Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Joe a Bambini patří na Divokém západě k pěkným výlupkům, málokdo ale tuší, že oba psanci jsou ve skutečnosti bratři. Když se pak po letech konečně sejdou v domě své máti, musejí odpřisáhnout, že se o sebe navzájem postarají. Bambini dostane za úkol naučit lenivého karbaníka Joa pořádnému řemeslu jako je přepadání dostavníků nebo krádeže koní a Joe má zas tahat své prchlivého bratra z problémů. A protože každý přistupuje ke svěřenému úkolu po svém, zamotá se sourozenecká dvojice do složitého plánu s převleky za vládní agenty a podivnou misií, kde mniši místo rozhřešení rozdávají monokly... Ve volném pokračování bláznivého westernu Pravá a levá ruka ďábla (1970) se opět sešlo herecké duo Bud Spencer a Terence Hill pod režijní taktovkou Enza Barboniho. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (200)

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Souhlasím, že tohle pokračování je ještě o malý chloupeček lepší než první díl ´Pravá a levá ruka ďábla´. Tihle dva chlapíci to spolu bezpochyby umí, neskutečné co všechno spolu předvádějí a jak jeden bez druhého nemůžou být, což jde vidět i na plátně. Perfektní humorné scénky, které se střídají jedna za druhou. Skvělá hudba, která tohle všechno doprovází. No prostě nádhera na tohle všechno dohromady koukat! Nejlepší scény: ve zpovědnici a u pokerového stolu. 100% ()

4567arthur 

všechny recenze uživatele

"Ach děkuji synu, kdyby byl každý tak šlechetný jako vy!... Joo já vím, to by jste se nechali přepadávat vod rána do večera!" Bratři Malý Joe a Bambino se rozhodnou zastavit na návštěvu v rodné chatrči. Bambino ještě cestou stačí ukrást pár koní. Malý Joe však přijíždí s prázdnou, takže se rodiče začínají strachovat o jeho budoucnost. Otec sice Joea nabádá, že krádeže koní jsou perspektivní zaměstnání, ale tomu „slušná" práce nevoní. Joe s Bambinem odjíždí do blízkého města za zábavou. V tamním saloonu Joe objeví svůj talent falešného hráče pokeru. Za vyhrané peníze oba bratři změní svůj zevnějšek, takže vypadají jako federální agenti Washingtonu. Obě ruce ďábla se vydají do San Jose procvičit Joea v krádeži koní. Ve městě se dozvídají od místních lidí o zvláštní misionářské stanici, kde jsou věřící biti jako žito. A tak nezbývá, než aby tam ďábel poslal obě svoje ruce. Volné pokračování Pravý a levý ruky se v kinech promítalo už v roce 1979, tedy o čtrnáct let dříve, jak jeho předchůdce. Pokračování nám přinese opět skvělou hudbu, pár známých tváří a úctyhodnou legraci! Scénky u rodičů hlavní nesmrtelný dvojky jsou moje z celého snímku úplně ty nejoblíbenější! "Podívej.. na tvým místě bych ho utopil rovnou v tý vaně a máš pokoj ne ?... Ee, přece bys nevěřil nějakejm kecům! Mami ?!" ()

Reklama

janek85 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je jeden z mých oblíbenějších westernů, i když jsem jich viděl málo, protože mě vůbec nebaví, ale dobrým westernem byl Mé jméno je Nikdo a taky ušlo Podivné dědictví. Mně tohle jako pravý western nepřišlo, spíše jako špagety western. Malý unavený Joe se velice podobá svým dějěm a scénami filmu Mé jméno je Nikdo, ale Mé jméno je lepší, má lepší, legračnější scény a celkově je lepší. U Joa se mi líbily role, Bud Spence a Terence Hill, to jsou špičkoví herci, opět nezklamali. Ve filmu se taky objevují bitky, jež jsou skoro v každém filmu se Spencerem a Hillem.. Taky byla nádherá hudba. Ve většině westernů je vždy vynikající hudba, obzvlášť ve Vinetouovi. Jak to celé schrnu, tak Joe mě nezklamal. 72% ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Film je historicky cenný, protože vysvětluje, jak vznikl americký fotbal. Závěrečná rvačka byla ovšem klasikou Hilla a Spencera, ale já už jsem vyrostl z těch let, kdy jsem se jim mohl obdivovat. Jedna hvězdička dolů. Film jistě sloužil především pro pobavení, ale takových natočili oba protagonisté dost a byly si dost podobné. Takže děj - ten nevynikal vůbec ničím, druhá hvězdička dolů. Dva bratři se vydají, aby Spencer naučil Hilla krást koně, a místo toho se dostanou do jakési bandy, o níž toho skoro po celou dobu nic nevíme, až ke konci se ukáže, že mají slušnou provizi z prodeje zbraní přes hranice do Mexika... Takže ze 2/3 je to dějová slátanina. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Za mě, o fous lepší než Pravá a levá ruka ďábla. Některá místa sice poněkud slabší, jiná ovšem výtečná. Samozřejmě nesmíme tenhle film chápat a hodnotit jako western, neboť je to čirá komedie se vším všudy. Například skvělý vtípek s fazolemi na začátku, scéna s hodinami, s uvízlým vozem, přepadení na zkoušku atp atd... Celkový dojem: 70% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (13)

  • Původní německá verze uváděná do kin měla délku 127 minut a přístupnost od 16 let. (Stocki)
  • Scéna, ve které Trinità a Bambino obědvají v restauraci, nebyla předem napsána. Režisér Enzo Barboni jen zvolal “akce“ a Bud Spencer a Terence Hill improvizovali. (Stocki)
  • Film měl mimořádný komerční úspěch především v Itálii a Německu, kde se dostal na první příčky v návštěvnosti kin (v obou zemích je dohromady vidělo v kinech přes 26 miliónů diváků). Překvapivý je výrazně menší zájem ve Španělsku, kde přitom podobné filmy patřily k oblíbeným.Tady, stejně jako ve Francii, vidělo film něco málo přes tři milióny diváků. (argenson)

Související novinky

Zemřel Bud Spencer

Zemřel Bud Spencer

28.06.2016

V 86 letech nás v pondělí opustil legendární italský herec Bud Spencer. Parťák Terence Hilla se zamlada věnoval plavání a vodnímu pólu (dotáhl to až na dvě olympiády), v roce 1951 se ale dostal před… (více)

Reklama

Reklama