Reklama

Reklama

Knězovy děti

Trailer 2

Obsahy(1)

Svěží, satirická komedie přivede diváka na malý ostrov Dalmácie. Mladý kněz Fabian, jenž zde převzal po svém předchůdci farnost, je zděšen zdejšími statistikami. Úmrtnost je příliš vysoká, porodnost je příliš malá. S dobrým úmyslem a heslem „dokonce i papež je proti používání kondomů" se Fabian pokusí zlomit místní trend. Za pomoci pobožného trafikanta Petara a lékárníka Marina propichují prodávané kondomy a antikoncepční pilulky mění za vitaminy. Brzy se dostaví kýžené výsledky a těhotenský boom začíná. Cesta do pekla je však vždy dlážděna dobrými úmysly. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (190)

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Epizodická sieť slobody v tej najčistejšej podobe. Z námetu sa ale dalo vytrieskať viac, predsa len z toľko krát omielanej kontroverznosti a pohodovej atmosféry by som čakal ucelenejšiu a uspokojivejšiu ostrosť vtipu, pretože si snímok na miestach, kedy som už konečne čakal na tú povestnú hranu humornosti, zvolil bojácne odbočky a v pasážach, kedy čakám inteligentnosť dialógov, zbiehame k spomínanej kontroverzii príbehu (kondómy...) - avšak s nie veľmi vydarenou satirou. ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie s poněkud mrazivým koncem. Bavila jsem se nejen nad zvraty v ději, ale i u vtipných střihů a scének s bílým pozadím. Letní komedie o klasickém dobrém nápadu s katastrofálními následky. A taky trocha kritika katolické církve, a to kritika nejen humorná. Prostě výborný film, který bych ráda viděla znovu. A to už (u mě) něco znamená! ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Tak tohle si církev svatá za rámeček nedá! :-) Bezprecedentní útok na svědomí svatých mužů, a k tomu hodně politických motivů s náběhy až k šovinismu. První půlka je čistá komedie, ale pak to taková legrace není. Škoda, že film neudržel tempo první půlhodiny, to byla čistá desítka. Kromě skvělé hudby a profesionálně zvládnuté kamery lze pochválit i timing gagů, zvláště ty představy Dona Fabijana se hooodně utrhly ze řetězu. Ačkoliv jsem na začátku měl takové divné mrazení, když ty hroty perforovaly.... I když jsem v Chorvatsku nikdy nebyl, na dalmátské ostrovy asi stojí za to vyrazit! Krásná práce s odrazy vody na malebných stavbách. Po Montevideu další kvalitní komedie z území bývalé Jugoslávie. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Pokud už poslední Brešanův film srovnáváme s českými komediemi, všimněme si hlavně toho, že v něm špatná rozhodnutí postav (jakkoli dobrácky motivovaná) mají vesměs dosti hořké až tragické následky. Na to v tuzemské kinematografii, kde se ke smířlivému konci bezbolestně propracovávají i amorální darebáci (viz filmy Jiřího Vejdělka), opravdu nejsme zvyklí. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Slunce, seno a propíchnutá šprcka je dokonalým studijním materiálem pro Trošku vytepleného rádoby režiséra, aby věděl, jak má vypadat opravdová, svěží letní komedie, a poučením pro všechny "řízkáče", že by se měli na dovolené v jakékoliv prdeli kolem Dubrovníku omezit výhradně na lízání a prstění, nechtějí li si jako suvenýr přivézt nějakou řvoucí infekci. Nádherný příklad toho, jak lze ze zdánlivé kokotinky velmi hravě naplnit kotel netrapného (Ano, Zdeňku, NE-TRAP-NÉ-HO!) humoru, suchého jako klín katolické světice. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (8)

  • Film počas otváracieho víkendu videlo v Chorvátsku 33 759 divákov, čo bola v čase vydania najlepšia premiéra chorvátskeho filmu od získania nezávislosti krajiny v roku 1991. (Arsenal83)
  • Niektorí kňazi na omšiach svojim farníkom odporučili, aby na film nechodili. (Arsenal83)
  • Film natáčali v meste Šepurine, na ostrove Prvič pri Vodiciach. (magu)

Související novinky

48. MFF Karlovy Vary rozdal filmové ceny

48. MFF Karlovy Vary rozdal filmové ceny

06.07.2013

Devítidenní karlovarské filmové prázdniny skončily a poroty v čele s Agnieszkou Holland udělily ceny nejlepším ze soutěžních filmů. Křišťálový glóbus pro nejlepší film si odnesl režisér János Szász… (více)

Reklama

Reklama