy som už konečne čakal na tú povestnú hranu humornosti, zvolil bojácne odbočky a v pasážach, kedy čakám inteligentnosť dialógov, zbiehame k spomínanej kontroverzii príbehu (kondómy...) - avšak s nie veľmi vydarenou satirou. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (8)

  • Goran Bogdan, jenž ve snímku ztvárnil Jureho, je v Čechách též známý díky reklamě na poděbradku, v níž hraje chorvatského číšníka Šimiho. (korndaddy)
  • Film počas otváracieho víkendu videlo v Chorvátsku 33 759 divákov, čo bola v čase vydania najlepšia premiéra chorvátskeho filmu od získania nezávislosti krajiny v roku 1991. (Arsenal83)
  • V niektorých mestách ako Benkovac bol po tlaku cirkvi film odstránený z premietania v kinách. (Arsenal83)

Související novinky

48. MFF Karlovy Vary rozdal filmové ceny

48. MFF Karlovy Vary rozdal filmové ceny

06.07.2013

Devítidenní karlovarské filmové prázdniny skončily a poroty v čele s Agnieszkou Holland udělily ceny nejlepším ze soutěžních filmů. Křišťálový glóbus pro nejlepší film si odnesl režisér János Szász… (více)

Reklama

Reklama