Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Známí komici, kteří si říkají Les Charlots, jsou čtyři nerozluční přátelé, hudebníci, volnomyšlenkáři, jež jsou vždy ochotni zastat se slabších. Pracovali v továrně na motocykly, ale provoz byl zrušen, a kromě toho jejich pracovní morálka stejně nebyla valná. Nešťastná čtyřka se sejde u svého přítele Emila, majitele maličkého bistra. Ale ten má mnohem větší problémy. Přímo proti jeho obchůdku se staví obří supermarket, který mu brzy přetáhne všechny zákazníky. Mladíci se okamžitě pustí do boje proti této nekalé konkurenci. Vymyslí řadu neuvěřitelných sabotáží, ale supermarket je jako ledoborec, nezadržitelně postupuje stále kupředu a ničí vše, co mu stojí v cestě. (Česká televize)

(více)

Videa (4)

Ukázka z filmu 1

Recenze (255)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Zrovna nedávno jsem znovu zkoukl úvodní trilogii s "Bažanty" a i přes mé nostalgické city k prvnímu filmu je Velký bazar rozhodně tím nejvtipnějšším a pravděpodobně nejlepším filmem co Charlots se Zidimm či bez něj stvořili. Pokud Bazar neznáte dejte mu šanci. Je rozhodně krásnou vzpomínkou na dobu kde se všichni chtěli hlavně pobavit, vtipy mohly být velmi dada a v tomhle snímku, 50 let starém, dokonce narazíte i na trochu té kritiky kapitalismu. 85 % ()

Radka_86 

všechny recenze uživatele

Tuhle skvělou komedii jsem poprvé viděla když mi bylo tak 10 let a hrozně jsem si jí oblíbila. Dnes je mi o 15 let víc a pořád mě to strašně baví. Myslím že je to nejlepší kousek od Bažantů. Už ten úžasný začátek jak vstávají. ..bože to miluju :-). Scény kdy kradou v tom obchoďáku jsou naprosto úžasný. Tato komedie je prostě srandičkami doslova nabitá a směju se tomu stále stejně jako když jsem to viděla poprvé. A navíc - všimli jste si že to téma je i po skoro 40 letech stále aktuální? Malé krámy krachují kvůli velkým řetězcům, lidi nakupujou jak vzteklý a klidně se o to žrádýlko i poperou... ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů skupiny Les Charlots vůbec. Konečně to má nějaký ucelenější příběh, který je skvěle doplněn množstvím humorných situací (především pak krádeže v obchodě) a vynikajícím Michelem Galabru, který předvedl opravdu dobrý výkon. Především se mi tedy líbilo, že především ubylo ledabyle nahozený situací, tím pádem to nevypadalo ani moc trapně a hlavně jsem se u toho opravdu dobře pobavil od začátku až do konce, což se u některých jiných filmů této skupiny říci nedá. Svým způsobem tento film řadím mezi jedny z nejlepších francouzských komedií, které si vždy rád pustím znovu. 80% ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Les Charlots ve zdaleka nejlepší z bláznivých "bažantovských" komedií. Prakticky nesrovnatelné s těmi nablblými groteskami. Válcování drobných obchodníků hypermarkety se stalo realitou i u nás, takže, i po několika desetiletích, zůstává scéna se čtením pošty aktuální. Francouzský živnostník se jen tak nevzdá a za pomoci nápaditých mladíků vyrazí do protiútoku: ("A tohle se může?" To se dokonce musí!") ......PS 2021 musí se zvednout na plný počet - chytrých komedií je málo :) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Neodolatelná parta dobrosrdečných lemplů majících slabost pro něžné pohlaví, kteří nepřenesou přes srdce, že jejich kamarád a drobný živnostník Emile, má brzy zavřít krám, když se nedaleko od něj má otvírat moderní supermarket nabízející zákazníkům veškerý komfort, jež si v jeho skromném obchůdku nemůže dovolit. Čtyři výtečníci za pomocí neotřelých fint a nápadů chtějí za každou cenu provoz supermarketu sabotovat. Při tom všem jejich vymýšlení kulišáren a sympatických zlotřilostí si divák užije kaskádu gagů, které jsou kolikrát mile naivní, avšak v provedení legendárních Les Charlots velmi neodolatelné a skutečně vtipné. Dobrým tahem bylo také rozšířit jejich řady zkušeným Michelem Galabru, kterému všichni drží pěsti, aby boj s obří konkurencí nakonec vyhrál. Hudebníci, kteří se v našich končinách rozhodně vžili spíše jako oblíbení komici, byli výborně hrající, jen když spolupracovali s nějakým vynikajícím režisérem. A to v tomto případě Claude Zidi byl jedním z nich. Následně tím došlo k perfektnímu tvůrčímu sloučení s velmi dobrým načasováním originálních gagů, o které šlo v první řadě. Nechyběla celá řada originálně vystavěných, někdy až prekérních situací, ze kterých parta vykuků nějakým, zpravidla originálním způsobem "vyplula", a divák se dobře bavil. Nelze opomenout vynikající český dabing, kterým je film už dlouhá léta opatřen, tehdejší režisér dabingu si dal práci s odpovídajícím výběrem hlasů k jednotlivým hercům padnoucím jako ulité. Ke konci filmu už trochu docházel gejzír gagů. Nebylo od věci film o něco nápaditěji zakončit. Les Charlots se u nás v minulých letech zapsali starým dobrým francouzským humorem, který baví i po letech. A rozhodně to není humor z bazaru. 90% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (30)

  • Když jsou Les Charlots u píchaček, vylézá mistr ze dveří a na silnici stojí větší auto, když ale Les Charlots vstupovali dveřmi do práce, žádné auto tam nestálo. (Stocki)
  • Taliansky a grécky preklad názvu filmu pôsobil dosť zmätočne "5 matti al supermercato", respektívne "Oi 5 Charlot sto megalo panigyri", čo znamenalo v preklade 5 bláznov v supermarkete, ale skutočný hlavní hrdinovia boli iba štyria. (Raccoon.city)
  • Když se pokouší Jean nastartovat sekačku, jeho pracovní deska je ale již čistá. Navíc smícháním zelené a červené dostaneme žlutou, ovšem šéfův bílý plášť je obohacen jen sytě červenou barvou. (Stocki)

Reklama

Reklama