Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Známí komici, kteří si říkají Les Charlots, jsou čtyři nerozluční přátelé, hudebníci, volnomyšlenkáři, jež jsou vždy ochotni zastat se slabších. Pracovali v továrně na motocykly, ale provoz byl zrušen, a kromě toho jejich pracovní morálka stejně nebyla valná. Nešťastná čtyřka se sejde u svého přítele Emila, majitele maličkého bistra. Ale ten má mnohem větší problémy. Přímo proti jeho obchůdku se staví obří supermarket, který mu brzy přetáhne všechny zákazníky. Mladíci se okamžitě pustí do boje proti této nekalé konkurenci. Vymyslí řadu neuvěřitelných sabotáží, ale supermarket je jako ledoborec, nezadržitelně postupuje stále kupředu a ničí vše, co mu stojí v cestě. (Česká televize)

(více)

Videa (4)

Ukázka z filmu 2

Recenze (256)

Morien 

všechny recenze uživatele

Jak smutně skutečné je, že nakupování v supermarketech se za těch čtyřicet let moc nezměnilo... Například tvůrci Českého snu by mohli vyprávět. No ale jinak jsem se u toho chechtala od začátku do konce. A od té doby, co jsem viděla Velký bazar, že snažím najít v Kauflandu mezeru mezi regálama, kde by se dalo vegetit, popíjet, pozorovat škvírama šrumec a děsit zákaznice. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po veľmi dlhej dobe som si dal repete nejakej komédie s magormi z Les Charlots. Túto som si pamätal, že patrila k tým ich vydarenejším a aj po rokoch to je stále skvelá zábava. Humor je síce založený na totálne primitívnom štýle v ktorom jednotliví členovia Les Charlots neustále do niečoho narážajú, zakopávajú a všetko o čo sa snažia zničia (proste taký Pat a Mat v hranej podobe), ale 90% všetkých tých scén mi pripadalo vtipných a vidno na nich, že si pri ich vymýšľaní niekto dal veľkú námahu. Občas som žasol nad tým akú absurdnosť vymysleli a zároveň som sa pri tom smial na plnú hubu. Potešili ma aj nejaké tie pekné kaskadérske kúsky pri naháňačkách motoriek. V starých komédiách je lepšia akcia ako v nových akčniakoch. Okrem Les Charlots vo filme zaujme ešte dobrák od kosti Michel Galabru ako majiteľ malého obchodu, ktorý sa snaží bojovať s veľkým supermarketom. Film má aj myšlienku o tom, že veľké supermarkety sú zlo. Či sa s ňou stotožníte je na vás. Bez ohľadu na ňu je to skvelá komédia s tradične vydareným CZ dabingom. 8/10. ()

Reklama

fmash 

všechny recenze uživatele

Pro mě takový praotec bláznivých komedií (s Blázny ze stadionu či Bažanty, kteří jdou do boje coby pramáti). Jako dítěti se mi to líbilo moc, ale ani po létech, poněkud překvapivě, se mi to nezdá tak pitomé, jak bych čekal. To, o čem přemýšlíme dnes, řešili blázni už tenkrát, kdy jsme ani pořádně netušili, co to konzum je. A malý poznatek: na děti to bezvadně funguje pořád. ()

pipapa 

všechny recenze uživatele

Prvních 60minut téměř geniální humor, nezávadný i pro děti a v dobrém tempu - ze spousty skvělých gagů jen těžko vybrat ten nej - mě opravdu odrovnalo "topení v podlaze". Posledních ca.20minut kvalitního humoru kvapem ubývá, ale pár zábavných hlášek a momentů se tu najde.  Zejména za první ca. hodinu nabitou kvalitní zábavou neváhám hodnotit poměrně vysoko. ()

anli 

všechny recenze uživatele

Další můj oblíbený film s Les Charlots,kterým říkám"čtyřka pacientů",tentokrát na téma"jak zachránit malý obchůdek před invazí supermarketu".Film je opravdu velmi zábavně napsaný a Claude Zidi ho režíruje se snahou,aby se divák ani na chvíli nepřestal smát.A to se mu opravdu daří,neb film je skutečně prošpikovaný vtipnými nápady a gagy.Charlotům tu skvěle sekunduje Michel Galabru a film je stále a po letech vtipný,zábavný a kupodivu i aktuální.Tohle je podle mě jeden z nejlepších filmů Les Charlots,dávám,vůbec ne,bazarových,85% a zkusím do Tesca propašovat můj malý katapult. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (30)

  • Scéna, v ktorej Jean (Jean Sarrus) pri doručovaní narazí na leva, je rozdelená niekoľkými prestrihmi. V prvom zábere sa rozpráva s domácou, pričom lev v zábere nie je. Akonáhle domáca odíde zo scény, nasleduje druhý záber, už s levom, a môžeme si všimnúť, že vodítko, na ktorom je lev, je napnuté, aby sa k hercovi nedostal. Akonáhle herec uhne zo záberu, nasleduje prestrih, v ktorom vodítko už leží voľne na prahu dverí a lev môže vyjsť von. (ČSFD)
  • Jako supermarket posloužila velkoprodejna firmy Euromarché ve městě Athis-Mons, která byla tehdy zcela nová (postavena v roce 1971). Dnes je to supermarket firmy Carrefour. (argenson)
  • Když jsou Les Charlots u píchaček, vylézá mistr ze dveří a na silnici stojí větší auto, když ale Les Charlots vstupovali dveřmi do práce, žádné auto tam nestálo. (Stocki)

Reklama

Reklama